icon

Maltofer - ako riešiť žalúdočné ťažkosti a zápchu?

18. apr 2026

Ahojte, mate niekto podobnu skusenost? Trpim anemiou od mala, beriem zelezo ale bohuzial mi uz 3. druh zeleza robi zaludocne tazkosti. Momentalne mam maltofer mám liecbu na 4 mesiace a momentálne mam za sebou uz 2.5 mesiaca a doteraz som bola ako tak ok ale prisla mi z nicoho nic obrovska zapcha ale taka ze na zachode doslovne trpim. Netusim z coho, pretože sa stravujem rovnako a žijem rovnako. Nic som nezmenila. Skúšala som pridať ovsené vločky, tekutin prijimam dost, snazim sa zdravo stravovat a neviem čo dalej. K Doktorke nechcem íst, pretože sme mali kvoli železu nie jednu hádku a ona mi neveri, že mám s tým problem.

anonym_b23e4a
18. apr 2026

@anonym_autor treba brat aj doplnky na vstrebavanie zeleza. Opytaj sa na to.

ivanaks
18. apr 2026

Maltofer ma tiež "zapäkal". Skús ľanové semienka. Mne lekárka odporučila ako alternatívu k "umelému" železu melasu, lebo sa ľahšie vstrebáva a nemala by si mať po nej zápchy. Mne však extrémne nechutila, takže jej konzumácia bola pre mňa "za trest"... Skús ešte viac piť, pridaj hrušky, ľanové semienka, pohyb a uvidíš, či sa to zlepší.

autor
18. apr 2026
@ivanaks

Maltofer ma tiež "zapäkal". Skús ľanové semienka. Mne lekárka odporučila ako alternatívu k "umelému" železu melasu, lebo sa ľahšie vstrebáva a nemala by si mať po nej zápchy. Mne však extrémne nechutila, takže jej konzumácia bola pre mňa "za trest"... Skús ešte viac piť, pridaj hrušky, ľanové semienka, pohyb a uvidíš, či sa to zlepší.

@ivanaks pobyb mám, 3x do týždna chodím cvičiť..

anonym_f435b7
18. apr 2026

@anonym_autor Maltofer bola pre mňa katastrofa. Na wc som chodila raz za 10 dní s čipkou a horko ťažko som so slzami vytlačila zopár bobkov, doslova. Potom som vymenila za Globifer, to bolo lepšie.

anonym_87dada
18. apr 2026

Skus sirup narosan, cucoriedkovy. Syn bol v roku dost anemicky. Lekarka nam sirup zatrhla a dala maltofer. Ale nechcela som riskovat brusne tazkosti. Davala som narosan a lekarka chvalila, ake ma dobre vysledky 🤭 pravdu sa nedozvedela

anonym_98e19f
18. apr 2026

s týmto liekom nemám dobrú skúsenosť. Taký istý problém ako ty. Brala som ho krátko - len v tehu pár týždňov, ale stačilo.

asemrakova
18. apr 2026

Skus floradix a uzivat s vit.c

mullerova46
18. apr 2026

Ja si dávam každý deň s maltoferom aj ľanové semiačka na pár hodín namočené vo vode 🙂 často mám zápchu tiež ale nie tak strašnú ako bez semiačok. Jablká nemôžem takže ešte papám slivky a s nimi to je najlepšie no. A ber ho stále s jedlom aby ti nebolo ťažko na žalúdok.