Malá hrčka na podnebí
Dobry den,
prosim o radu, v ustach na hornom podnebi sa mi spravila mini hrcka, kazde dva mesiace sa mi mierne zvacsi ako keby zduri a nasledne za 2 -3 dni zasa vstrebe na mini rozmer, neboli len si ju citim jazykom. Trva to uz rok, zubarka mi to nevedela presne identifikovat ale mysli si ze by to mohla byt mini cysta na slinnej zliazke. Prikladam aj foto v stave zdurenom, v kludnom stave ju skoro nevidiet. Mate s niecim takymto skusenost? Pojdem zubnemu chirurgovi tak sa mi na to pozrie, len ma zaujima ci s tym niekto ma skusenost a ako sa to riesi? dakujem.
Lekari povedali ze je to v poriadku ze to moze byt aj jazva po poraneni po jedle, ale viac menej sa tvarili ze to je nic alebo to ani nevideli. Bola som u dvoch zubarov aj u dvoch zubnych chirurgov, a jeden zubny chirirg mi povedal ze je to cysta ze ak chcem mi ju vypali leaserom, a druhy stomatochirurg mi povedal ze by s tym nic nerobil. Cize mam to stale bez zmeny. Na rtg opg nic nebideli a na zubnom ct tiez nic. Dala som si spravit aj mr ustnej dutiny a tiez nic neuka,zalo. Cize to bide len noeco povrchove. Citala som niekdr ze to moze byt aj po trhani zuba ale to sa mi nezda a jedna zubarka mi povedala ze to moze byt aj minicysta na slinnej zliazke.

@mimmmmi Ahoj, okrem zubneho chirurga, myslim,ze mozes skusit pripadne aj ORL nech sa na to pozrie. Moja kamoska takto bola pozrena aj stomatologom aj ORL lekarom-tam ju odporucil stomatolog, lebo on uz sice nieco urcil, ale ze chce este nech aj orl pozrie. Uvidis ako dopadnes na chirostomatologii, mozno ten bude vediet hned urcit. Jej to pozeral klasicky stomatolog. Drzim palce