icon

Mám 22 rokov a cítim vyčerpanosť a únavu

domikiri19
8. sep 2020

Pekný večer prajem. Potrebovala by som poradiť. Mám 22 rokov a už dlhšiu dobu na sebe pozorujem vyčerpanosť a únavu :((. Každý deň som unavená a slabá (ledva stojím na nohách).
Najprv som si myslela či nemám deficit vitamínov, ale čo sa týka ovocia a zeleniny tak tie jem dosť často,takže si myslím že tým to nie je. Rada športujem, ale kvôli tomu niesom schopná vykonávať akúkoľvek pohybovú aktivitu. Som z toho už zúfalá. Bola som u lekárky na odber krvi, ale všetko je v poriadku, takže už neviem čo mám robiť. Prosím ak sa s tým už niekto stretol a vie mi poradiť tak budem rada za odpoveď. Ďakujem.

katty2012
•
8. sep 2020

@domikiri19 stitnu zlazu ti vysetrovali?

deti95060810
•
8. sep 2020

spíš dostatočne dlho? nebudíš sa v noci popr. nemôžeš večer zaspať ?

cookie29
•
8. sep 2020

Krv bola dostatočne detailná? Čo všetko pozerala? Štítna žľaza? Hormonálny profil? A psychicky si na to ako?

babulka97
•
Autor odpoveď zmazal
•
jana9884
•
8. sep 2020

Ja mám tiež 22 rokov a ťahala som sa s týmto problénom dlho..nakoniec hormonálna nerovnováha..skús hormonálny profil u endokrinológa alebo gyn.

lydiasabolova
•
8. sep 2020

ja som nadmerne unavená a slabá (aj svalovo slabá) z nedostatku draslíka v spojení s nedostatkom magnézia.. ale to sa prejavuje aj častejším búšením srdca, ťažkosťami s dýchaním, zápchou, svalovými kŕčmi (ja nemám všetky príznaky, najvýraznejšie sú u mňa únava,slabosť,srdce,dýchanie)..pozri, či sa ťa to náhodou netýka, lebo nedostatok draslíka je častý u športujúcich ľudí - písala si, že rada športuješ - síce teraz nie, ale ak si predtým športovala veľa, môže to byť príčina - s potením nastávajú veľké straty tohto minerálu

uhgara
•
9. sep 2020

A nemoze to mat aj nejaky ten psychicky zarodok ta tvoja vycepranost? Mozno, ak si teda po zdravotnej stranke v poriadku, potrebujes len niecim tak povediac nakopnut

miskaska
•
9. sep 2020

Moze to byt aj borelioza.

ovaaa
•
9. sep 2020

Skus magnezium.

eliska13
•
9. sep 2020

@lydiasabolova to Ti robili odber na mineralogram?

domikiri19
autor
•
9. sep 2020

@deti95060810 no áno dost dlho mi trvá kym zaspim :(

domikiri19
autor
•
9. sep 2020

@ovaaa kupila som si tak snad ma nejako nakopne :(

domikiri19
autor
•
9. sep 2020

@uhgara pfu tak co sa tyka psychiky, tak si myslim ze to je pohode ale neviem no:(

domikiri19
autor
•
9. sep 2020

@lydiasabolova dakujem vam krasne za odpoved, u mna je hlavne ta unava (svalova) a vycerpanost. ked zacnem behat tak hned aj skoncim lebo nedokazem stat na nohach, co sa u mna vobec nikdy nedialo. Doma mi vravia zeby som mala trosku vypnut z toho cvicenia lenze ja si nemyslim ze to je tým. Doteraz som v pohode cvicila a nikdy dom nebola unavená, no teraz to trvá uz tusim 2/3 tyzden.

domikiri19
autor
•
9. sep 2020

@cookie29 co sa tyka stitnej zlazy tak ta je vraj v pohode a psychicky si myslim ze som na tom ok,nemavam stresy ani zidne ine faktory

domikiri19
autor
•
9. sep 2020

@katty2012 myslite ci som bola u endokrinologicky ? Tak u tej nie ale u vseobecnej som bola a ta mi ju hmatala a povedala ze je vsetko ok. Tak neviem ci ist za tou endokrinologickou

eliska13
•
9. sep 2020

@domikiri19 a ako často cvicis, keď sa rodine zdá, že to prehanas?nestačí len vyšetrenie pohmatom treba normálne odber krvi na SZ
Možno si len vyčerpaná a ideš na doraz

katty2012
•
9. sep 2020

@domikiri19 no vysetrenie hmatom je len jedna cast vysetrenia, nie je to kompletne vysetrenie. urcite treba navstivit endokrinologiu. stitna zlaza je potvora, porucha moze viest az k vaznym depresiam

lydiasabolova
•
9. sep 2020

@eliska13 ja som mala interné vyšetrenie v tehotenstve a tam mi to zistili.. treba pozisťovať, možno aj obvodný lekár môže dať spraviť

martinoocka
•
9. sep 2020

Ja som mala presne to čo popisujes, tiež mi brala krv, aj sono brucha robili nič nezistili....po nejakom čase som otehotnela a kôli bolestiam brucha,nevoľnosti a strate hmotnosti som sa dosta na gastroenterologiu kde mi zistili celiakiu po endoskopickom vyšetrení. Nemala som žiadne tráviace problémy kým som nebola tehotná ani z krvi mi nič nevyšlo opakovane....

lydiasabolova
•
9. sep 2020

@domikiri19 a srdce ti nebúši častejšie? lebo ak nie, tak to nebude ono.. mne sa rozbúchavalo aj z postavenia sa z gauča - ale ja som tehu a mám ešte dve malé deti, okolo ktorých behám, mňa to teda viac ,,zmáhalo,, ale ide mi o to,že to búšenie srdca by malo byť výraznejšie ak ide o draslík..
a o akú formu športovania šlo a v akej miere?myslím v časoch, keď si bola ešte ok..lebo ja som to tak myslela, že športovci sa intenzívne a často potia, preto mávajú tieto problémy..také bežné, že idem si zabehať, doma polhodinku pocvičím, to asi nie..

ovaaa
•
10. sep 2020

Skus mysliet pozitivne a zamestnaj hlavu malymi aktivitami, nemusia byt fyzicke. Ak byvam unavena a len oddychujem tak sa citim este viac unavena robit cokolvek.

domikiri19
autor
•
10. sep 2020

@ovaaa skusam stale nieco aby som nemyslela negativne, chodim na prechadzky so psom a podobne ale stále akosi nevládzem a beh ani nehovorím :( stale si myslim ze na druhy den bude lepsie ale vobec sa to nemeni.

domikiri19
autor
•
10. sep 2020

@lydiasabolova niekedy mavam nizky tlak ale nebusi mi nejako velmi

domikiri19
autor
•
10. sep 2020

@lydiasabolova no 4/5x do tyzdna som behavala na pase po 45 min. Vsetko bolo normal vládala som ale teraz ani tolko neubehnem :(

domikiri19
autor
•
10. sep 2020

@eliska13 cvicim 4/5x do tyzdna po 45min beh na pase, striedam s rychlou chodzou, no kedze som slabá tteraz som uz davno necvicila

zobaka
•
11. sep 2020

@domikiri19 z bezneho odberu krvi napr. nevidno vysku zeleza, ja som mala ukazkovu krv a priserne vycerpana som, potom zvlast mi vzali zelezo a D vitamin a katastrofa ake nizke, takze urcite aj tym smerom by som sa na tvojom mieste uberala, daj si to skontrolovat

lydiasabolova
•
11. sep 2020

@domikiri19 aha, no to by ti šiel tlak skôr hore 🙂 tak to asi nebude to.. treba skúšať ďalej.. máš tu celkom dosť ďalších skúseností 🙂 ale to železo by asi trebalo overiť, lebo to je riadna paskuda :D (ako píše @zobaka ) ..ja mám napr. problém aj so železom, ale ja som už dlho sledovaná na hematológii a mne to vidno aj na obyčajnom krvnom obraze, lebo hneď mi ide dole aj hemoglobín aj veľkosť krviniek

emptymoni
•
20. aug 2021

@domikiri19 ahoj, vsimla som si že mame podobne problemy ako si na tom po čase zlepšilo sa to pripadne čo ti pomohlo ?😊