Má stres vplyv na bolesť hrudníka a krížov?
ahojte, prosim vas mate niekto, ze pri strese vas vyslovene bolia prsne svaly?
aj krize, to je z nervov?
nie, ale možné to je. Mňa v strese bolí žalúdok a chce sa mi vracať.
Ano, je to realne - napate svaly z chronickeho stresu drzia telo v obrannom postoji, hlavne v oblasti hrudnika, ramien a krizov. Pomaha vedome uvolnovanie (par minut denne na streching) a pravidelny pohyb. Jedina vec, na ktoru by som si dala pozor: ak by bolest bola len na jednej strane, silnela, alebo pribudla dychavica, to uz stoji za kontrolu u lekara.
@anonym_autor áno má. Stres hlavne chronický demineralizuje telo a pocítia to hlavne svaly dýchacie, chrbtové, krčné svalstvo, žalúdok.. stratou magnézia, draslíka, vápnika..
Ano, je to realne - napate svaly z chronickeho stresu drzia telo v obrannom postoji, hlavne v oblasti hrudnika, ramien a krizov. Pomaha vedome uvolnovanie (par minut denne na streching) a pravidelny pohyb. Jedina vec, na ktoru by som si dala pozor: ak by bolest bola len na jednej strane, silnela, alebo pribudla dychavica, to uz stoji za kontrolu u lekara.
@forest1234 ziadna dychavicnost a pohybu mam dost som cely den na nohach mam teraz velky stres tak uvidime snad sa polavi
@forest1234 ziadna dychavicnost a pohybu mam dost som cely den na nohach mam teraz velky stres tak uvidime snad sa polavi
@anonym_autor cely deň na nohách neznamena pohyb ktorý telu pomôže
Ona mysle cielený pohyb ,to znamená vedomý kedy sa vedome zameriaš aký pohyb a ako ho vykonaš
To že si cely deň na nohách a v napätí pod stresom,tvoje problemi ešte prehĺbi
Treba sa učiť aj hybat počas dňa a uvedomovať si svoje telo
🍏 Určite áno. Riešením je - upokojenie. Zvoľ napríklad prechádzky v prírode.Vyvetráš hlavu, upokojíš dušu. Cvičenie, strečing - naťahovanie stuhnutého svalstva chrbtového korzetu, dostatok tekutín (výživa platničiek), racionálna strava,
urob si poriadok v myšlienkach / stres - negativita) - nerovnováha mysle/ ... mentálna vedie ku bolesti... Ak sú problémy príliš atakujúce navštív lekára, možno si zablokovaná, rieš rehabilitácie. 🍀 Nech sa ti uľaví. 🙏
🍏 Určite áno. Riešením je - upokojenie. Zvoľ napríklad prechádzky v prírode.Vyvetráš hlavu, upokojíš dušu. Cvičenie, strečing - naťahovanie stuhnutého svalstva chrbtového korzetu, dostatok tekutín (výživa platničiek), racionálna strava,
urob si poriadok v myšlienkach / stres - negativita) - nerovnováha mysle/ ... mentálna vedie ku bolesti... Ak sú problémy príliš atakujúce navštív lekára, možno si zablokovaná, rieš rehabilitácie. 🍀 Nech sa ti uľaví. 🙏
@amazonka13 kazdy den chodim, vela ludi okolo mi umrelo aktualne dalsi mlady clovek :(
To je mi naozaj luto, opakovane straty su nieco, s cim sa tazko dycha, nielen psychicky. Telo si nesie so sebou aj fyzicky, presne to bolestive napatie je casto len odraz toho, co clovek prezije vnutri. Nemusis to riesit hned, len sa o seba postaraj, ako sa da - a ak by to bolo prilis, nehanbi sa povedat si o pomoc, aj obycajny rozhovor s niekym blizkym pomoze uniesit to.
To je mi naozaj luto, opakovane straty su nieco, s cim sa tazko dycha, nielen psychicky. Telo si nesie so sebou aj fyzicky, presne to bolestive napatie je casto len odraz toho, co clovek prezije vnutri. Nemusis to riesit hned, len sa o seba postaraj, ako sa da - a ak by to bolo prilis, nehanbi sa povedat si o pomoc, aj obycajny rozhovor s niekym blizkym pomoze uniesit to.
@forest1234 uplne menim prezivanie zo dna na den, pohlad na zivot, to co tu vacsina riesi, ozaj nie su problemy alebo su to len stastni ludia co neriesia ozajstny zivot
Rozumiem, ked cloveka opakovane zasiahne strata, svet sa naozaj vidi inak - to nie je prehnane, je to prirodzena reakcia. Neni na tom nic zle, ze uz nemas silu riesit drobnosti, ktore inych trapia. Len prosim nezostavaj s tym sama - aj ked sa zda, ze ti nikto okolo nerozumie, niekedy staci jeden clovek, ktory to vydrzi pocuvat bez toho, aby to chcel hned "opravit". Drzim ti palce.

Plecia,kríze,bedra ,vsak máš napäté svaly