icon

Magnetická rezonancia mozgu s kontrastnou látkou

katka3588
4. máj 2026

Ahojte,v stredu idem na MRI mozgu + AG, na MRI som bola už s krčnou chrbticou,čiže viem čo ma čaká. Len sa chcem spýtať či tu je niekto,komu dávali konkrétne pri tomto vyšetrení kontrastnú látku. Trošku mám obavy,hovoria že je to ok,že budem cítiť len chvíľu pocit tepla alebo nával. Či je to naozaj tak. Alergická neviem,či som nikdy mi túto látku nepichali. Alergická som len na PNC. Ďakujem

Strana
z2
anonym_0e9f92
6. máj 2026
@katka3588

@anonym_0e9f92 aj ty, neboj sa zvládneš to. Pomaličky dýchať a zavreté oči.

@katka3588 tak už som doma. Pre mňa to bolo mega nepríjemné. Srdce búšilo ako šialené, sucho v ústach, len som si dookola vravela 'vydrž, už len chvíľu'. Keď bolo po všetkom a vstala som z lehátka, podlomili sa mi kolená, celé telo sa mi roztriaslo a chcelo sa mi strašne plakať 🙁 neskutočné, čo vedia nervy urobiť s našim telom.

katka3588
autor
6. máj 2026
@anonym_0e9f92

@katka3588 tak už som doma. Pre mňa to bolo mega nepríjemné. Srdce búšilo ako šialené, sucho v ústach, len som si dookola vravela 'vydrž, už len chvíľu'. Keď bolo po všetkom a vstala som z lehátka, podlomili sa mi kolená, celé telo sa mi roztriaslo a chcelo sa mi strašne plakať 🙁 neskutočné, čo vedia nervy urobiť s našim telom.

@anonym_0e9f92 ahoj ja som už tiež doma. Ja som to dala super aj napriek strachu. Keď ma vsunuli dnu srdce mi búšilo o 100 šesť,ale po chvílke som sa ukludnila. 6 min pred koncom mi pichli tu KL a nič som necitila ani teplo proste nič absolutne nič. Potom som bola ako oťapená ,chvilu som sedela vonku a po 30 minut som išla domov ďalších 30 min autom. Teraz len pijem vela vody aby co najskor sa dostala ta KL von a oddychujem som unavená. Mam len snímky 3 mozgu ale z toho nič neviem 😂😂 tak musim cakat na popis.

mery163
6. máj 2026

@katka3588 ahoj, ja som bola 3 týždne dozadu a všetko ok. Nic som necitila, fungovala skk normálne len Treba potom veľa piť az ju vyplavis z tela rychlo von. 🙂

anonym_0e9f92
6. máj 2026
@katka3588

@anonym_0e9f92 ahoj ja som už tiež doma. Ja som to dala super aj napriek strachu. Keď ma vsunuli dnu srdce mi búšilo o 100 šesť,ale po chvílke som sa ukludnila. 6 min pred koncom mi pichli tu KL a nič som necitila ani teplo proste nič absolutne nič. Potom som bola ako oťapená ,chvilu som sedela vonku a po 30 minut som išla domov ďalších 30 min autom. Teraz len pijem vela vody aby co najskor sa dostala ta KL von a oddychujem som unavená. Mam len snímky 3 mozgu ale z toho nič neviem 😂😂 tak musim cakat na popis.

@katka3588 ja už mám aj výsledky. Všetko ok 🍀 našťastie. Držím ti prsty, buď zdravá 😉

katka3588
autor
6. máj 2026
@mery163

@katka3588 ahoj, ja som bola 3 týždne dozadu a všetko ok. Nic som necitila, fungovala skk normálne len Treba potom veľa piť az ju vyplavis z tela rychlo von. 🙂

@mery163 od kedy som vyšla von vypila som 1,5 l vody a 3x som bola na wc neviem ako dlho to trva kym sa vyplavi,cikanie nie je na slovo 😂 ked mi treba idem.

katka3588
autor
6. máj 2026
@anonym_0e9f92

@katka3588 ja už mám aj výsledky. Všetko ok 🍀 našťastie. Držím ti prsty, buď zdravá 😉

@anonym_0e9f92 super teším sa s tebou. Tak buď aj ty len a len zdravá. Ďakujem aj ja 🍀😊

katka3588
autor
7. máj 2026
@anonym_0e9f92

@anonym_0e9f92 môžem sa niečo spýtať ešte? Máš aj nejaké snímky? Dali ti? Ja mám len 3 snímky a na popis ešte čakám 😨

katka3588
autor
7. máj 2026
@katka3588

@anonym_0e9f92 môžem sa niečo spýtať ešte? Máš aj nejaké snímky? Dali ti? Ja mám len 3 snímky a na popis ešte čakám 😨

@katka3588 snímok z ľavej strany, zo zadnej časti a z hora hlavy. Sú tam nejaké malunké biele fliačky tak snád to nebude nič zlé 😨

anonym_0e9f92
7. máj 2026
@katka3588

@katka3588 mám celý súbor, asi 500 fotiek. Všetko som si stiahla z eradiologia.sk.

katka3588
autor
7. máj 2026
@anonym_0e9f92

@katka3588 mám celý súbor, asi 500 fotiek. Všetko som si stiahla z eradiologia.sk.

@anonym_0e9f92 aha no ja mám prístup tiež na nejakú ich stránku a keď som sa prihlásila tak len 3 snímky. Ale teda 500 fotiek to je masaker. A ako sa cítiš? Ja som teda veľa pila tak predpokladám že sa už vyplavilo takmer všetko von, ale dnes mám teda točáky, tak neviem či z toho alebo čo 😕

katka3588
autor
7. máj 2026
@anonym_0e9f92

@anonym_0e9f92 tak už som aj našla tie foto 😲 som si to rozklikla a pozerala som ako puk. Nikdy som takto nevidela svoj mozog tak z blízka. Len dúfam, že tam bude všetko ok.

Strana
z2