Lieky na cholesterol: Skúsenosti reálnych užívateľov so statínmi
15 rokov beriem pred tym chol cca8,5 teraz 6az6,5 stravu mam dobru,viac to uz neviem stiahnut.Vedlajsie ucinky nemam.Som muz.
@anonym_6338a7 Môžem poprosiť názov lieku.
Atoris 30
Atoris 30
@anonym_6338a7 Ďakujem. Ešte sa opýtam na vedľajšie účinky diabetes, bolesti svalov alebo problémy so srdcom.
nic z toho nemam.
Ja som užívala pár statínov, musela prestať keďže som mala niekoľko NÚ. Teraz neužívam nič okrem doplnkov. O mesiac idem 1x na interne kv tomu
Ja som užívala pár statínov, musela prestať keďže som mala niekoľko NÚ. Teraz neužívam nič okrem doplnkov. O mesiac idem 1x na interne kv tomu
@stellarstar Ak sa môžem spýtať, aký to bol liek.
@stellarstar Ak sa môžem spýtať, aký to bol liek.
@iv1rozali prvé 2 si už nepamätám, predposl bol atorvastatin a posl bol ezemitib
@iv1rozali prvé 2 si už nepamätám, predposl bol atorvastatin a posl bol ezemitib
@stellarstar Ďakujem za odpoveď.
Ja beriem rosucard chol mam okolo 3.8 bolesti svalov zatial nepocitujem beriem ho rok ale beriem ho vecer tak mi odporucala mudr
Ja beriem rosucard chol mam okolo 3.8 bolesti svalov zatial nepocitujem beriem ho rok ale beriem ho vecer tak mi odporucala mudr
@anonym_26d358 a kolko si mala pred liecbou?
@anonym_26d358 a kolko si mala pred liecbou?
@anonym_6338a7 fuu velmi vela cez 10
@anonym_6338a7 fuu velmi vela cez 10
@anonym_26d358 nechapem,tak ja som stiahol len o kusok atoris 30 a to ho beriem 15 rokov a stravu mam dobru
Ja mám len trochu zvýšený ten zlý cholesterol ,dobrý mám v poriadku .Bola som na sone karotíd. To ukázalo že ten plak je iba v zárodku. Našla som si na internete prírodnú alternatívu .Zatiaľ zaberá, len endokrinologička ma núti do statínov. Nikde som sa nedočítala či tie statíny aj odstraňujú ten plak v cievach, alebo čo vlastne s tímy cievami robia pri liečbe. Viete to niekto?
@stellarstar Nejak mi to nemyslí ...čo je NÚ.
Mne po operacii stitnej takto skocil cholesterol pritom som veganka
Mne po operacii stitnej takto skocil cholesterol pritom som veganka
@anonym_26d358 neješ náhodou kokosový olej, kokosové mlieko, maslo, vajíčka, smotanu?
@anonym_26d358 neješ náhodou kokosový olej, kokosové mlieko, maslo, vajíčka, smotanu?
@anonym_b14bc0 nie nejem
@anonym_b14bc0 Veď písala, že je vegánka. Tak čo sa blbo pýtaš, či náhodou neje maslo vajíčka a samotanu?
Ženy, už som to tu písala niekoľkokrát. 20 g PARA ORECHOV vám v priebehu pár hodín zníži cholesterol na normál a účinok trvá až mesiac. + užívať 2x denne 2g omega 3 a žiadne statíny vám netreba. Mám odskúšané.
Ženy, už som to tu písala niekoľkokrát. 20 g PARA ORECHOV vám v priebehu pár hodín zníži cholesterol na normál a účinok trvá až mesiac. + užívať 2x denne 2g omega 3 a žiadne statíny vám netreba. Mám odskúšané.
@marci9 20g kolko je to kusov?
@marci9 20g kolko je to kusov?
@anonym_6338a7 Tie para orechy sú úžasne aj iné potraviny ako červená rýža/monakolin K/ ,ale mňa ešte zaujala iná informácia .V roku 1982 bola norma zlého cholesterolu úplne iná ako je dnes....
https://blog.sme.sk/radovangergel/lifestyle/vel...
cize tie para si dam 20g v priebehu niekolkych dni a potom mesiac netreba?
Beriem rosucard vyše dvoch rokov. Žiadne vedľajšie účinky. Skúšala som aj prírodné, nepomohli. V rodine mame mozgové príhody, preto beriem toto.
@anonym_b14bc0 Veď písala, že je vegánka. Tak čo sa blbo pýtaš, či náhodou neje maslo vajíčka a samotanu?
@anonym_1b6ec7 a ty čo útočiš? A vôbec existuje aj veganske mlieko, maslo atd tie som mala na mysli
@stellarstar Ďakujem za odpoveď.
@iv1rozali vsetko v poriadku
Ziadne neziaduce ucinky
Som spokojna, nepotrebujem nejaku cievnu ci infakrt a pod
Stravu som zmenila, pohyb
Beriem tulip, vysledky tip top
@anonym_6338a7 Tie para orechy sú úžasne aj iné potraviny ako červená rýža/monakolin K/ ,ale mňa ešte zaujala iná informácia .V roku 1982 bola norma zlého cholesterolu úplne iná ako je dnes....
https://blog.sme.sk/radovangergel/lifestyle/vel...
@iv1rozali porovnávas normu cholesterolu spred 40 rokov??? Porovnávaš aj vtedajšie vedecké účinky iných liekov a hladiny parametrov? Voľakedy keď si mala tlak krvi 160/100 tak lekár mávol rukou. Uvedom si že všetko sa vyvíja, aj vedomosti. Pred 40 rokmi neboli mnohé diagnostické postupy, ani prístroje. Nie je nikoho povinnostou jesť statiny, ani iné lieky. Kľudne sa môžeš krmit bylinkami a potom keď dostaneš mozgovú príhodu, tak si môžeš dať minerálnu vodu. Inak aj hodnoty tlaku krvi sa upravili spred 40 rokov a aj hladina cukru sa berie do úvahy oveľa menšia ako voľakedy. Ach ten farmabiznis....

15 rokov beriem pred tym chol cca8,5 teraz 6az6,5 stravu mam dobru,viac to uz neviem stiahnut.Vedlajsie ucinky nemam.Som muz.