icon

Ktorý horčík sa najlepšie vstrebáva?

10. aug 2026

Prosím sa poradte ktorý je najlepšie si kúpiť, ja som si doteraz také šumivé tabletky do vody čo sa dajú bežne v obchode zohnať ale tie sú ževraj nie je dobré a že malo ktoré sa vedia dobre vstrebať s naozaj fungujú

anonym_5ca184
10. aug 2026

@anonym_autor magnerot, jediny pripravok s kys.otrovou, najlepsia vstrebatelnost

anonym_ac592c
10. aug 2026

Ja som za magnezium bisglycinat, kupujem od Gymbeam, denne stacia 3 kapsuly a mas horcika 225 mg (cisty horcik!).
Magnerot v 1 tablete ma 32,8 mg cisteho horcika, co je v 3 tabletach len 98,4 mg cisteho horcika.
A potom su dobre dalsie formy ako malat, citrat, a rozne kombinacie, na brainmax mas toho vela popisaneho v clankoch, napr.

zmrzlinka2021
10. aug 2026

@anonym_autor

Blisgicitat na večer. Alebo ráno malat

anonym_a76641
10. aug 2026

Daj si predpísať magnoslov. Daj do väčšieho pohára kde je viac vody, vypi po duskoch s psuzami, nie naraz

2691
10. aug 2026

@anonym_autor ahoj, ja mám najlepšiu skúsenosť s Magnerotom. Magnosolv mi veľmi znižoval tlak. Magnerot dokonca ani nezapijam, len si ho pomaly cmulam.

gabrielkamajeckka
10. aug 2026

Dobrý deň,
Citrátová forma, Chelátová, alebo L-Treonát. Užívame od značky brainmarket.

Šumivé tablety sú nevstrebateľné, nakoľko sa jedná o oxidovanú formu. Ak niekto povie, že mu pomáhajú šumivé tablety, tak maximálne tak hydratácia, alebo placebo.