icon

Mali ste bolesti malej panvy po cvičení na eliptickom trenažéri?

5. aug 2026

Asi pred mesiacom som si kupila elipter. Cvicila som na nom kazdy den, vsetko bolo ok. Boli sme 5 dni na dovci, vratili sme sa a este ten den som na nom cvcila, mam slabu kondicku a prejdem na jedenx tak max 2 km zatial, no zrazu ma po cviceni zacalo boliet podbrusko, panvove dno a krize a kostrc. Tak som si dala par dni pauzu, bolest pomaly presla. Vcera som sa nanho opat postavila a dala som len 1 km, no pred hodkou som sa opat zobudila na tu istu bolest ako som pocitovala pred tyzdnom. Mam problemy s celou chrbticou aj som pribrala za poslednu dobu tak som chcela nejaky pravidelny kardio trening, beh ma nebavi a navyse ma po nom strasne bolia kolena, tak znamy fitnes trener odporucal prave eliptical. Mali ste ale niekto bolest kostrce resp krizov a celeho svalstva v malej panve po cviceni? Nechapem hlavne preco sa to stalo az po takom case.

leushka1574
6. aug 2026

@anonym_autor a nemôžeš byť tehotná?

anonym_d66b76
6. aug 2026

Nie, nemala som takýto problém. Možno svalovicu na nohách. Skús znížiť záťaž. Ja som veľa krát šla len na st. 5 , pomaly , v kľude okolo 5 - 7 km. ku koncu som zvýšila na 6, alebo 7,ale to až po dlhodobejšom cvičení niekoľko mesačnom. Teraz to už u nás zapadá prachom, ale ja mám chôdze počas dňa dostatok.

anonym_91032f
6. aug 2026

@anonym_autor ano mala, musela som uplne prestat a elipt.trenazer predat. Fyzioterapeut mi potom povedal ze mi asi nevyhovuje ten rozostup noh pri cviceni. Ze si mam vybrat bud bez.pas a chodit alebo stacionarny bicykel kde je ten rozostup mensi. A presne bolest kostrc, krize, podbrusko.

autor
6. aug 2026
@anonym_91032f

@anonym_autor ano mala, musela som uplne prestat a elipt.trenazer predat. Fyzioterapeut mi potom povedal ze mi asi nevyhovuje ten rozostup noh pri cviceni. Ze si mam vybrat bud bez.pas a chodit alebo stacionarny bicykel kde je ten rozostup mensi. A presne bolest kostrc, krize, podbrusko.

@anonym_91032f tak toto dava zmysel. Mam v piatok fyzio tak sa opytam aj ja. Dakujem za odpoved

anonym_180e30
6. aug 2026

Najskôr to bude v zlej technike. Ja mám hyperlordozu a keď na tom cvicim vydržím max 5min lebo si musím stále kontrolovať postoj alebo nejdes plynulo a príliš rotujes s panvou

autor
6. aug 2026
@anonym_180e30

Najskôr to bude v zlej technike. Ja mám hyperlordozu a keď na tom cvicim vydržím max 5min lebo si musím stále kontrolovať postoj alebo nejdes plynulo a príliš rotujes s panvou

@anonym_180e30 toto ma tiez napadlo ta rotacia s panvou, lebo dnes som si vsimla ze ked chodim mam rotivanu panvu, prava strana ide viacej dopredu. Vcera pred cvicenim som chodila normalne a minule mi po cviceni manzel vravel zw preco chodim tak zvlastne ze prava strana bokov je viacej v predu ako druha

srnka79
6. aug 2026

@anonym_autor ano, mala som cca 11-12 rokov dozadu - v tej dobe kvalitny drahy kettler extra pre zenu podla mojej vysky. Dodrbala som si kolena aj ine, dala som to prec - samozrejme pod cenu. Som poucena, sportom k trvalej invalidite😂😂😂