Malo vaše dieťa šarlach??
Je tu mamička ktorej dieta malo šarlach?
Prečo pišeš ip však je to normalna choroba, žiadne extra. Moja dcera nemala žiadne tipicke priznaky ako horučka, zapalene hrdlo, len pekne ružové lička a potom aj brucho. Crp negativne ešte, že lekarku napadlo urobiť test na šarlach a hned nasadila atb.
@katulka027 takto vi fore ti vie poradiť viacero bab z rozličnymi skusenostiami a rôznimi priebechmi choroby, čo napišem ja je len subiektivna skusenosť. A nemyslela som vyter ale rychli test na streptokoky, roby sa zo slin.
@katulka027 aj náš mal, pred 2 rokmi, štedrý večer sme strávili na infekčnom. Malinový jazyk, biely povlak na perách ráno, vyhádzaný po celom tele a angína. Penicilín rýchlo zabral, mal to v škôlke jediný, vôbec neviem kde to chytil.
@katulka027 áno mali v novembri ... zaujímavý priebeh ... na zapálene hrdlo nasadené ATB a na vysoké teploty .... po 2 dávkach sa vyhadzal jasne že som si myslela že alergia na ATB vyradila som ale bol víkend stále teplotoval a z pohotovosti nás poslali do nemocky medzi deti ležať ... až na další den jediný primár určil podľa príznakov že he to sarlach a následne i testy potvrdili .... hneď domov sme šli koli možnej nákaze ostatných ....až doma som si prečítala že sarlachova vyrážka sa prejavuje až 14-18 hodín po prepuknutí choroby čiže u nás akurát vtedy keď sa podali ATB
@stefi_k dakujem,asi len pockat do pondelka.lebo zatial mame iba antibiotika.uvidime aky to bude mat priebeh dalej
@lienockak ja len dufam,ze sa to nepotvrdi,zatial priznaky ako malinovy jazyk nema.len vyrazky po tele,brusku
@kikuta nas mal len sirup na kasel.a az teraz nam dali antibiotika lebo mal teploty a kaslal,soplil.tak asi fakt pockat a uvidime cez tyzden co nam povedia.

@katulka027 áno, nedávno, kľudne píš co Ta zaujíma