Magnetická rezonancia mozgu s kontrastnou látkou
Ahojte,v stredu idem na MRI mozgu + AG, na MRI som bola už s krčnou chrbticou,čiže viem čo ma čaká. Len sa chcem spýtať či tu je niekto,komu dávali konkrétne pri tomto vyšetrení kontrastnú látku. Trošku mám obavy,hovoria že je to ok,že budem cítiť len chvíľu pocit tepla alebo nával. Či je to naozaj tak. Alergická neviem,či som nikdy mi túto látku nepichali. Alergická som len na PNC. Ďakujem
Necítila som žiadne teplo
@katka3588 mala som 2x kontrastnú látku, ja som mala kovovú chuť v ústach a zalialo ma teplo, až taký pocit na cikanie. Tento pocit trval len chvíľku. Mne kázali po tomto vyšetrení piť veľa vody aby som tú látku zo seba rýchlejšie vylúčila von. Nie je sa čoho báť, je to len chvíľkový pocit, nebolí to.
Muž chodí pravidelne, nemal problém s KL. Svagrina bola minulý týždeň a hovorila že to ,,vnímala ako jej tu kontrastnu latku pustili - trochu iný systém ako u nás, muž ide do MR, je tam 20min - vytiahnu ho a vpichnu kl . Svagrina mala natiahnutu hadicku od začiatku v ruke, nevyťahovali ju.
@katka3588 mala som 2x kontrastnú látku, ja som mala kovovú chuť v ústach a zalialo ma teplo, až taký pocit na cikanie. Tento pocit trval len chvíľku. Mne kázali po tomto vyšetrení piť veľa vody aby som tú látku zo seba rýchlejšie vylúčila von. Nie je sa čoho báť, je to len chvíľkový pocit, nebolí to.
@mmia96 tak dúfam, že to bude ok, akože nemám až taký strach z tej KL ale skôr ten účinok, keďže som trošku citlivejšia aj na návaly a zmeny ako také, hneď mám stres a úzkosť preto užívam antidepresíva a navyše idem tam sama aj späť a mala som obavy aj zo šoférovania naspäť ale tak snáď budem ok 🙂 ďakujem za podporu
Muž chodí pravidelne, nemal problém s KL. Svagrina bola minulý týždeň a hovorila že to ,,vnímala ako jej tu kontrastnu latku pustili - trochu iný systém ako u nás, muž ide do MR, je tam 20min - vytiahnu ho a vpichnu kl . Svagrina mala natiahnutu hadicku od začiatku v ruke, nevyťahovali ju.
@anonym_84e6c2 dúfam , že ani nebudem vedieť 😅😨
@anonym_84e6c2 dúfam , že ani nebudem vedieť 😅😨
@katka3588 ale nič jej z toho nebolo. Len cítila že to tečie. Žiaden strach, zvládneš v pohode

Dostala som KL a nič som necítila. (MR mozgu)