Lieky na tlak a nesca
Ahojte raz za čas sa mi stane že mi v kľude vyskočí tlak obvodná hovorí že je to psychikou lebo mám panicku poruchu úzkosti no ja som radšej začala brať polku concoru ráno lebo sa bojím že dostanem infarkt alebo porážku lebo si myslím že je to proste genetika lebo keď mi vyskočí tak mi je na kolaps naposledy som mala extrasystoly a potom mi aj tlak vyskočil a keď mi vyskočil tuhli mi aj ústa a rozbolela ruka tak som ich radšej nasadila chcem sa opýtať že či si môžem dať aspoň slabú nescu alebo radšej nie ďakujem
@miamia04 ja som tie lieky doma mala čo mi predpísali na urgente aj to mi ich nechceli dať lebo že keď mi len občas vyskočí a že psychika ale pochybujem stávalo sa mi že mi raz za 3 mesiace že mi vyskočil a teraz mi vyskočil pred mesiacom a naposledy pred 4 dňami tak som si ich dala a zajtra idem k obvodnej a k spychiatrovi nech mi nasadí AD
@nikuskaakolarova lebo to vyznelo tak, ze ai si niekde zohnala lieky a sama nasadila.
@veronikaszabova to nie pre boha živého ..nie mne na urgente raz predpísali concor
@nikuskaakolarova veď zajtra zájdi k tým lekárom pre istotu, ale nescu by som nepila, podľa mňa je silná.
@nikuskaakolarova ja sa roky liečim na vysoký tlak, beriem lieky ráno aj večer a denne si dávam jednu kávu, nikdy som z toho nemala problémy
@monci20 prosím ako často vám tlak vyskakoval kým ste nasadili lieky lebo ja neviem či je to psychika alebo proste problémy s tlakom ja som úplne zúfalá strašne sa bojím celé dni len plačem viem že si viac ubližujem ale nejde to hrozny strach mám že má položí a ja tu chcem byť ešte s deťmi
@nikuskaakolarova chod k psychiatrovi cim skor a netrap seba a svoje deti
placebo davka concor ti nepomoze ty potrebujes iny typ liekov
@nikuskaakolarova o ako vysoký tlak sa jedna? Treba sa hlavne upokojiť. Nesku mozes
@harrisson ako kedy minule som mala 172/96 ale mala som už aj vyšší ten spodný
@mamina7070 keď ja si myslím že je to genetika veľa krát som bola už na urgente a EKG a krv v poriadku len teraz mi byva na odpadnutie a príde to keď som v kľude
@mamina7070 veď to že má aj deti vidia ako sa trápim že plačem aj keď sa skrývam ale ja sa bojím že má ten tlak položí mám len 25 ja chcem byť s nimi ešte
@mamina7070 nebola som tam už dlho....no moja keď ti príde zle na kolabs tak neviem či by si len doma sedela a neriešila to
@nikuskaakolarova tak takyto tlak ta isto nepolozi, to skor tvoje deti budu mat dozivotnu traumu z labilnejnmatky co sa nechce liecit (psychiku)
ja na rozdiel od teba mam chore srdce a liecim sa na to a nebeham po urgentoch pri takychto tlakoch (to je zbytocne)
@miamia04 no mne ich najskôr nechceli dať lebo že to mám len občas ten tlak vysoký že to bude tou psychikou ale to bolo asi dva roky dozadu obvodná mi kázala si meriat tlak dva týždne a zapisovať a prísť s papierom prišla som tam a tlak bol dobrý len trošku vyšší pulz tak mi kázala brať štvrtku concoru na pulz ten sa mi upravil a potom keď mi tlak vyskočil tak možno raz za 3 mesiace no teraz mi už raz za mesiac
@miamia04 tak ak ma panicku poruchu alebo uzkostne stavy tak by primarne mala riesit to lebo ten tlak je len symptomom nie zakladnou chorobou
preto ma vyssi ten horny
ak bude brat lieky na tlak a pricina je v psychike tak bude mat castejsie kolapsove stavy lebo liek funguje na principe problemu tlaku /ciev /srdca
ale tam ona problem nema
brat lieky na tlak pre vyskocenie tlaku 1 krat za tri mesiace alebo 1 krat za mesiac je kontraproduktivne lebo sa jej tlak neumerne znizi bude sa citi na kolaps a privodi si zachvat paniky
Dobre ďakujem vám všetkým za odpovede lebo urážať sa nenechám zajtra idem k obvodnej a k psychiatrovi nech mi nasadí znova liečbu pekný zvyšok dňa prajem
@nikuskaakolarova ak to máte v rodine, zájdi k obvodnému na riadne vyšetrenie, aj psychiatrovi, na upokojenie,nech sa zistí príčina či fyzická alebo psychická, a nastaviť správnu liečbu. Beriem najnižšie dávky na vysoký tlak,pomáha mi to, mala som hraničné hodnoty tlaku a raz mi viac vyskočil a myslela som, že je po mne. Máme to tiež v rodine.
@miamia04 a dá sa nejako zistiť že či je to psychika alebo dedicne? Už som toľko krát bola za obvodnou ale stále len proste psychika
@nikuskaakolarova to neviem, závisí aj od toho, aký sa mala tlak bežne, keď si bola v poriadku , ja som mávala vždy nižší, a preto keď som zrazu mávala 138/94, ten spodný je tiež veľa, už to nebolo pre moje telo dobré, potom mi vyskočil ešte vyššie, a prišlo mi zle, veľmi a lekár mi po vyšetreniach nasadil najnižšie dávky na úpravu. A teraz sa mi tlak vyrovnal. A teda beriem aj AD, už roky. Lieky na tlak posledné 3 mesiace.
@miamia04 no veď ja ho mávam tiež skôr nízky alebo dobrý občas no a niekedy mi takto vyskočí
@nikuskaakolarova ono príčinu nezistili ani u mňa, ale posledné mesiace už som ho mala zvýšený. Veď uvidíš u lekára, možno ti zaberú AD, a tlak sa upraví tiež, to neviem naozaj posúdiť .Si mladá.💙držím palce nech ti pomôžu.

@nikuskaakolarova to si si ako sama nasadila lieky, ktoré sú len na predpis?