icon

Mám 18 rokov a zapácham

4. jún 2022

Dobry den mam cerstvych 18 rokov a nemam sa o tom s kym porozpravat tak pisem sem ide o to ze zapacham.. .. som pribrata a proste smrdim. Smrdi mi pot aj intimne partie ludia okolo mna to citia. Neraz sa mi skole stalo ze spoluziak zrazu povedal fuj alebo ze citi rybacinu a ja viem ze to ide odomna..... nohavicky mi vydrzia jeden den potom akoby som ich obliala savom a su vic nepouzitelne... vyjdem zo sprchy prejdem si rukou cez zahyby ovoniam a smrdim aj tak. Nesmejte sa mi prosim ja sa chcem zit normalny zivot ale nemam ziadne poriadne hygienicke navyky zijem uz sama a snazim sa prat a zit v cistote ale nejde to aj teraz mam v umyvadle plesen 😭😭😭 nedokazem sa vschopit zacinam mat depresie z toho ako zijem..... ked som bola dieta nemali sme peniaze kupali sme sa kazdu nedelu aby sme nemainali tolko vodu.... ked si kupim parfem vydrzi mi 4 dni tak rychlo ho miniem uprimne jedine po com tuzim je vonat ked prejdem okolo ludi 😭😭😭😭 prosim ako zacat byt cistotnejsia poriadkumilovna ked uz okolie ma k tomu nevie donutit ach 😭😭

pribinak
4. jún 2022

Chod ku gynekológovi ak ti zapachaju intímne partie rybacínou
Schudni a zvýš pitný režim

marcellka32
4. jún 2022

Zrejme sa nedostatočne umyvas, tým myslím riadne mydlom umyť záhyby slabín, pod pazuchami a nohy...až potom na čisté oblečenie parfém....pach neprekryjes parfemom

renab
4. jún 2022

Pouzivaj intimky a casto si ich men, nebudu ti smrdiet nohavicky....

solange7
4. jún 2022

Dufam ze je to fejk tema.
Ale ta veta s tymi nohavickami... co prosim? Jak akoze ti vydrzia jeden den?

mane01
4. jún 2022

Prva vec: domacnost a cistota… tu je dobre si zaviest rutinu do toho… napriklad kazdu sobotu doobeda vydrhnut kupelku. Kazdy utorok dokladne povysavat… podla potreby si to nastav. Lebo ine je ked zije dospely clovek sam a ine, ked su deti. Ked sa to robi pravidelne, nie je to taka otrava, lebo ani nie je tolko co cistit ako ked to nechas az zaplesnit. Co sa tyka osobnej hygieny… ak sa kazdy den umyvas a aj tak mas pocit zapachu, riesila by som to s odbornikom. Cize gynekolog a vseob.lekar. No a trochu schudnut nezaskodi, sport je inak nieco, co vie pozdvihnut sebavedomie, a clovek sa citi po sporte stastnejsi.. cize uz aj koli pozitivnemu nastaveniu odporucam. Neboj, vsetko sa da nastavit a naucit sa. A na kazdy problem existuje riesenie.

ckocka
4. jún 2022

Ani obézny človek, pokial je pohyblivý, nemusí smrdieť. Sprcha ráno, sprcha keď prídeš z práce/zo školy. Čisté spodné prádlo každý deň je štandard aj pre štíhlych. Prezliecť aj vrchný odev ak je prepotený, čisté tričko sa dá zobrať so sebou. Parfém proti potu nepomože, ovela účinnejší bude antiperspirant.

xsuzannex
4. jún 2022

Tak menit nohavicky kazdy den je normalne, dlhsie si ani neviem predstavit.. sprchovat sa kazdy den, ak nepomoze, navsteva gynekologa a nech ti skontroluje hladinu hormonov.. dalej ciste oblecenie kazdy den a daj si zavazok ze napr kazdu stredu a nedelu budes umyvat kupelnu, zachod atd.. skratka si urobim taky harmonogram.. no a ono na tieto veci pomaha aj schudnut..

tosomja
4. jún 2022

Moja zlatá. Podľa mňa je to vymyslené...ale ok, stáva sa aj také.
Ak sa extrémne potiš, predávajú taký deodorant, diclor sa volá. Účinkuje. Po sprche na suché miesta aplikovať.
Ak máš plesne v byte, tak len treba tiež kúpiť prípravok, poriadne si upratať, vydenzifikovať.
Treba sa často sprchovať, používať sprchovacie gély, na intímne partie vhodné gély tiež.
Po každej potrebe sa poriadne utrieť, tiež môžeš použiť vlhčené utierky vhodné na intímnu hygienu.
Si mladá a takto sa vyhovárať. Keď nemáš chuť upratovať, zavolaj si nejakú pani, čo ti pomôže, zaplatíš, raz dvakrát a potom zistíš, že za tie peniaze si si mohla kúpiť tie prípravky, a veci na hygienu. 😃
Tak šup šup, vydrhnuť byt, poprať smradľavé oblečenie, potom sprcha, vydrhnuť záhyby a nekydaj na seba celý parfém, má to opačný efekt.
💪🍀

tosomja
4. jún 2022

@solange7 potom jej ich pot vyzerie ako savo 🤭 ešte že tak, ináč by ich mala aj tri dni

cicuca
4. jún 2022

Podľa mňa treba upraviť jedálniček. Veľa ovocia, zeleniny a úplne vysadiť cukor. A viac sa hýbať - rýchla chôdza alebo kazy deň aspoň 3-4 km prejsť, taká hodinová prechádzka. A ráno, večer sprcha, deodorant a príjemné telové mlieko. naučiť sa poriadne upratovať, raz do týždňa kúpeľňu vydrhnut a tak 🙂 pomaly a postupne keď upravis svoje návyky a budeš žiť v čistom byte, bude aj Tebe príjemnejšie samej so sebou. Určite sa to dá, len skúšaj, hľadaj na nete a nevzdávaj to, aj keď to bude zo začiatku ťažké

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lindous
4. jún 2022

@tosomja vybielené fľaky na nohavičkách nie sú spôsobené potom a vôbec nesúvisia s hygienou, môže za to prirodzené kyslé prostredie a je to normálna vec, ktorá sa niektorým ženám deje 😊

Takže autorka toto je to najmenej, čo by ťa malo trápiť, prípadne tomu vieš zabrániť intimkou ak si nechceš ničiť nohavičky a rady ohľadom domácnosti a osobnej hygieny už si dostala fajn, nejdem sa opakovať

maminkadeticiek
4. jún 2022

Neverim,ze toto je skutocny pribeh,ale ak ano,napis nam ako casto sa umyvas,sprchujes,ako skratka vyzera tvoja hygiena.

jaskolka
4. jún 2022

Najprv som ti chcela písať ze možno máš nejaký hormonálny, alebo endokrinny problém, že chod za odborníkom. Ale keď som čítala ďalej, tak možno za všetkým je len ten tvoj nezvyk sa poriadne umývať a starať aj o okolie, kde žiješ.
Preoac, ale nohavičky akože koľko si chcela nosiť? Veď v lete, keď je horúco, aj3 x idem do sprchy a beriem si čisté prádlo. (ak riešiš to, že nohavičky vyblednu, to nezavisi od potu, ale jednoducho od chemických reakcií s telom, a prirodzeným výtokom z pošvy, to ma veľa žien)
Proste sa dôkladne umyvaj, nie 3 minúty sprcha bum bum opláchnuť, ale poriadne vydrhnut, hlavne záhyby, intímne časti, a určite sa neoblievat voňavkou, lebo to potom akurát "fakt smrdí"
Co sa týka plesne v umývadle a špiny v domácnosti, tak len prekonať lenivosť a začať makať.
To, ze ste sa malo umývali ako deti nie je výhovorka, ani ospravedlnenie. Si už dospela, vieš, čo máš robiť,tak vykasat rukávy, vziať kefu, handru a poďme
A potom sup do sprchy a vysurovat seba. Nič iné sa nedá robiť...

iwesska
4. jún 2022

Bavlnene spodne pradlo je zaklad,ziadne umeliny a men aj 2x denne, umyvat aj rano,aj vecer intimne partie cistou vodou. Neexistuje,aby si aj v tomto rezime smrdela,pokial nemas nejaky gynekologicky problem. Dufam,ze si doteraz nenosila nohavicky viac ako den😳 Myslim,ze za tvoj problem mozu aj zle navyky z detstva,lebo teda kupat sa 1x za tyzden,aby sme usetrili a este aj nebodaj v 1 vode vsetci,tak to je riadny extrem. Pod pazuchy pouzivas sprej,alebo tuhy antiperspirant? Tuhe / gulicky su lepsie. A teda dufam,ze sa pod pazuchami aj holis,lebo to tiez nie je standard ani v dnesnej dobe. Co sa tyka oblecenia,nenos ziadne umeliny,polyesterove tricka,saty,bluzy. Je to akoze strasne "in", plne obchody su toho,ale tak strasne sa v tom poti a smrdi pot,ze ti ziaden parfum nepomoze.

ateh
4. jún 2022

@tosomja nemusi to byt vymyslene, nastastie to chce zmenit.
Osobne poznam mladu zenu, ktora bola schopna si do skrine odlozit pouzite nohavicky(ktore sa dali lamat). Po jej odstahovani vyhodili stolicku na ktorej sedavala,lebo hrozne smrdela. Ale na fb fotky aka je krasna a sikovna 🤮
Autorke drzim palce, ma tu dobre rady. Hygiena kazdy den,intimky su super vec a upravit zivotospravu.

patus_2
4. jún 2022

Teraz v lete sa sprchuj každý deň. Žiadne keci typu, nemám hygienické návyky. Veď sme ľudia, tak hádam sa vieme umyť, voda nám tečie z kohútika, nemusíme ísť do potoka... Spodné prádlo vymeň každý deň, hneď ako sa osprchujes, šup čisté spodné prádlo. Šaty si per častejsie. Rybací zápach rieš s gynekológom. To nieje i Tom, že si pribratá, ale o Tom, že sa ti nechce. Mnoho ľudí je obéznych a nesmrdia. Kúp si dezodorant pod pazuchy, jemnú voňavku, ale hlavne sa často umy. Pod pazuchami a tam dole sa.vies umyť každé ráno aj bez sprchy, len pri umývadle. To by tiež.mala byť súčasť dennej hygieny

solange7
4. jún 2022

@tosomja som rozmyslala, ci sa jej smradom rozpadavaju po celom dni, alebo je akoze zle, ze jej vydrzia len jeden den a chce ich nosti dlhsie? 😀
Inak sobota doobeda a niekto zalozi temu o smrade pod faldami a rybacinou. Niekto asi vynechal vecernu sprchu a prisla chvilka filozofie.

tosomja
4. jún 2022

@lindous neviem, nemávam taký problém s nohavičkami. Ráno dám sprchu prezleciem gaťky, večer tak isto. Keď mám problémy s výtokom ( čo ani nemávam, našťastie, len tak raz za dva roky) tak použijem intimku 🙂
Ale áno, je normálne mať trošku špinavé gaťky, nenechám to však zájsť do takého štádia, že mi to "kyslé prostredie" vyžerie gaťky do nepoužiteľného stavu 😉

sojorez
4. jún 2022

Dokladna hygiena, rano a vecer sprcha, ak sa spotis, aj pocas dna (poriadne zahyby umyt, uprava ochlpenia, dokladne vysusenie, napr.detsky puder do zahybov). Ak pot vyrazne citit, smer doktor - tak obvodny/ odber krvi, ako aj gynekolog (pach rybaciny moze byt bakteria) a mozno i endokrinolog, kvoli hormonalnym zmenam. Oblecenie kazdy den ciste, najlepsie bavlnene. Pouzivat intimku a pocas dna sa da osviezit i na toaletach s vlhcenymi obruskami, popripade si vymenit spodne pradlo, tricko. V lekarni zakupit napr. Driclor, Jenvox.

lindous
4. jún 2022

@tosomja ja som s tým mala isté obdobie "problém" a naozaj to nebolo tým, že by som si nechala vyžrať gaťky do nepoužiteľného stavu, ráno som si dala nové, do večera boli vybielené - prezdieľavam aj príspevok, aby bolo jasné čo tým myslím, nie že by sa rozpadávali, snáď nikoho nepohorší obrázok nohavičiek... 😅 Riešila som to aj s gynekológom, lebo som sa zľakla či je všetko v poriadku a je to bežné... Píšem to sem pre to, lebo si to tu možno prečíta nejaká slečna a nemala by mať pocit, že je s ňou niečo zle..

zuzanka.zuzu
4. jún 2022

čo sa týka plesne v kúpeľni - no mne to hlava neberie... akože vidíš ju, tak ju tam necháš? však ju umy. to nie je o peniazoch, to ani neviem ako pomenovať 🙈 namiesto voňavky kúp dezinfekciu a vypucuj kúpelku 🙄 v čistej kúpelke sa potom denne sprchuj. neexistuje, aby si smrdela. osušky ako často perieš? oblečenie a pyžamo ako často vymieňaš?

ziarifka
4. jún 2022

@lindous mne sa práveže stalo, že som si kúpila nejaké bio bambus, a každé jedny som mala po vyprani deravé presne v tej oblasti, kde sú na fotke vybielené. A diery sa mi robili aj na niektorých bavlnenych, ale nie tak rýchlo. Bolo to presne v tom veku, ako má autorka.

ziarifka
4. jún 2022

@autorka môj manžel je silnejší a máme odskúšané, že mu pot neskutočne smrdí po bravčovom. Iné mäso na to nemá vplyv. Skús vynechať salámu, klobásy,slaninu a bravčové, či by to nemalo efekt

simsalabim
4. jún 2022

Ak prirodzenie smrdi rybacinou, je tam bakterialna infekcia. Treba ist na gynekologiu na vyter.

cacianka
4. jún 2022

Si dospelá, hygienu si nastav vysoký štandard, nerieš čo ste robili ako deti

dagmarovita
4. jún 2022

@solange7 myslela ze ma taky vytok ako savo, ze jej nici nohavicky, ak som dobre pochopila

solange7
4. jún 2022

@dagmarovita ano, neskor mi ti doslo ked baby vyssie spomenuli prilis kysle ph. Aj ten obrazok, ktory tu bol zazdielany poznam. No aj tak nebude zrejme tema realna. Parfem minut za 4 dni, zit v 18tke sama ked zrejme chodi do skoly... cele zvlastne.