Mal niekto psychické vyhorenie a uzdravil sa?
Ahojtevje tu niekto kto to zažil?
Extremna unava niekolko mesiacov..neschopnost prejst ani po dome..ak sa vylúčia fyzické faktory..čítam ze z toho sa da dostat do roka..
Ja som uplne na dne so silami mala som stresové obdobie lezim uz 3 mediace riešim si doktorov ale zatiaľ nemam odpovede na otázky..
Mal to prosím niekto a dostal sa z toho?
Dakujem
Bakterie? Intolerancie?-histamin?
A mas potvrdene, ze je to vyhorenie? Moja mama to mala (4. stadium) ale inak sa to prejavovalo. Jasne ze kazdemu sa moze inak prejavovat, ale nezda sa mi to. Pockaj na diagnozu.
K tvojej otazke, ano da sa z toho dostat. Mama to zvladla za 6 mesiacov. Psycholog, tabletky, pokoj, relax. V čechach je aj nejake rehabilitacne centrum, ale nazov neviem.
@xtina1711 zle zložená strava a chronický stres sú následok nezdravej mikroflóry a deficitu minerálov a vitamínov, spôsobujú chronický zápal v tele... vtedy sa oslabí imunita príde vyčerpanie, únava, depresie... skús upraviť stravu, doplniť živiny, elektrolyty...
@xtina1711 ano, trva to mesiace, oddychovat, robit iba to, na co staci energia.
Na den si daj len 3 veci: 1 co naozaj musis, 1 co je treba a 1 co chces spravit. Vsetko ostatne pocka.
Dodrzuj denny rezim, co najlepsie zdrava strava (aj ked to nie vzdy pojde, ale polievky, salaty, ovocie su jednoduche aj nakupit, aj pripravit aj zjest). Prechadzka kvoli slnku a oddych. Nic neriesit, co netreba.
Psycholog je samozrejmostou, antidepresiva ak je treba.
@xtina1711 áno mne pomohla psychoterapia a cielene znížiť tempo, hovoriť nie, nedá sa, nemôžem, nevládzem, sorry. (Hlavne keď človek bol predtým people pleaser). Ale chvíľu to trvalo, ten rok je asi celom dobrý odhad plus mínus. Telo a psychika sa museli zotaviť. A terapia mi pomohla uvedomiť si postupne veci a brať ohľad v prvom rade na seba. (Nie sebecky, skôr racionálne si uvedomovať, že mám len jednu energetickú "nádrž" a musím si premyslieť, či chcem naozaj svoju energiu vybiť niekde kvôli cudzím ľuďom/práci, alebo tú energiu potrebujem na doma a na seba, aby som vedela fungovať aj zajtra). Je dobré nechať sa viesť odborníkom pri tom.
@xtina1711 samozrejme , že sa z toho dostaneš.
Už tým, že sa tým zaoberaš, naberaš nádej na odrazenie sa od dna.Popri ostatnom skús aj KARNOZIN.☺️
@2691 L-karnozín nemusí byť vhodný pre každého. Tehotné alebo dojčiace ženy by sa mali poradiť s poskytovateľom zdravotnej starostlivosti pred začatím suplementácie, pretože údaje o bezpečnosti v tejto populácii sú obmedzené. Jedinci s ochoreniami obličiek alebo pečene by mali tiež postupovať opatrne, pretože schopnosť tela metabolizovať doplnky môže byť narušená.
Ľudia s histamínovou intoleranciou alebo tí, ktorí sú vysoko citliví na doplnky na báze aminokyselín, by mali byť opatrní, pretože L-karnozín by teoreticky mohol zhoršiť príznaky. Vždy sa poraďte s kvalifikovaným lekárom, ak máte základné zdravotné problémy alebo užívate iné lieky.
Bola som vyhorena a trvalo mi dva roky, kym som sa z toho dostala. Ale takto sa to neprejavovalo. Takouto unavou sa prejavuje skor depresia.
@2691 L-karnozín nemusí byť vhodný pre každého. Tehotné alebo dojčiace ženy by sa mali poradiť s poskytovateľom zdravotnej starostlivosti pred začatím suplementácie, pretože údaje o bezpečnosti v tejto populácii sú obmedzené. Jedinci s ochoreniami obličiek alebo pečene by mali tiež postupovať opatrne, pretože schopnosť tela metabolizovať doplnky môže byť narušená.
Ľudia s histamínovou intoleranciou alebo tí, ktorí sú vysoko citliví na doplnky na báze aminokyselín, by mali byť opatrní, pretože L-karnozín by teoreticky mohol zhoršiť príznaky. Vždy sa poraďte s kvalifikovaným lekárom, ak máte základné zdravotné problémy alebo užívate iné lieky.
@maraba ... pritom ho môžu užívať deti od troch rokov.....ale beriem tvoju poznámku ako dôležitú

nemáš depresie? po nasadení liečby ad za mesiac je z teba iný človek.