icon

Kruhy na pľúcach

laura2332
6. mar 2025

Dobrý večer, potrebujem radu ale aj uistiť sa že to nie je vážne, včera som bola z manželom na pohotovosti pretože ho boli rebro šli sme tam o 15:30 a dosli sme domov o 20:00 hneď ako sme došli poslali ho na rtg tam nevideli nič potom po 2 hodinách ho poslali na CT čakali sme ďalšie dve hodiny a keď už ho zobrali do vnutra že mu povedia čo mu je tak nič mu nepovedali lebo presne sa vymenili aj primáry a tak došiel Ukrajinec tak ho manžel nerozumel a v papieroch mu píše že ma pomliaždene rebra lebo on ma ťažku prácu ( stavebne práce) a deň pred tym celý deň nosil 30kg betóny na stavbu ručne lebo pomocnika tam nemal ale vrátim sa späť čiže pomliaždene rebra a z CTČKA mu zistili že na pľúcach ma 3 kruhy v rôznych milimetrovych číslach najväčšie tam bolo 8mm a najmenšie 5mm poslali ho na pľúcne tak sme zavolali hneď ráno a povedali nam nech prídeme o 14tej tak sme šli a už hneď hnusny prístup sestričky pozdravili sme sa veď vieme čo je slušnosť a ona že čo chceme tak sme povedali že sme spolu volali že sme mali prisť na vyšetrenie na ktore nás poslali z chirurgickej pohotovosti a oja zobrala papiere šla za primárkou tam sa zhovárali potom prišli na chodbičku a že kde máme presny popis CTČKA tak sme povedali že nemáme lebo nam nedali tak si máme isť po to a pýtala som sa či je to vážne a či sa to dá liečiť no žiaľ žiadna odpoveď a ja v strachu od včera, manžel šiel po ten presny popis a píše tam okrem toho že ma kruhy na pľúcach že ma zväčšene cievy neviem fakt už čo robiť robim mu 3 krát za deň bylinný čaj, prosim vás ak ste niekto s tym niekedy prešiel poradte mi google není môj kamarát tam všade píše o rakovine 😭 budem vďačna za každu odpoveď že čo znamená kruhy na pľúcach, prajem každému krasny večer

guudy
6. mar 2025

@laura2332 bez popisu ctcka ti nikto nepovie, co sa zobrazilo na ct. Ak mas ten popis, tak ho sem pridaj, len vymaz osobne udaje.

martul
6. mar 2025

@laura2332 hlavne by si sa mohla ukľudniť. Keby majú čo i len podozrenie, tak by vám to povedali a riešili.

ina2405
6. mar 2025

@laura2332 a to vám povedali len tak medzi dverami o tých kruhových útvaroch a nedali papierový popis?

tahomi
6. mar 2025

Pridaj popis CT a spravy z pohotovosti bez osobnych udajov, pozriem sa na to

taktotedanie
7. mar 2025

@laura2332 ved si nic relevantne nenapisala, ziadne info len same omacky kde ste boli o akej hodine a ako sa k vam spraval sestricka
Ries to s doktorom

laura2332
autor
7. mar 2025

Vopred ďakujem

laura2332
autor
7. mar 2025

@tahomi teraz som to pridala sem budem rada ak mi napíšete či je to vážne lebo strašne sa bojim a nikde mi nechcu povedať ani manželovy že či je to vážne alebo nie

ina2405
7. mar 2025

@laura2332 len aby si sa ukľudnila, nemá zväčšené cievy, sú primeraného lúmenu (prietok) a je tam dg.COP čo sa ešte musí dovyšetriť a to nie je rakovina pokiaľ viem, ale je to jeden druh zápalu pľúc, určite ti sem ešte napíšu aj lekári.

laura2332
autor
7. mar 2025

@ina2405 ďakujem 🥺 no mne to nemal kto povedať ani manželovy a keď som si to dala do vyhľadavača tak mne skočilo že ma zväčšene cievy a potom keď som dala ohľadne pľuc tak všade len rakovina preto som to sem dala lebo viem že určite sa niekto tym zaoberal už ale milión krát ďakujem ukľudnili ste ma 🥺