icon

Kto prekonal Covid-19 a má teraz Omikron?

28. jan 2022

Ahojte, prosim, poznate pripady ze prekonal covid napr v nov a teraz chytil znova omikron?

ivik4
28. jan 2022

Vela je takych

annm81
28. jan 2022

Keď sa pozrieš na čísla infikovaných, tak vo veľkej časti sveta sú momentálne rekordné čísla nakazených a ďalej stúpajú. Máme tu extrémne infekčný variant. Ja som napr. až doteraz poznala len zopár ľudí, ktorí sa nakazili. Ale posledné dva-tri týždne je okolo mňa strašne veľa nakazených. Medzi nimi aj tých pár prekonaných, viacerí očkovaní (aj troma dávkami) aj neočkovaní. Ale prekonaní aj očkovaní z môjho okolia to zvládajú lepšie. Tí s troma dávkami vakcíny väčšinou bez príznakov. Viacerí prekonaní a očkovaní 2x to majú ako chrípku - bolesti hlavy, svalov a kĺbov, rýchlo sa zadýchajú, ale zvládajú to doma. Poznám aj pár neočkovaných, čo sú momentálne vo vážnejších stavoch v nemocniciach - tých prípadov je teraz strašne veľa a asi to v najbližšej dobe čaká skoro každého z nás.

kofa77
28. jan 2022

@deniskaapetko9 ani jeden. tiez som kdesi citala o niekom, cela rodina 2x, chrchlali na nu, ona sa starala, ziadne izolovanie a nic, ani raz to nechytila.

deniskaapetko9
28. jan 2022

@kofa77 to ja tak presne, doniesol to muž z prace estte rok dozadu boli sme na pcr negat, pórtom jedna dcéra pótom druhá ja stale negat/pcr/
Vtedy bola karantena 14 dní pcr dávali.na 8, čisté psycho stále.doma zavretá
Tiež som sa nijak nechránila, spala snimo v jednej izbe
Asi som jedna z vyvolených

sticker
kaila1
28. jan 2022

Moja mladšia dcéra, takmer presne na deň v rozmedzí 4 mesiacov, minulý september a teraz aktuálne má. Doniesla zo školy, pani učiteľka nakazila 9 detí, čiže je naozaj veľmi infekčný. A môžem povedať, že tento variant s ňou zamával viac ako delta na jeseň. Hlásila som aj pediatričke, že je opäť pozitívna, prekvapená nebola, evidujú vraj viac detí, čo sa po mesiaci nakazili opäť. Spolužiačka kamarátkinej dcéry ochorela dokonca opäť po troch týždňoch. Všade na okolí mám veľa pozitívnych, kolegyňa prekonaná a 3x očkovaná je opäť pozitívna.

gurags
28. jan 2022

Áno poznám, koniec novembra a teraz zas 🤦

diewcatqoo
28. jan 2022

@a_alexandra_a niektore laboratoria robia diskriminacne pcr testy na varianty covidu, takze bez problemov sa da zistit, aky typ covidu dotycny ma 🙂

konikvrany
28. jan 2022

Áno, aj moja rodina má prípad. Ide o to, že mutácia Omicron funguje tak, že napáda úplne iným spôsobom bunky v tele ako pôvodné varianty covid. A ide o to, že vďaka rúškam a respirátorom si netrénujete a neobnovujete imunitu opakovaným kontaktom s SARSCOV vírusom všeobecne, tak vaše protilátky sa znížili a neobnovovali sa. Hovorím to na základe toho, čo prednášali ČeskoSlovenskí lekári na lekárskej konferencii, ktorej som sa včera zúčastnila online.

susu29
28. jan 2022

@deniskaapetko9 Nooo, presne takto som sa tešila aj ja, lenže u nás dvakrát v izolácia, prvýkrát len manžel, druhýkrát v decembri všetky 3 deti.. ale dotešila som sa 😪 Aktuálne 5ty deň nevládzem, AG testy pozitívne, na výsledok PCR čakám 🤧

simsalabim
28. jan 2022

@deniskaapetko9 ja som citala nejaku studiu z Britanie - v nemocnicnom prostredi skumali zdravotakov, co nie a nie ochoriet. Zrejme tam funguje genetika. Stastni to ludia.

20erika07
28. jan 2022

@deniskaapetko9 hlasim sa k tebe aj s mojimi detmi 😊 iba muz bol covidak ,my stale klop klop nic

deniskaapetko9
28. jan 2022

@susu29 držím palce, sama som zvedava dokedy budem odolávať....🙂

kofa77
28. jan 2022

inak teda ani ja som este nemala, ale za hracku prirody sa nepovazujem😀, som 3x ockovana, extra sa nechranim, kedze som nemala ani jeden den HO, ale skor asi stastie. uvidime dokedy.

deniskaapetko9
28. jan 2022

@simsalabim moja kamoška robí na kovid oddelení, tiež ešte ani raz nemala, deti už mali
Kiežby som ostala medzi tými šťastnými 🙂

deniskaapetko9
28. jan 2022

@kofa77 prečo hračka prírody? Očkovanie ta chráni🙂

martinka13
28. jan 2022

Môj brat a neter. Akurát im prebieha.

vanda323
28. jan 2022

@viestta To som čítala. Ja už tiež nestresujem . Keď to má prísť pride....človek nikdy nevie odkiaľ.

konikvrany
28. jan 2022

@deniskaapetko9 😂 tak určite, najmä keď "S proteínové" typy vakcín sú na omicron zastaralé, lebo Omicron je taká mutácia, že v tele funguje úplne ináč, a žiadne očkovanie nechráni pred Omicronom ani trocha 🙂)))))) A to vďaka očkovaniam si vybudoval túto schopnosť. Šak dakedy sledujte lekárske konferencie. Nikto Vám nebráni. Preto sa teraz snažia vymyslieť vakcínu na Omikron. A zas keď s ňou prídu, tak už bude Omicron OUT, a príde dačo nové zas. Najlepšia imunizácia je neustály kontakt s vírusmi a prirodzená obnova imunity tak, ako je organizmus od prírody nadizajnovaný. Moja mama je nonstop doma s ocom čo má Omicron a nedostala ho. Môj muž a moja dcéra odo mňa nedostali Omikron, ja som práve s ním doma pod jednou strechou... nikto z nás neni zaočkovaný. Ako to že oni neochoreli, ha ? Netreba odpovedať, je to básnická otázka. Ja na to odpoveď poznám.

ivuska444
28. jan 2022

Áno,my sme mali presne ako píšeš v novembri sme mali a teraz sme všetci pozitívni už týždeň doma a máme omicron.v prvom prípade sme mali mierne príznaky a teraz úplne úplne mierne.ockovani nie sme.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
lilke
28. jan 2022

@deniskaapetko9 no neviem, či očkovanie. Ja som neočko, robím s deťmi, priamy fyzický kontakt, bez ruska - máme výnimku, už veľa detí pozitív, dokonca celé skupiny, a ja + 2 neočko kolegyne doteraz nič, a aktuálne temer všetci očko kolegovia - 2,3 dávky sú pozitívni, priebeh nie dobrý.

sonalove
28. jan 2022

Moja 13r dcera , november a pred týždňom zas ale teraz iba 1 deň bolesť tela a 1 noc 38, potom slabý sopel , na 3. Deň už jej nič nebolo

deniskaapetko9
28. jan 2022

@lilke skôr som to myslela ironicky dievčatá, aj keď to tak nevyznelo, lebo som.n4chcela rýpať, ja sama som neocko a ani.neplanujem
@konikvrany

deniskaapetko9
28. jan 2022

@konikvrany mohla si nám ju povedať keď na to odpoveď poznáš
Ja očkovaná niesom q kovid som tiež doteraz.nemala
🙂

zarrinka
28. jan 2022

@konikvrany Ty si prosím zdravotník resp máš medicínske vzdelanie?

slniecko_12
4. feb 2022

@zarrinka a ty? ☺️

annm81
4. feb 2022

@deniskaapetko9 Doteraz každý neočkovaný poznal z okolia minimálne troch ludi, ktorí po očkovaní umreli. Odteraz bude každý z nich poznať 10 neočkovaných, čo sa nenakazili napriek kontaktom a 25 očkovaných, čo malo ťažký priebeh.

Uvažuje sa, že pri Omicrone môžu byť vakcíny menej účinné než napr. pri Delte, ale asi to stále zďaleka nie je zanedbateľná ochrana. V mojom okolí to platí úplne. Neočkovaní okolo mňa mávajú rôzny priebeh - od mierneho až po úmrtia. Očkovaní dvoma dávkami mávajú od slabých príznakov po nepríjemný priebeh (teploty, bolesti, únava), ale zvládajú to doma. Očkovaní troma dávkami sú úplne bez symptómov, alebo len s miernymi príznakmi. Ale toto moje pozorovanie môže byť ľahko zaťažené štatistikou chybou lebo ide o malé čísla. Alebo som si ho rovno vymyslela. Preto tu máme oficiálne štatistiky a tímy odbornikov, ktoré zatiaľ jasne ukazujú, že očkovaní sú lepšie chránení.

tayla
Odpoveď bola odstránená
deniskaapetko9
4. feb 2022

@annm81 a? Očkovať sa nedám pretože nechcem a nepotrebujem to, veľa mojich blízkych sa skrz vek, pridružené choroby očkovať dalo, ja to kvitujem. Podla mňa sú skupiny, pre ktore to je vhodné, ale nemyslím si ,že sa teraz musí každý a deti nuz vôbec nie.
Niesom antivaxer, je to každého rozhodnutie, to.mojenzatial neublizilo.nikomu, nezatazila som za 2 roky zdravornikov absolútne
Tvoje pozorovania sú zaujímavé v mojom okolí je to úplne ôk, možno by sa už ľudia, ktorí majú neustálu potrebu propagovať očkovanie mali zmieriť s tým, že sú ľudia ktorí kovid nedostanú, alebo dostanú a majú ôk priebeh
Tie zlé čísla _ úmrtia by boli aj pri iných chorobách, sorry ale.je to ako rakovina nie každý kto ju má zomrie...
Pekný den

annm81
4. feb 2022

@tayla Neviem o akých nedôveryhodných odborníkoch hovoríš ty. (Temer) každá krajina sveta zverejňuje štatistiky a (temer) každá zdravotnícka autorita sveta očkovanie odporúča. To temer je tam preto, lebo za Severnú Kóreu, Venezuelu a Burkina Faso neručím

@deniskaapetko9 Zatiaľ si zdravotníctvo nezaťažila. Moja očkovaná rodina tiež nie. Ani moje neočkované deti. Problém je, že my sme len jednotlivci a tu ide o celú spoločnosť. Takže ja som bola ochotná skúsiť spoločnosti pomôcť tým, že u seba znížim riziko možnej potreby hospitalizácie. Samo o sebe to neznamená nič, ale čím viac je takých, tým menší nápor na nemocnice vzniká.

To že sa nenakazíš a neskončíš v nemocnici si vopred samozrejme nevedela (a stále nevieš, lebo pandémia neskončila). Ak náhodou existuje nejaká odchýlka ktorá niektorým ľuďom dáva významne lepšiu imunitu proti covidu a ak sa príde na to, čo je tá odchylka, ver mi, že budú veľké snahy zistiť, ako ten fakt použiť namiesto očkovania.