icon

Magnetická rezonancia bedrového kĺbu u dospelých

janinka444
4. okt 2023

Ahojte žienky, má niekto skúsenosti? Môžem byť pri tom vyšetrení oblečená? Ako to prebieha?
Ďakujem

martinmmartin
4. okt 2023

Mozes byt oblecena ale iba v niecom "pyzamovom" absolutne bez kovovych prvkov - zipse cvocky vystuhy , draty v podprsenke atd vsetko musi prec.

petronelag
5. okt 2023

Jeden náš sused hovoril, že má ísť na MR a má v nohe kovovú dlahu (na spevnenie pri zlomenine), ja som si myslela, že takí tam ísť nemôžu a že ortoped povedal, že môžu.
Nemám s tým skúsenosti, len som počula, že tam musí ležať bez pohybu, lebo aj keď sa pohne, tak to skresľuje výsledok.

ivetz
5. okt 2023

@janinka444 Ja som bola na MR krížovej chrbtice - nohavice som musela mať spustené nižšie, mala som pokojne ležať, nehýbať sa. Na ušiach som mala slúchadlá. Nič hrozné...

erickatt
5. okt 2023

@janinka444 daj si ,alebo zober teplaky bez cohokolvek kovoveho. Je to uplnee v pohode. Daju sluchatka, pustia hudbu. Ja idem zas po roku na hlavu.

klarusyk
5. okt 2023

ak budes mat oblecenie nieco, co na sebe nebude mat nic kovoveho, tak by to nemalo vadit. ono ale nemusis, sa bat, ze by ta boli vyzliezli do hola, mozno ti povedia, ze si mas nohavice, len trocha stiahnut dole

majka2492
24. okt 2024

@janinka444 prosím Ťa, pri MRI kĺbu sa ide s hlavou dovnútra alebo ide človek opačne ?

janinka444
autor
24. okt 2024

@majka2492 s hlavou dovnutra