icon

LP vyšetrenie - aký lekár ho robí?

ajka251
5. nov 2019

Ahojte.podstúpil niekto LP vyšetrenie?ak áno aký lekar to robí a aké je to vysetrenie?ďakujem za každý koment.

sisa_s
5. nov 2019

Myslis lumbalnu punkciu? 🙂 neurolog to robi

nelca84
6. nov 2019

@ajka251 jaaj lumbalka? A ja ze co je LP ... ja som asi mala stastie na sikovnu lekarku, lebo som absolutne nic necitila, trvalo to len par minut

ajka251
autor
6. nov 2019

@sisa_s ano s tou ihlou.prosim vas a boli ste aj v nemocnici na hospitalizacii?

ajka251
autor
6. nov 2019

@nelca84 A neboli ste hospitalizovana?lebo ze ja musim do nemocnice :( na hospitalizaciu

nelca84
7. nov 2019

@ajka251 ano bola, ale nie kvoli lumbalke, ale lumbalku mi robili preto, ze chceli zistit preco som hospitalizovana...

sisa_s
7. nov 2019

@ajka251 Som medicka, takze s tym mam skusenosti, ale z tej opacnej strany, nie ako pacient 🙂 po LP sa moze objavit postpunkcny syndrom, bolesti hlavy a pod, takze podla mna preto vas hospitalizuju na kratku dobu 🙂 aby zachytili pripadne komplikacie v dalsich hodinach 🙂 keby vas pustili prec hned po tom a nahodou by ste odpadli na ulici, tak by bol z toho pruser 🙂 takze kvoli vasej bezpecnosti vas budu sledovat 🙂

ajka251
autor
8. nov 2019

@sisa_s Aha :( dakujem vam za odpoved.uz som sa dozvedela ze su pri tom bolesti.mma sa teda na co tesit :(

sisa_s
8. nov 2019

@ajka251 ak budete spolupracovat a nevzpierat sa, tak to nebude bolestive 🙂 zaklad je pocuvat pokyny lekara 🙂 nikdy sa pacienti nestazovali, ze je to az tak bolestive, len citit trosku tlak

ajka251
autor
8. nov 2019

@nelca84 takze s tymto predsa hospitalizacia.dakujem za odpoved 🙂

nelca84
8. nov 2019

@ajka251 ta bolesť je asi individuálna, lebo ja som naozaj nič necítila. Sestrička sa ma pýtala na dovolenkové plány, sme sa chvíľku porozprávali a bolo hotovo 🙂 ešte dodám, že mne ju robili posediačky, viem, že niekde robia ležmo na boku...

ajka251
autor
9. nov 2019

@nelca84 Lebo kamoska mala hrozne bolesti.se si musela pytat infuzku.ako pripravujem sa psychicky 🙂 skor mam strach z toho ake budu vysledky

belusa
8. okt 2021

@ajka251 ahoj tak ako si dopadla? Zvládla si to?

ajka251
autor
9. okt 2021

@belusa ahoj...zvladla som fajn na moje počudovanie 🙂 aj ked s tou ihlou sa az na 3x trafil aby mi zobral vzorku...skor som bola zhrozená z toho pristupu sestriciek a celkovej hospitalizacii..otras pristup k pacientom

belusa
9. okt 2021

@ajka251 tohto sa bojím, Ružinov je čistá katastrofa 🙈

ajka251
autor
9. okt 2021

@belusa ty tiez ides?ja som bola na Antolskej..sice som mala negat.ale podla.MRI ze tesne splnam skleroza multiplex..tak chodím kazdy rok Na MRI mozgu a na kontroly

belusa
9. okt 2021

@ajka251 bože to fakt? To sú trošku nervy, že? Ale verím, že to bude ok. A bolí to?

belusa
9. okt 2021

@ajka251 a to aj berieš niake lieky, vitamíny alebo nič?

ajka251
autor
10. okt 2021

@belusa tak mna to nebolelo.len som citila taky tlak.a nebolo mi ani zle po...niektore baby mi tu pisali,ze im zle bolo.tocila sa hlava..lebo to budes musiet tusim 12h lezat na bruchu..a neberiem nic take extra..klasika Dcko,magnezium,zinok,kys
Listova..zalezi co tu najdu...mne nasli,ze som prekonala boleriozu..ani som o tom nevedela.lekar sa ma pytal ci som bola liecena..potom prechodene chripky..zaujimave vysetrenie..len sa netreba bat 🙂

belusa
10. okt 2021

@ajka251 mne pri cisaraku nevedeli pichnúť celá som sa triasla🙈tak neviem či to dám 🤦🏼‍♀️

ajka251
autor
11. okt 2021

@belusa sice aj mne lekar,ze sa musim uvolnit a nebyt napata.. preto az na 3x sa trafil..viem,ze je to tazke ale skus mysliet pozitivne a uvolnit sa 🙂 kedy ides?a to ides do toho Ruzinova?

belusa
11. okt 2021

@ajka251 mala by som vraj do Ružinova ale môj lekár má chce najprv hospitalizovať v Štátnej nemocnici

ajka251
autor
11. okt 2021

@belusa a este otazka..preco ti idu robit LP?..

belusa
12. okt 2021

@ajka251 pálenie celého tela, brutálna bolesť chrbta

ajka251
autor
12. okt 2021

@belusa fu..tak to nezavidim.budem ti drzat palce aby nasli pricinu..drz sa ✊

belusa
12. okt 2021

@ajka251 ďakujem 😊dufam, že to bude len niaky zápal

belusa
14. okt 2021

@ajka251 ahoj už mám po, robili mi to štátnej nemocnici, tu pohoda čo sa týka odberu a aj výsledky mám ok🙏ale teda príčinu hľadáme ďalej

simivaneska
10. nov 2021

@belusa ahoj, musela si po lumbalke ležať 12hodin?

ajka251
autor
10. nov 2021

@belusa ahoj..inak myslela som na teba 🙂 ci to uz mas za sebou a som velmi rada,ze si odpisala..super som rada,ze si to zvladla a drzim palce vo vyrieseni ✊