Mám Covid?
Viem ze nie ste ani lekari ani vestkyne ale moze to byt covid podla vas?
Asi 3 dni ma strasne boli hlava, jeden den som mala zvysenu teplotu, dnes vsetko vonam no nic necitim..dokonca ani lak na nechty ked si k nosu prilozim..zapchaty ho nemam ale citim v.nom divny tlak
@diana20 čuduj sa svete nechodí sa testovať, nebol ani raz a ani nikto z prace. A príznaky na Covid nie je len strata cuchu, si na čítaj, ale stačí aj zvýšená teplota, alebo hnačka,, alebo iba sopeľ, kašeľ atď... Nuž a vidíš. Nikto sa v práci u muža netestuje hlava nehlava, lebo by museli byť na testoch každý deň, keďže sa jedná o letisko a ako isto vieš sú aj bez príznakov jedinci a teraz co??? Hups, budeme sedieť doma? Ci ako? Normálne sa lieta, normálne sa funguje. Aj starší ľudia, penzisti, dôchodcovia pre mňa to nie sú "starci"ti len na okraj, lietaju a zvesela. Však ako fajn testuje sa kľudne aj 3x denne. Noste ruská aj doma, dezinfikuje aj kľúče aj mobil aj muža a psa 😉naozaj, ved nakoniec tým sa neublizuje. Leda tak sám sebe. Som rada, že sme, kde sme a najmä medzi normálnymi ludmi
@diana20 https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy-a-lieky-pre-dospelych/kto-ma-alebo-mal-covid-19/
Precitaj si a poriadne...
@maciatkolulu neboj sa, ja dobre viem aké du príznaky... Neviem ako je to na Slovensku ale u nás je doktor povinný predpísať testy ak pracujeme s ľuďmi.. Príde mi to logické.. Ale nie každý rozmýšľa tak ako ja.. Že lepšie niečo spraviť a možno niekoho tým ušetriť ako nič nespravit a určite nikoho neusetrit 😊 nejdem si ja čítať inú tému, dobre viem aké sú príznaky, nežijem na inom svete ako ty.. Všade je to rovnaké a myslím, že všetci poznajú tie príznaky.. Už je to na tebe, tvojom svedomí a tvojej zodpovednosti keď si budeš myslieť, že možno covid máš ci pôjdeš na test alebo nie.. Ja tam nechodím s každou blbostou, bola som chorá viackrát a doktorka ma neposlala na testy, teraz som šla prvýkrát a pozitívne.. Ani ja sa netestujem hlava nehlava, ani moji kolegovia.. Iba teplota, hnačka, iba sopeľ, kašeľ atď ako ty hovoríš.. Neviem no ani jedno z toho nemám každý deň aby som sa musela testovať.. Aj teraz som nemala iba sopeľ.. Strata chuti a čuchu nie je bežná pri iných chorobách.. Nie takto.. A každý mi môže hovoriť co chce.. Ja som si tiež myslela predtým, že je normálne necítiť chuť a nemať čuch pri nádche.. Ale nie je.. Nie až takto.. Keď už mi ani smrad cigariet nevadí, ani rýb, lebo ho necítim.. Tak to už je príznak a hovor si co chceš.. Kvôli blbosti so na testy nešla.. A ak niekto ide tak nech ide keď sa tak cíti istejšie, neviem prečo ta to takto veľmi štve.. Ty keď nechceš ísť tak nechoď.. Tiež ta nikto nenúti a nevnucuje ti názor, že treba ísť.. Ja osobne to robím preto, aby som vedela, že nikto kvôli mne nebude mať kovid a ak aj áno tak viem, že som spravila všetko preto, aby ho nemal.. Je to len otázka môjho svedomia... Lebo ak niekto starí (nemusíš už stále opakovať starci mimochodom, ja to nepoužívam) ochorie v mojej robote a nedaj bože zomrie.. Tak si nebudem mat čo vyčítať.. 😉 Tvojmu mužovi to môže byť jedno, ľudia, s ktorými je v kontakte sú v ten istý deň v kontakte s množstvom iných ľudí.. Ja som v kontakte s jednou osobou, táto osoba nie je s nikým iným v ten deň v kontakte a som s nou v kontakte dlho u nej doma.. Takže ja si môžem byť istá, že to ja som ich nakazila, zatiaľ čo tvoj muž si môže povedať s kľudom, že on nikoho nenakazil..
@diana20 takže ešte raz a v skratke, načo chodiť na testy? Véd keď si chorá, či sncovod, či chrípka, angína, si proste doma, ci nie? Lebo pre niektorých môže byť aj streptokok smrteľný... Normálne je chorý človek doma. A neviem co vkuse píšeš o strate cuchu, to môže byť jeden z príznakov a nemusí, je kooooec iných príznakov na Covid, alebo DOKONCA bez príznakov a teraz co? Budem sa cítiť slaba ako napríklad teraz a pôjdem na testy, malý bude mať hnačky a pôjdem na testy? Budem mat kašeľ, pôjdem na testy? Bude ma bolieť hlava, pôjdem na testy? Pretože môj muž je denne v kontakte s veľa ľuďmi? Respektíve budeme sedieť doma? Hmm, dokedy? Neviem ako je to na Slovensku, ale u nás muž robí s ľuďmi a na testy nechodí.... Takže ty testuje seba a celú rodinu koľko x do týždňa? Pretože ty môžeš byť bez príznakov, ale nakazí niekoho s kým žiješ, teba otestuju a člen domácnosti zvesela prenáša ďalej? Ôk, má to logiku, držím palce. My "u nás" žijeme normálne, dokonca môj syn nenosí rusko. Fungujeme skoro ako predtým, tzn, keď som chorá nejdem nikam a vy ležím, doktora kontaktujem, keď to nezvládam doma. Našťastie aj škola pristupuje normálne a mali sme aj rodičovské ooooo, aká hrôza a bez rusok. Decká idú na druhý výlet, bez rusok, sú v triede bez rusok. Akceptujú umývanie rúk a nekydaju na detské ruky chemické sajrajty hneď ráno, keď idú deti čisté do školy. A čuduj sa svete, ani jeden covit na skole, dokonca ani jedno podozrenie. Hm, čím to bude.... Možno aj tým, že ľuďom nedrbe a neuoafaju do paniky a snažia sa žiť normálne. Ja som možno Covid už mala a aj moj syn a? Boli sme v marci doma, načo by mi bolo potvrdenie áno bol to, alebo nie nebol? Úplne na nič. Boli sme doma a hotovo. Tak ako pri iných ochoreniach. Ja neohrozuje druhých ani náhodou s angínu, alebo zápalom priedusiek, moje dieťa nejde s liekmi do škôlky, školy, aj keď "u nás" je to napríklad normálne. Lebo viem, že nielen Covid, ale. Aj iné ochorenia môžu druhým, okrem iného sposobit problemy
Samozrejme mne tiež, lebo nevyllezana choroba, nič moc. Inak nám na rodičovskom vyslovene povedali, že so soplom a klasickým prechladnutí, deti do školy môžu. Aj učitelia. Tak teraz neviem, to sa budú všetci testovať??? A ti co nie, nie sú zodpovední? Lebo ANO aj príznak ako sopeľ, prechladnutie, obyčajne, môže byt príznakom, ako iste vies😉. Tak a teraz co? 😂😂😂😂Mame v škole kopec sebeckych ľudí.... Ale tak už zdrane mesiac a pol bez problémov a žiadnych karantény, chorôb, obmedzení.... Hm
@maciatkolulu píšeš úplne z cesty... som ti to napísala, že prvýkrát som sa dala testovat a ze o tom moja doktorka rozhodla, nie ja.. Moje deti tiež s liekmi do škôlky nejdú a ruska doma nenosia, iba teraz keď sú so mnou, lebo ja si nemôžem dovoliť byť kvôli covid na pn mesiac... Takže radšej nech ho nedostanú... Chemické sajrajty ani ja nedávam deťom ani doma ani vonku, umývame ruky tak ako predtým.. A píšem stále o strate čuchu a chuti lebo je to jeden z hlavných príznakov a veľmi častý, o ktorom sa malo hovorí.. Nie je to teplota ani kašeľ ten najčastejší príznak, ale toto.. Ale ved určite vieš... Na testy sa ma ísť keď máš jeden z hlavných príznakov a keď niekoho môžeš ohroziť.. To je všetko.. Bolesť hlavy, ani nič z toho, čo si napísala, okrem kašľa, nie je častý príznak covid.. Neviem co mi stále hovoríš, že sa dávam testovať ja hlava nehlava, sa nauč čítať s porozumením alebo ja neviem.. Som ti niekde ja napísala, že som sa dala už 10krat testovať??? Alebo ze moje deti budú testované alebo ze môj priateľ sa dava stále testovať lebo robí s ľuďmi? Nie!!! Boli sme na teste prvýkrát.. Rozhoduje o tom doktor, či pôjdem na testy alebo nie, s angínou na testy nejdem napríklad.. Ale aj tak musím ku tej doktorke ísť, ja nemôžem ostať doma bez toho, aby som šla ku doktorke, to hádam aj u vás takto funguje, nie?? Takže ja doktora kontaktujem keď to nezvládam v robote a nie doma keďže doma nemôžem ostať kedy sa mi zachce... A to co sa deje v školách o tom prečo píšeš? Ako to súvisí s testovaním, že niekde musia deti nosiť v škole ruska? A že ty si nemala na rodičovskom rúško? A ano prechladnutie a sopeľ môže byť príznak ale väčšinou nemaju ľudia iba sopeľ ale aj niečo iné co to sprevádza.. Takže áno ak je niekto prechladnutí a má k tomu aj jeden iný hlavný príznak tak je nezodpovedný, keď sa nedá otestovať..to ze ty nemáš doma nikoho, komu to môže ohroziť život neznamená, že ani nikto iný niekoho takého doma nemá.. Ale tebe je to jedno.. V kľude pošleš syna do školy aj so soplom a stratou čuchu a nebudeš rozmýšľať, že chorá mama jeho kamaráta možno zomrie ak sa kvôli tvojmu synovi dostane covid až ku nej.. Nie?? Tak je to správne, máš pravdu. Veľmi zodpovedné... Ja neprehanam co sa covidu týka, obmedzenia nemáme žiadne ani neumývam deti každých 5 minút, iba tak ako zvyčajne.. Len ja sa teraz zdržiavam v izbe keďže mam covid a deti keď chcú ísť ku mne majú rúško a ja tiež... Inak ich život pokračuje ako predtým.. So mnou nepíš ako s niekym, kto sa dávam testovať 2krat týždenne..
@diana20 nebolo to priamo všetko tebe...
@diana20 áno v kľude pošlem syna do školy s nádchou, pretože nám to doslova prikázali, že deti musia do školy, že žiadne ulievanie a pod. Jedine, keď uvidím, že dieťa sa necíti dobre. A inak aj obyčajná viroza môže zabiť, rovnako streptokok, stafylokok, to sa už neráta, že decká chodili soplave s kadejakymi moraxellami do škôlky, školy atď, že mohli ohroziť deti, ktoré mohli mať doma súrodencov s vážnou diagnózou, to je ok😂, ale no tak... Keď budem chorá ja, alebo člen mojej rodiny, bude doma a hotovo. Pokial sa bude dat liečiť doma, nebudem obťažovať Dr. Ma teraz kopec roboty. Keď sa bude musieť, pôjde sa k Dr. Ľahké. Nikoho neohrozujeme a ani nemienime
@maciatkolulu tak ja nemôžem ostať doma bez toho, aby som mala doklad od doktora.. Aj keď je dieťa choré a nechám ho doma tak musím ostať s ním, takže musím ísť ku doktorke a mat o tom papier, že som s dieťaťom doma.. A do škôlky tiež môžu ísť s nádchou pokiaľ nemajú nič iné ako príznak a necítia sa zle.. Ale ja nemôžem neísť do roboty keď moje dieťa je choré ak nejdem ku doktorke, takže ja som nútená to s doktorkou riešiť vždy keď sú choré.
@diana20 u nás po tlf sa rieši. Práve kvôli tomu, že kopec ludi hysaci a potom Dr nestíhajú. A ani sa nedá byť teraz narvati niekde v cakarnach a termíny sú desivé. Dajme tomu kvôli zvýšenej teplote a sopli k Dr nechodíme.
@maciatkolulu ja musím lebo so zvýšenou teplotou deti do škôlky nepošlem a nemôžu sami ostať doma, takže musím.. Nie preto, aby sa dali otestovať, ale aby mohli ostať doma, a ja tiež, s nimi idem.. Inak by som mala v robote neopodstatnenú absenciu a po troch takých ma môžu vyhodiť.. Ale mame tu dobrý systém, lebo aj ku obvodnému sa objednáva a keď prídeme na čas, v čakárni skoro nikto nie je a nečakáme dlho.. A ľudia tu nehysacia a chodia len keď je treba ku doktorke..
@diana20 tak je fajn
Baby nechcem zakladat novu temu lebo ich je tu podobnych vela..neviem vobec co robit..svagrinina svokra bola cez tyzden testovana ako pozitivna, minuly tyzden v piatok mala len teplotu 37,3 inak jej nic nieje..v ten piatok u mna svagrina bola.. vcera bol na testoch švagor tiez je pozitivny a tiez mu nic nieje a asi bude teda pozitivna aj svagrina a ich 3 deti.. Tiez im nastastie nic nieje..bola s nimi aj moja svokra v kontakte a my v stredu s nou..ona na testy nejde vraj kym jej nic nebude..ja neviem co mame teraz robit🤷♀️..?mam prvaka a 8 mesacnu dcerku nikomu nam nic nieje..mame fungovat normalne alebo treba ist na testy.?.. Ja sa v tom uz vobec nevyznam😔.. Dakujem za odpovede..
@romanka_369 ako dlho ste boli v kontakte?
@romanka_369 ahoj, u nás v robote to bolo takto: Jedna kolegyňa pozitívna, všetkých objednali na testy, ale ich rodinní príslušníci normálne chodili do škôl, práce.. ani po upozornení, že boli v kontakte s človekom, ktorý je v karanténe. Takže takto, skús zavolať na RUVZ dajú Ti inštrukcie, keď im vysvetlíš situáciu.
@evkaor no svagrina tu v ten piatok bola asi dve hodiny ale to este nikto nevedel ze jej svokra bide pozitivna..tej teplota stupla v piatok vecer.. A zo svokrou mojou asi pol hodinku u nej v praci..
@susu29 no ved preto tomu uz nerozumiem lebo aj oproti sused siestak je v karantene lebo mali spoluziaka pozitivneho.. Jeho brat normalne chodi do skoly a mama tiez do prace ako ucitelka v skolke🤷♀️..
@romanka_369 veď mne bolo až smiešne z toho, lebo potom vykrikuje, že ľudia sú nezodpovední 🤔 naozaj zavolaj na Váš regionálny úrad podľa okresu a oni Ťa budú navigovať, či potrebuješ testy, karanténu..
@romanka_369 aha, to fakt😂, tak to je výsmech...
@maciatkolulu už prestaň radšej komentovať a uvedom sa. 🙈
Ludom uz dobre sibe na hlavy z toho covidu. Este pol roka a polovica populacie bude brat antidepresiva na potlacenie depresie a paranoje.
@miriam11 ja viem ze to ani nieje teplota.. Ona len isla na testy lebo v praci maju vela pozitivnych a asi 200 ludi v karantene..tak ze pre istotu a bola pozitivna..
@danim ako? Neviem, ale ja som uvedomela až až. Takze krot svoje komentáre. Ok? Keď sa ti nepáči, nečítaj a nereaguj. Dakujem.

@milanm_ Ano, mate pravdu, je to tak.. Ja som mojej dr. viackrat volala, lebo som si myslela, ze potrebujem od nej odporucanie. Ale kedze mi nebrala, tak som sa hned v ten den zaregistrovala a nastastie mi dali termin asi o 2 dni po registracii. Inak, clovek pokial neciti nic, ani lak na nechty tak to kludne moze mat...