Má zmysel ísť na chirurgiu?
podla mna sit to netreba neviem co by vam s tým spravili na chirurgii max zalepili
Ved to ma oskrete...co by s tym na chire robili? Zasivat nie je co, nekrvaca to, ....
Dr sa pozrela, evidentne si to neziadalo viac pozornosti.
Ale zda da ze ty si s dr. nespokojna, tak tam asi nieco nefunguje?
A čo chceš robiť na chirurgii? Vyčistiť, môžeš zalepiť a čakať kým sa zahojí, asi ostane aj jazvička
@veselo_neveselo tiez ma to napadlo.
Autorka klud. Vydenzifikuj a ked tak prelep. A ani jazvicka nemusi byt. A su napr aj kremy na pripadne jazvy, ked uz. A krvaca to ? Keby to bolo hlboke zastavit krvacanie by asi bolo horsie nie ?
Autorka...mala som jazvu hlbokú až po kosť.4 stichy.A ver mi,že takto to nevyzerá a neprestane to samé krvacat len tak.Toto je len oskrete.Prestan robit paniku
Ak mas pocit,ze tam treba steh,tak skus leukostehy.Naucil som sa to na vojne.Jednoduche a ucinne pri malych ranach.Pasik leukoplastu v strede,niekolko x pretocis a potom aplikujes na ranu.
https://www.pralek.cz/naplastovy_steh
Ja by som išla. U nás to vyzeralo ako len jemne odrete a nakoniec to bolo hlboké až na kost a to zistil doktor až pri šití, dovtedy to vyzeralo tak na jeden štich. Takže fakt by som neverila tu ľuďom na mk len na základe nejakej vizuálnej kontroly z fotky.
Vies co, keď si taka premotivovana, chod na chirurgiu, nech jej to presiju aj 5x z každej strany. Jaaaaj ci "ochotne" vás pošlú domov. 😀
@personality no napríklad ani vy nemusíte dávať komu sa ktorá vec viac páči 😉 len sa potrebujete pochváliť
Autorka, ak si chcela ist na chirurgiu, tak hned po uraze ste mali ist. Rana sa uz zacala hojit, teraz jej s tym uz nic nespravia.
Ja by som to doma vydezinfikovala, vyčistila a sledovala pár dní. Ak by sa jej to nezačalo hojiť, vyzeralo by to horšie, tak by som s tým šla na chirurgiu.
Ja som presne kvoli takymto hlupym komentarom prestala sluzit na pohotovosti a stiahla som sa do sukromnej sfery pretoze toto premudrene co chodilo na pohotovost bol cisty des
Vid tvoj komentar a posledna veta mozes sa hambit, neviem co do buducna dieta naucis…
Keby si robila v zdravotnictve toto by si z ust nevypustila
Radsej to poriadne vydenzifikuj, prelep a sleduj, nech do toho dieta nebabre rukami aby si tam nezaviedlo este infekciu, mozes skusit stahovacie leukoplasty kupis vsade
Vydezinfikuj poriadne, či to je na šitie musíš vidieť ty, každopádne v lekárni sa dajú kúpiť také stripsy lepky, tým to vieš stiahnuť, alebo je aj také tekuté "lepidlo" na rany
@martul Podľa mňa to (z fotky) vyzerá tak, že sa to s najväčšou pravdepodobnosťou zahojí samé doma bez lekárskeho ošetrenia. Takže netreba bežať na chirurgiu. Samozrejme, môže sa stať, že sa do toho zanesie infekcia, začne to hnisať a opuchne to (ako aj iné rany, aj po ošetrení na chirurgii). Takže potom by sa to lekárske ošetrenie naozaj zišlo.

K tvojmu zbytočnému komentáru k slovenskému zdravotníctvu sa nevyjadrujem.
Nie,netreba ísť s tým na chirurgiu.Ak nemá vyrazené zuby,zlomenú sánku a nepuchne jej to tak je to obyčajné oskretie