Mám 28 rokov a stále mám akné. Poradíte?
Nepomáhajú návštevy u kozmeticky
no aj ja sa pridam...mam ten isty problem,porovitu tvar,chrbat, dekolt. Baby dajte nejake rady co vam pomohlo...? pomozte aj nam 🙂
Moje kamoške pomohlo vybrať mandle. Tvár mala hroznú, chodila ku kožnej a nejako spolu na to prišli, dala vybrať mandle a bolo. Dnes má veľmi peknú tvár.
ahoj, ja mám ešte viac rokov a akné horšie ako pubertiačka, z čoho to je netuším,ale už si ma pinkajú gynekolog aj kožná, dostala som mastičky (po ktorých som mala dojem že tie zapálené hrče čo sa mi objavovali počas mojich "dní" sa akurát tak rozmnožujú a nezlepšujú (čiže krémy nepoužívam), akurát mi gynekolog nasadil antikoncepciu a kožná mi dala pre zmenu zas antibiotickú liečbu (dlhodobú, keďže všetky antibiotiká sa nemôžu brať keď sa chodí na slnko a keďže som doma s dvoma deťmi nie je šanca neísť von, tak beriem antibiotiká raz do týždňa po dobu 6 týždňov.....zatiaľ posledné dni sa pleť zlepšila, tak uvidíme o mesiac či to ostane,alebo zas vo svoje dni sa vyhádžem.....
inak mi robili rôzne vyšetrenia, aj na helikobaktera (či nemám baktérie v žalúdku), ale to bolo všetko Ok, vraj takéto stavy bývajú pri problémoch so žalúdkom..... skús si dať vyšetriť, vraj pleť takto reaguje ak je zápal v tele....
Zmena stravy a skontrolovat krv, ide o hormony, napr stitna moze byt v prdely, ked je to zapal v tele, treba pridat k vitaminom omegu 3 znizuje zapaly, ale dlhodobo to uzivat.
Mne pomohol test potravinovej intolerancie a hlavne to, ze som vyradila mliecne vyrobky a psenicu (aj kopu inych potravin, ktore mi vysli ako nevhodne na teste). Takze podla mna treba to riesit zvnutra, ale nie ATB a HAK, ale v prvom rade stravou.
Skusila by som skontrolovat: 1. strava, travenie ... 2. skryty zapal v tele (tiez poznam jedno dievca, ktore roky riesilo hroznu tvar v puberte a nasli nejaky zapal, isli mandle von a teraz je to krasna zena) ... 3. hormony (podla mna najcastejsia pricina), toto je dôvod aj u mna a to mam "trosku" viac rokov ako 28 😒

Navsteva koznej ?