Krvavé škvrny v oku
Ahojte,
dnes naša doktorka neordinuje a ja sa vás teda chcem opýtať na vaše skúsenosti, aj aby som sa trošku upokojila, nakoľko s týmto nemám skúsenosť.
Dcérka (3 r.) má momentálne zápal priedušiek, k čomu sa pridružil zápal oka, očko opuchnuté, hnis… dostala Pamycon a masť na večer Framykoin. To bolo včera.
Dnes ráno však vstala a pozerám, že ma v oku dve krvavé škvrny. No vyľakalo ma to. Nie sú vidno hneď, sú hore pod viečkom… prikladám foto jednej škvrny.
Je pravda, že má veľmi dusivý kašeľ. V noci to bola hotová katastrofa, strašne sa dusila, mala také záchvaty. Môže to byť tým? Alebo to súvisí s tým zápalom oka?
Môžem jej dávať naďalej tie kvapky do oka aj masť?
Tiež si myslím ,že jej praskla cievka ,ako sa namahala pri kašli .Veľký tlak a cievka nevydržala .Zmizne to aj samé ,ale môže to trošku bolieť .Teda ,mňa v určitých polohách oka bolelo ,keď som mala takto popraskané cievky po pôrode .Skóre uzdravenie prajem 🍀
Pošli fotku lekárke. Je to pravdepodobne prasknutá cieva, ale to prasknutie cievky môže byť aj príznakom niečoho začínajúceho. Alebo to nemusí značiť nic
Ďakujem vám
@eva8 my bývame na dedine, kde má ambulanciu, iný kontakt ako na pevnú linku do ambulancie nemám. Snáď je to len tá prasknutá cievka.
@taktotedanie ďakujem, pozerám že tie dve škrvny sú vlastne spojené, takže je to jedna taká väčšia. Môžem jej teda v pohode dávať ten pamycon aj framykoin ?

Vyzerá to ako prasknutá cievka v oku, čo môže byť aj v dôsledku silného kašľa. Chvíľu to trvá, kým sa to z oka vyčistí (toto sa pravdepodobne gravitáciou presunie dole a postupne sa začne zmenšovať - ako modrina).
Ja som si pridala vitamín C na podporu zrážanlivosti, ale trvalo to asi 2 týždne, kým sa mi to vyčistilo.
V príbalovom letáku pre Pamycon ani Oftalmoframykoin som to nenašla ani ako kontraindikáciu pre užívanie, ani ako možný vedľajší účinok.