Laserová operácia očí
Ahojte ,chystám sa v piatok na operáciu očí .Čo má čaká? Máte nejaké skúsenosti? Bolí ten samotný zákrok alebo je bolesť väčšia až potom?ďakujem
@kika214 nepredstavuj si to lebo budes sa len zbytocne stresovat, ja som podstupila laserovu operaciu pred rokom a poviem ti ze tiez som sa bala ale dnes som rada ze som zo strachu z toho necuvla ale ze som sa odhodlala a zvladla som to 🙂
@diorka
@snehulienka639
dakujem.. tak dnes sme tam boli.. a v stredu idem na to 👁👁.. chyta ma panika, ale cuvnut sa uz neda-je to vyplatene 😄.. chcem sa este opytat.. citit nieco popri zakroku.. da sa vydrzat nejak nemrkat-aj ked isto oko zafixuju.. a co slzenie oci? dik 🙂
Ja ked som sa dozvedela,ze ta spevacka Mel C oslepla po laserovej operacii na jedno oko,tak som sa fakt zlakla,to radsej budem nosit okuliare.
@kika214 ahoj,mna nic nebolelo,operacia neboli,trva to par sekund kazde oko, len kym ti to niekolkokrat nakvapkaju,tak to dlho trva. A ani po ma nebolelo,vadilo mi svetlo,mala som zalepene oci,ale vecer som uz bez problemov videla. Na kIinike mi dali Ibuprofen,ale dalsi mi uz nebolo treba. A zrak do dialky ti uz ostane,uz sa nezhorsi,pytala som sa na to. Neboj,Izak je odbornik. Drzim palce,!
@diorka no si ma trosku upokojila.. asi uz nemozem nic citat na internete, lebo sa zblaznim.. a mne povedali, neviem ci je to individualne, ale ze mne sa zrak uz nezhorsi.. neviem preco.. lebo co som pocitala, tak niektorym sa zrak zhorsi.. alebo sa dostanu na to iste.. ale vraj je to z neustaleneho zraku.. ale fakt neviem, ci to vedia posudit z vysetreni.. no nejak to musim dat 🙂
@kika214
Najprv si precitaj clanky ,co sposobuje laserova operacia oci az po rokoch.
www.stanislavasebenova.blog.sme.sk
Clanok :Usa uvazuje o zakaze laserovej operacii oci.
Ziadna klinika ta neupozorni na nasledky az po rokoch.Pretoze im ide predovsetkym o biznis.
@kika214 nic necitaj, ja tiez nejdem 😉 laserova operacia je operacia, ktora sa robi uz veeela rokov, mam spoluziacku so strednej, ktora je podstupila pred 16 rokmi, aby sa dostala na vytuzenu VS, zrak ma odvtedy v poriadku, stale vidi tak, ako po operacii. Sesterka bola na operacii pred 10 rokmi, nema ziadne problemy. Jasne, su pripady, kedy nedopadla dobre, preco, to nedokazem posudit, ale podla mna je zaklad vybrat dobreho doktora, ktorym Izak je, ved je to nas najvacsi odbornik v ocnom lekarstve. Cize uz len z tohto hladiska je velky predpoklad, ze operacia dopadne dobre. Drzim ti palce!
Odporucam ju mam 3 rok a super ničoho sa nebojte hlavne negooglite iba zbytočný stres
@sevcikovaanna super.. a typ? ja mam LASEK
@kika214 nic som necitila, ani to fixovanie, budes to mat znecitlivele, neboj, a bala som sa aj ja, ale nejako som nestresovala, este ma za to aj pochvalili, ze som bola bezproblemova aj na sale, tak neviem, co ini vyvadzaju 🙂 a naozaj negoogli, ja som zacala, ale rychlo som s tym skoncila, treba pozitivne mysliet a pocuvat ich instrukcie 😉
@diorka ahoj.. mam po.. v pohode sa to dalo.. chcem sa opytat.. kolko si zvykali oci na take ine pozeranie na svet.. ja momentalne vidim aj na dialku aj do blizka rozmazane.. ale kazdym dnom je to lepsie.. uz ani nic neskrabe, neslzi.. len zle zaostrovanie.. vraj to chce cas, kym si mozog zvykne a hlavne musim naucit moje ocne svaly aby som ich tacala pouzivat, kedze doteraz som nemusela, kedze na blitko som videla., 😌🙂
Baby a máte niektorá skúsenosť čo ste boli operované na krátozrakosť a zároveň astigmatizmus, že pri šoférovaní v tme máte o dosť zhoršené videnie? Ja som bola operovaná v 2011 počas tehotenstva v 2013 sa mi zhoršil zrak z 0 takmer na 1 dioptrie. Vlani som šla prvý krát na kontrolu lebo som si všimla že mám dosť veľký problém šoférovať na neznámom mieste po tme tak som sa zľakla že už hádam potrebujem aj vyššie dioptrie ale lekárka mi povedala že mám na oboch očiach 0, vraj vidím na 120% jedným okom a na 105% druhým okom. Ale že astigmatici mávajú problém po operácii so šeroslepotou....... vraj sa to nedá nijako riešiť. Mám šoférovať dovtedy, kým sa na to budem cítiť. A keďže mne dosť v noci vadia ostré svetlá v protismere a neviem ani na značky poriadne zaostriť, tak chodím len na cesty ktoré poznám a aj tomu sa snažím vyhnúť ak sa dá..
@katka708 dik.. ja bolesti oka.. a nevadi mi ani svetlo.. praveze ked je zatiahnute doma tak mi je lepsie odtiahnut, ako keby som ostrejsie videla.. ale rozmazane mam.. chce to asi cas 🙂 obcas ma clovek zmiesane pocity, aby ta rozmazamost neostala.. ale asi sa zbytocne stredujem 🙂
@katka708 Ahoj, toto iste mam aj ja, len mne vkladali fakicku sosovku( mala som vysoké dioptrie + astigmatizmus) preto som uz nebola vhodná na laser. Videnie vďaka panu Bohu ok, ale nočné videnie dost zle, hlavne to šoférovanie, v noci nula bodov.... ja vidim krasne značky vsetko ale okolo svetiel sa mi robia prstence obrovské co mi strasne vadí. Chcem to ist riesit do Neovizii kde mi to robili ci sa to da nejako riesit
..ja som bola este v roku 2007 v Košiciach....teraz sú už určite modernejšie a lepšie metody, ja som cítila len spáleninu, žiadnu bolesť, tá prišla až neskôr, ked som bola doma...oči som mala napuchnuté, strašne slzili a boleli, každé 4 hodiny ibalgin...ale prešlo to, v piatok mi to robili a v utorok som bola už v práci...
Ahojte, ja som bola pred dvomi rokmi (január 2014) v Neovízií na odstránení dioptrií (mala som -8,5 a -8,0 do diaľky). Momentálne vidím stále rovnako super. Po operácií som si doma pospala a večer som už v pohode pozerala telku, robia to bezbolestnou metódou, dala som si len jeden Paralen, na druhý deň som už šoférovala. Ponúkajú aj doživotnú záruku, že ak sa dioptrie vrátia, tak ich bezplatne odoperujú znova, preto som tam šla. Cena za obe oči bola 1900 eur.
@katka708 prave 1,75 a lave o kusok viac.. mozno aj 2.. to sa mi aj pomalsie hoji.. mam hemne zapuchnutie este.. sa cudovsli ze takyto zjav tu este nemali, ze som nikdy nenosila okuliare ani sosovky.. a ze chodim na aute 😄.. ze keby som si dala len okuliare obcas na soferovanie ci do kina a pod.. ze by som si nezzvykla.. takto som nutena sa kukat uz len inak a povedali ze budem mat riadnu zmenu zrazu a naucit si svaly 😄🙈
@diorka fajn teda.ja pred operaciou som citala rozmazane 3 riadky.. takze videnie na 30% .. 5min po operacii na 80%..o 2 dni pri vyberani sosoviek podobne, ale nakvapkane som mala v ociach.. no som zvedava o mesiac 😄.. ale uz teraz lepsie vidim na mobil nez prve dni.. tak sa to postupne lepsi 🙂
@novana nie kazdy clovek je na to vhodny.. a aspon kde som bola ja.. okuliare mali len ked nieco riesili na blizko.. a to je uz okolo 40-tky normalny jav.. a vlastne zbytocne rozoberat tuto temu.. tak ako je niekto za ockovaniu, najdu sa, co su proti.. je to tak pri vsetkom 🙂 Takze nech sa kazdy rozhodne ako chce 🙂

@kika214 ahoj, dopadlo to super, prave dnes som mala poslednu kontrolu, dr. vychvalil, ze to mam krasne zahojene, ze ani nevidno, ze som bola na nejakej operacii a zrak mam 100% Bola som u Izaka vo Vision centre, mali vtedy zlavu 20% (pozerala som, ze ju maju aj teraz, asi ju maju castejsie, ja som bola v septembri), stalo ma to 800,-