Má význam očkovanie, keď som prekonala Covid-19?
Samozrejme, že má. Ak si ho však prekonala za posledný mesiac-dva, tak ti stačí prvá dávka očkovania tak okolo júla-augusta.. nech ti to potom dlhšie vydrží 🙂 dovtedy by si mohla mať vybudované protilátky.
ja som sa bola očkovať predvčerom, kovid som prekonala v auguste a už si to nechcem zopakovať....
@zoyabrunetti pri covide zohrava ulohu bunkova imunita, aj ked protilatky vymiznu, po stykus virusom ich zacnu opat produkovat, ak imunita pracuje tak ako má.
@lucyl13 odkial mas tuto info? Ja viem tak, ze takmer kazdy, kto ovcie kiahne prekonal, ma dozivotnu imunitu. Ano, virus ostava v tele a v zatazovej situacii sa moze aktivovat a vyvolat pasovy opar. Ale ovcie kiahne uz v podstate nie.
@simsalabim Ja som mala ovčie kiahne 3x....áno bolo to stále rovnaké doktorka sa nezmýlila, naposledy ked to bolo 3x poslala ma už aj na kontrolu do nemocnice a aj tam mi to potvrdili, že je to ojedinelé ale stať sa môže. 1 a 2 krát som ich mala minimálne -slabšie, ale ten 3x to bola hrúza kiahne na každom centimetri po celom tele. Do teraz mi ostali aj jazvy, keďže to bolo ťažko vydržať neškrabať sa 🙂 Takže asi ak človek má slabšie kiahne a imunita sa nevybuduje tak sa objavia zas alebo ja neviem. Nevedeli mi to vysvetliť ani v nemocnici.
UPJŠ robila výskum protilátok u ľudí čo prekonali covid a len 25% zúčastnených malo nejaké protilátky... takže význam to určite má...
@sasha10 no to klucove slovo bude “ojedinele”. Vacsina ludi - uplna vacsina - ich nedostane viac ako raz.
@simsalabim kamarát ich chytil ako 25 ročný a skončil v nemocke a cca 7 rokov na to zase 😊tiež ťažký priebeh a nemocka ....aj som o tom čítala,že ak prekonas kiahne v detstve,môžeš ich dostať aj ako dospela keďže aj ten vírus rokmi mutuje a meni sa...aj Dr mi to tak vysvetlila ...ja som kiahne asi nemala, tak čakám kedy a či to príde 😂
@simsalabim áno to som nepovedala,že každý dostane kiahne 2 x... je to ojedinele, ale deje sa to...
@lucyl13 suhlasim. Ale trvam na tom, ze vacsina z nas ich 2x nedostanrme, co sa o Covide absolutne povedat neda. Cize to ockovanie po prekonani Covidu urcity zmysel ma.
@simsalabim tak jasne - je to úplne iné - ja som len reagovala,že ani pri kiahnach nie je doživotná imunita ...a vraj 2 x ich majú väčšinou ti,čo ich mali v detstve veľmi slabé ,tak ich dostanú aj v dospelosti...ale sú prípady ,že ich majú 2 x a 2 x silný priebeh ...dnes je už asi všetko možné 😂
@simsalabim a áno ja som prekonala Covid a aj keby mám protilátky po prekonaní, čo nemám, na očkovanie idem ...len by mohli aj po ockovani robiť testy na protilátky ...
Napr nás po prekonaní v práci testovali na protilátky a väčšinou sme nemali ti, čo sme chytili ešte starú mutáciu v starom roku ...,februárovi teda mali protilátky ukážkové ...ale aj mali oveľa horši priebeh ako my - decembrovi...nie všetci, ale väčšina....
Po očkovaní ako dlho vydržia tie protilátky? mesiac, dva mesiace, dva roky, 10 rokov? Máte nejaké info? Sú na to nejaké štúdie?
Vela prispievatelov zabuda ze nakazit sa mozete aj po ockovani! A dokonca mozete mat aj tazsi priebeh
@jvasenka presne tak. Tiez poznam z okolia ludi, ktori mali pri druhom najazeni horsi priebeh. Protilatky bohuzial tak dlho nevydrzia, telo tu infekciu “uz nepozna”. Ako pri chripke. Raz lahsi, raz tazsi prueveh, ten isty clovek. Skoda, ze covid v tomto nie je ako kiahne.
@adusik77 Ja som mala kamaratku v nemecku....ockovana oboma davkami....mesiac po očkovaní dostala covid....žiaľ smrteľný....pp týždni od potvrdenia covid zomrela.....žiadne iné choroby nemala....

Pravdaže. Časom protilatky budu ubudat a mozes sa nakazit znovu.