Liečba liekom roaccuttane a riziká do budúcnosti - postihnuté dieťa
Ahojte ženy.
Chcela by som sa vás úprimne spýtať.
Mám 22 rokov a posledné mesiace sa mi začalo tvoriť veľmi veľké, bolestivé a cystické akné. Lekár mi chce nasadiť liečbu liekmi roaccutane. Pri ich vedľajších ale účinkoch je, že veľmi ovplyvňujú telo a neodporúča sa tehotenstvo do roka.
Moc sa bojím, že to môže mať aj nejaké dlhšie účinky, čo by som si asi nikdy neodpustila. O pár rokov chcem mať rodinu, o ktorej snívam už od mala. Preto ma toto všetko desí.
Poznáte prosím niekoho, kto sa nimi liečil a potom mal aj deti?
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Pekný víkend Vám prajem.
@michaelamichelle poznám 2 ženy s touto liečbou, jedna má zdravé ročné dieťa a druhá je momentálne bezproblémovo tehotná. Určite by som si dávala pozor počas liečby a pár mesiacov po nej. Vedľajších účinkov tam je mnoho, je to ťažká liečba, ale keď sa dodrží odstup od tehotenstva by to malo byť v poriadku
ja som sa liecila, uz pomerne davno a mam aj dieta. liecila som sa asi uz pred *16r a dcera ma 9,5r. a teda narodila sa zdrava.
Ja som užívala veľmi mi to pomohlo hrozili mi jazvy 🙂 jedno zdravé dievčatko máme a dalsí poklad je na ceste 🙂 s otehotnením teda žiadne problemy neboli😃 netreba sa báť hlavne neotehotnieť počas liečby to sme aj podpisovali papier
@michaelamichelle ja som sa liečila týmto liekom ako cca 22 ročná. Po troch rokoch od liečby som otehotnela a odvtedy mám 3 zdravé deti. Všetko ok.
Pocas liecby a este par mesiacov po nej nesmies otehotniet. To je vsetko.
Deticky budes mat zdrave ako buk 🙂
Aj ja som brala, lekarka kazala aspon rok po liecbe neofehotniet. Mam tri deti, vsetky zdrave
@michaelamichelle Prosím ťa a tvoja kožná vyžaduje, aby si brala počas liečby antikoncepciu?
Kamaratka to brala, musela brat aj HAK, podpisovala papier, ze neotehotnie...velmi jej to pomohlo, otehotnela az za par rokov,ma.zdrave dietatko
@lizzygrant Áno, chcel najprv antibiotiká, antikoncepciu a v krajnom prípade nakoniec až tieto lieky. Antikoncepciu som odmietla. Tak sme sa dohodli na antibiotikách a potom na týchto liekoch. Neviem prečo, ale tiež nástojil na antike. Až po mojom niekoľkonásobnom odmietnutí ustúpil a pochopil, že antikou sa liečiť nechcem.
@michaelamichelle HAk pomaha v liecbe akne,a le mylsim, ze to nema trvaly efekt. inak ja som musela brat *HAK aj s Roaccutanom. bola to podmienka liecby. v obdobi uzivania sa nesmie otehotniet.
@michaelamichelle ja som to brala. 3 roky na to som otehotnela. Prvykrat som potratila, druhykrat som musela ist na interupciu kvoli tazkym deformitam plodu. To bolo cca 15 rokov dozadu. Dnes mam 2 deti. 6 rocne a 6 mesacne. Tazko povedat, ci ti mohlo mat suvis, ale mat moznost vratit sa v case, nebrala by som to

@michaelamichelle brala som tiez retinoidy kvoli akne...po vysadeni mi doktorka odporucala aspon 3 mesiace neotehotniet...ano,su to silne lieky,nicia pecen,ale mne pomohli.otehotnela som asi po dvoch rokoch,vsetko ok😉