Latentná tetánia bez atakov
Ahojte, som tu nová a chcela by som sa spýtať, aké máte skúsenosti s latentnou tetániou (bez tetanických atakov). Mne ju diagnostikovali minulý rok a počas jari a leta som o nej vôbec nevedela. Teraz na jeseň sa vrátila "v plnej paráde" a začala mi spôsobovať strach z rôznych ťažkých chorôb (konkrétne ALS). Znie to zrejme smiešne (s čistou hlavou by som sa nad tým pozastavila aj ja), ale súbor príznakov, ktoré mám 24/7, ako napríklad svalové zášklby (stehná, lýtka, často aj ruky), pocit ťažkých rúk, mravenčenie v celom tele, slabosť v končatinách (vyslovene pocit slabosti), stuhnuté svaly na tvári, psychická nepohoda a hlavne tie strachy, sedia na viaceré ťažké neurologické stavy. Užívam Magnosolv, magnezko 500 od Galvexu, kalcium+D, guaracujan. Mali ste aj vy podobné problémy, že by tetánia trvala celé dni súvisle? Čítala som viacero diskusií, avšak 95% ľudí má tetániu s atakmi. Za každú odpoveď veľmi pekne ďakujem.
@anicka199103 ahoj, ako sa máš?
@anicka199103 ahoj 🙂 Úplne som sa našiel v tvojom príspevku. Zasklby svalov v lýtkach, stehnách až take viditeľne. Extrémne paranoje, panické záchvaty, strach zo smrti. Chodím každý druhý deň na urgentne vyšetrenia za milión EUR a už mám pocit, že mi šibe. Bol som kvôli tomu aj u psychiatra a začal som brat AD. Ako sa máš postupom času ? Prešlo ti toto všetko ? Ďakujem za odpoved 🙂
Mám to isté ako ty, atak som mala asi za 5-6 rokov co ju mám možno 5-6 krát. Inak sú to takéto prejavy ako popisujes. Chvílu je pokoj a potom som na týžden odvalená. Ja by som sa zamerala skor ako na neurologické vyšetrenia aj celkovo na organizmus. Hormóny, štítna žľaza, pečeň. Nie som žiadny predajca vitamínov alebo tak aj keď to podľa toho čo píšem možno vyznie :D Celkovo máš príznaky podľa aktuálneho stavu tela aj mysle. Ja napr keď som si začala dávať dokopy pečeň, veľa príznakov sa mi stratilo. Tie naše tetanické príznaky môžu znamenať aj zle fungujúcu pečeň alebo štítnu žľazu. Z môjho pohľadu čím viac riešiš tým je to horšie. Tiež som bola v skupine na fb a aj som ale vypla som si upozornenia nech sa mi príspevky nezobrazujú. Zo začiatku som si prečítala veci aby som nabrala info - vitamíny atd...ale potom preč odtiaľ. Sú tam rôzne typy ľudí a čítať každý deň o tom čo komu je a čo ho bolí ti neurobí dobre. Treba sa naučiť čo ti robí zle a vyhýbať sa tomu. Ja napr nemožem zalievanú kávu lebo by ma odviezli... Držím palce
@martinusik91 Prosím ako si si začala dávať dokopy pecen ? Co ri pomohlo na ňu?
@martinusik91 Prosím ako si si začala dávať dokopy pecen ? Co ri pomohlo na ňu?
@ivanaa346 drveny pestrec, čaj s pupavoveho koreňa, nič vyprážané, veľa vody a začala som užívať C,D, Zinok, Selén.Mne to pomohlo.
Chcem sa spýtať, či niekto z vás kvôli tetanii odišiel z prace, aby sa dal do kopy, alebo preto, že ju jednoducho už kvôli tetanii nezvládal …
@anicka199103 Prešli tie stavy tetanicke ci nie ?

Ja mám sklerózu vďakabohu vylúčenu, občasné slabé závraty alebo akoby ma potiahlo na stranu mierne (normálne fungujem s malými deťmi doma) to mám posledný rok (podotýkam že predtým som to nemala nikdy ale možno s vekom 39 už to tak nejako bude) a veľmi sa sledujem a tým aj vedome nevedome stresujem (inak všetky vážne choroby vylúčené, rok som teraz behala po všelijakých vyšetreniach) a bolo mi povedané že by to mohla robiť aj chrbtica na tú mi teda vyšetrenia nerobili. Keď sa tak pozorujem tak mala som pocit či krčna aj keď niekedy ju nemám pocit že zatuhnutu ale ano, dost mi to na ňu ukazuje. Ja mám ešte teda dosť problém že mám úzkosti hneď keď si na sebe niečo objavím čo by to mohlo byt a či nie niečo vážne, doktorka mi chcela po zistení tetanie predpísať AD tie som však nechcela tak sa snažím s tým nejako bojovať aj za pomoci psychoterapeutky.