icon

Kto mi vystaví potvrdenie o prekonaní Covidu-19?

meminka
20. nov 2021

Ahojte. Prekonala som covid, ale bola som len na AG teste. Vystaví mi potvrdenie o prekonaní aj obvodný lekár? Ďakujem.

matkahelka
22. nov 2021

@lilope vydavali ho lekari pocas 1.a 2.vlny, kym qr kody este neexistovali. dostuduj vyhlasku, aktualne, ak chces covid pass, MUSIS mat covid potvrdeny pcr testom. ziadny antigen, ani protilatkovy test nestaci.

patka06
22. nov 2021

@lilope presne ako píšeš, v tomto prípade je QR kod viac ako potvrdenie od lekára, ak by sa robila dôkladná kontrola podľa vyhlášky nikde sa s papierom nedostaneš

qwert87
22. nov 2021

@patka06 máš pravdu, dospelým uznávajú len QR kód, žiadne potvrdenie od lekára. Kto má staré, tlačítkové telefóny, tak vytlačiť a vložiť do peňaženky. Tak to nosia aj moji rodičia (sú očkovaní) alebo ujo 64r (po prekonaní). Deti mali ešte do 15.11 výnimku a lekár im mohol vystaviť potvrdenie aj na základe pozitívneho antigenoveho testu, a všade musia toto potvrdenie akceptovať. Ale od 16.11 už aj oni musia mať pozitívny pcr, a tým pádom od tohto dátumu potvrdenie netreba, lebo si ho vie KAŽDÝ stiahnuť, vytlačiť.

patka06
22. nov 2021

@qwert87 no dnes vraj bolo v správach, že zase aj lekár môže vystaviť potvrdenie na základe pozitívneho Ag testu, len teda bez QR kodu a vraj stačí pre Slovensko, som zvedavá čo na to povedia lekári, ktorí už aj bez toho majú kopec roboty a koľko za také potvrdenie budú pýtať. Je to zaujímavé ako každý deň menia pravidlá, v tom nie je šanca sa vyznať.

qwert87
22. nov 2021

@patka06 asi sú chcú trochu odbremeniť pcr testovanie, keďže nestíhajú. Na jednej strane lekárov ľutujem, už teraz majú toho dosť a ešte keď budú musieť toto potvrdenie vydávať, na druhej strane otázne koľko budú za to pýtať. Minulú jeseň môj lekár zobral 15€, mužovi o dvere ďalej 0€

malulienka
22. nov 2021

@patka06 ano dnes v správach to hovorili.Ak bol testovaný AG testom v nemocničnej MOMke za 5€ tak že vraj príde potvrdenie do covid pasu

italia31
22. nov 2021

@patka06 mne dnes vseobecna lekarka vystavila potvrdenie na zaklade pozitivneho ag testu, poplatok 2 eura, druha lekarka pre maminu tiez, ale bez poplatku.Ale podla vyhlasky to uz asi nemusi nikto uznat take potvrdenie, ja som bola dnes preto aj na pcr teste, len otazne je ci este vyjde pozitivny alebo uz nie...

patka06
22. nov 2021

@italia31 dnes to zmenili a vyhlásil, že lekár také potvrdenie vydá, ale je použiteľné iba na Slovensku. ...čistý chaos - každý deň platí niečo iné

sarahh09
22. nov 2021

@meminka ten istý problem mam aj ja.
Ale pocula som, ze krvou sa da zistiť prekonanie covidu.

italia31
22. nov 2021

@patka06 no a mne prave cinkla sms ze pcr je este pozitivny(prve priznaky boli uz 5.11.,pozitivny antigen 7.11.) , takze vybavene, bude aj digitalny covid pass 🙂

patka06
22. nov 2021

@italia31 paráda, tak niekedy je aj dobre, že PCR môže byť pozitávny aj niekoľko mesiacov po prekonaní

chiccco
23. nov 2021

@italia31 a to teraz musis byt znovu v karantene od pozitivneho PCR?

qwert87
23. nov 2021

@chiccco myslím že nebude musieť. O karanténe rozhoduje všeobecný lekár alebo regionálny úrad, a kedze oni ju majú evidovanú že v karanténe bola, tak ju tam hnať druhý krát asi nebudú. Veď by to nemalo zmysel 😀

qwert87
23. nov 2021

@patka06 asi toto bude aj platiť, že na Slovensku postačia aj tie papiere. Starku mame v DSS, nie všetci sa tam dali zaočkovať, ťažké momentálne tam mnohi prekonávajú covid. Testujú ich len sestričky antig.testami a potom hlásia na úrad. Nikto ich neženie na pcr keď niektorí ledva chodia. Keď im dovolia zasa vychádzať a návštevy, chodiť do obchodov, tak si myslím že im bude stačiť lekárske potvrdenie od lekára v DSS. Veď oni do zahraničia isto nepôjdu. Starká sa aj na jeseň preukazovala len papiermi o očkovaní keď niekde išla a vyžadovali očkovanie. Covid pas nemá ani vytlačený, má 82 rokov.

82zuzulik
23. nov 2021

@italia31 mam podobny problem a uz vies ci musis absolvovat karantenu aj druhy x? Ja 5.11 pozitivny AG uz som aj v robote na test PCR idem zajtra

italia31
23. nov 2021

@82zuzulik no ja uz fungujem normalne, tiez som bola v praci,chcela som sa spytat dnes pre istotu na ruvz, ale dovolat sa tam je umenie.Ale tak sedliacky rozum mi hovori, ze ked sa na ukoncenie karanteny nevyzaduje negativny test, lebo clovek moze byt dlhsie pozitivny(normalne na stranke ministerstva ci kde som nasla tuto info), len uz nie je potom infekcny,tak dalsia karantena by bola blbost. Ja som mala do 17.11.karantenu a od vseobecnej mam papier o prekonani.A o ukonceni karanteny aj tak rozhoduje lekar, a karantena sa pocita od priznakov alebo od pozitivneho testu, staci aj antigenneho, to mi potvrdili aj z ruvz ked mi volali prvykrat.Takze asi tak, a ak mi nahodou este budu volat z ruvz tak im vysvetlim....a hadam nejaku evidenciu si veDu ze clovek uz bol v karantene.A na pcr som uz vobec ani nemusela ist, ja som isla len kvoli tomu aby som mala digitalny preukaz o prekonani.

82zuzulik
23. nov 2021

@italia31 ved prave s tymto mam aj ja problem 5.11. Antigen pozitivny dr.povedala nemusim na PCR, ked volali z regionalneho detto len byt v karantene...kvoli kaslu a slabosti som bola doma 17dni od testu a 2dni pred...na pcr som chcela len kvoli covid pasu, papier o prekonani mi dr vystavila na zaklade antigenu. Ale v robote sa tvaria ze ak pojdem na test a bude pozitivny musim do karanteny. Aj napriek tomu,ze dr. sa vyjadrila ze do karanteny nemusim ale papier mi nema aky dat ze som uz bola ved mam doklad o prekonani. A na regionalnom to len zvoni a nic :(

82zuzulik
23. nov 2021

@italia31 mozes dat vediet ked ti budu volat co ti povedali ohladom karanteny? Dakujem

italia31
23. nov 2021

@82zuzulik vsak ale na tom potvrdeni od lekara je uvedene ze mame vynimku a nemusime sa preukazovat negativnym testom, a to je preto ze ludia po prekonani covidu mozu byt pozitivni aj mesiac, aj dva, niektori boli aj dlhsie. Ja som zvedava ci sa niekto ozve este z ruvz...

luliu
23. nov 2021

@italia31 ale na AG pozitívny určite nie, ten už byva ku koncu karanteny negat, dlhšie býva len PCR pozitiv

italia31
23. nov 2021

@luliu ano, ved pcr, lebo je citlivejsi.A ja by som napriklad chcela vediet kedy budem mat pcr negativny, to sa mam chodit pravidelne pretestovavat....? 🙂

luliu
23. nov 2021

@italia31 keď máš dosť peňazí kľudne chod každý tyzden

italia31
28. nov 2021

@82zuzulik nikto uz nevolal, takze ja fungujem normalne bez karanteny

majulla
28. nov 2021

@italia31 mame rovnaky problem, tiez sme prekonali covid, s priznakmi, ale len antigenovy test. Tak nas teda prihlasim na PCR. To uz ako samoplatca si bola?

italia31
28. nov 2021

@majulla nie, nic som neplatila, registrovala som sa na korona.gov, zaskrtla som ze som mala pozitivny antigen, vyplnila som aj datumy kedy som zacala a skoncila karantenu.Tie pcr testy vychadzaju pozitivne naozaj dost dlho,aj po vyse dvoch tyzdnoch od prvych priznakov, takze kto chce potvrdenie o prekonani a bol len na antigene, kludne este sa prihlasit na pcr aj neskor...

majulla
28. nov 2021

@italia31 super, dakujem....velmi si nam pomohla 👍

lucia323
29. nov 2021

@italia31 a môžem sa spýtať za koľko ti prišlo potvrdenie o prekonaní

majulla
29. nov 2021

@82zuzulik ako si dopadla? Este si mala pozitivny PCR test? My ideme zajtra na PCR, Ag test sme mali pozitivny pomaly pred mesiacom, karantenu ukoncenu 17.11., no som zvedava na vysledok

82zuzulik
29. nov 2021

@majulla no ja som bola uz negativna... ale rozpravala som sa s pani z RUVZ a vraj mi na SR musi stacit papier od dr.ze som prekonala...ze je to doklad kedze ho vydal dr.

italia31
29. nov 2021

@lucia323 este mi to asi neprislo, niekde sa pisalo ze to az po 12 dnoch od pozitivneho testu, a pravdupovediac este som to ani neskusala stiahnut, cez vikend to skusim, to uz bude viac ako 12 dni.Keby niekto odo mna nieco pytal teraz, tak zatial ukazem potvrdenie od vseobecnej o prekonani a pozitivne testy a hotovo....