icon

Liečba liekom roaccuttane a riziká do budúcnosti - postihnuté dieťa

michaelamichelle
12. sep 2020

Ahojte ženy.
Chcela by som sa vás úprimne spýtať.
Mám 22 rokov a posledné mesiace sa mi začalo tvoriť veľmi veľké, bolestivé a cystické akné. Lekár mi chce nasadiť liečbu liekmi roaccutane. Pri ich vedľajších ale účinkoch je, že veľmi ovplyvňujú telo a neodporúča sa tehotenstvo do roka.
Moc sa bojím, že to môže mať aj nejaké dlhšie účinky, čo by som si asi nikdy neodpustila. O pár rokov chcem mať rodinu, o ktorej snívam už od mala. Preto ma toto všetko desí.

Poznáte prosím niekoho, kto sa nimi liečil a potom mal aj deti?

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Pekný víkend Vám prajem.

ivik111
12. sep 2020

@michaelamichelle brala som tiez retinoidy kvoli akne...po vysadeni mi doktorka odporucala aspon 3 mesiace neotehotniet...ano,su to silne lieky,nicia pecen,ale mne pomohli.otehotnela som asi po dvoch rokoch,vsetko ok😉

nikiki29
12. sep 2020

@michaelamichelle poznám 2 ženy s touto liečbou, jedna má zdravé ročné dieťa a druhá je momentálne bezproblémovo tehotná. Určite by som si dávala pozor počas liečby a pár mesiacov po nej. Vedľajších účinkov tam je mnoho, je to ťažká liečba, ale keď sa dodrží odstup od tehotenstva by to malo byť v poriadku

majamat
12. sep 2020

ja som sa liecila, uz pomerne davno a mam aj dieta. liecila som sa asi uz pred *16r a dcera ma 9,5r. a teda narodila sa zdrava.

domi1999
12. sep 2020

Ja som užívala veľmi mi to pomohlo hrozili mi jazvy 🙂 jedno zdravé dievčatko máme a dalsí poklad je na ceste 🙂 s otehotnením teda žiadne problemy neboli😃 netreba sa báť hlavne neotehotnieť počas liečby to sme aj podpisovali papier

jaja1979
12. sep 2020

@michaelamichelle ja som sa liečila týmto liekom ako cca 22 ročná. Po troch rokoch od liečby som otehotnela a odvtedy mám 3 zdravé deti. Všetko ok.

evica01
12. sep 2020

Pocas liecby a este par mesiacov po nej nesmies otehotniet. To je vsetko.
Deticky budes mat zdrave ako buk 🙂

pininka1
13. sep 2020

Aj ja som brala, lekarka kazala aspon rok po liecbe neofehotniet. Mam tri deti, vsetky zdrave

lizzygrant
13. sep 2020

@michaelamichelle Prosím ťa a tvoja kožná vyžaduje, aby si brala počas liečby antikoncepciu?

tamvtme
13. sep 2020

Kamaratka to brala, musela brat aj HAK, podpisovala papier, ze neotehotnie...velmi jej to pomohlo, otehotnela az za par rokov,ma.zdrave dietatko

michaelamichelle
autor
13. sep 2020

@lizzygrant Áno, chcel najprv antibiotiká, antikoncepciu a v krajnom prípade nakoniec až tieto lieky. Antikoncepciu som odmietla. Tak sme sa dohodli na antibiotikách a potom na týchto liekoch. Neviem prečo, ale tiež nástojil na antike. Až po mojom niekoľkonásobnom odmietnutí ustúpil a pochopil, že antikou sa liečiť nechcem.

majamat
13. sep 2020

@michaelamichelle HAk pomaha v liecbe akne,a le mylsim, ze to nema trvaly efekt. inak ja som musela brat *HAK aj s Roaccutanom. bola to podmienka liecby. v obdobi uzivania sa nesmie otehotniet.

evitka83
13. sep 2020

@michaelamichelle ja som to brala. 3 roky na to som otehotnela. Prvykrat som potratila, druhykrat som musela ist na interupciu kvoli tazkym deformitam plodu. To bolo cca 15 rokov dozadu. Dnes mam 2 deti. 6 rocne a 6 mesacne. Tazko povedat, ci ti mohlo mat suvis, ale mat moznost vratit sa v case, nebrala by som to