Mám neliečiteľný kašeľ
Ahojte mám problém
Kašlem celkom často , resp s hrdlom mám často niečo odkedy nemám krčné mandle
Lenže v decembri som mala neskutočny kašeľ skriabanie dusila som sa
Brala som ATB vitamíny lieky
Do 2 týždňov to prešlo , týždeň na to zas ten neskutočný kašeľ takže zas ATB a iné lieky
Hrdlo ma síce neboli ani nepicha v chrbáte pľúcach ako vtedy ale odvtedy sa dusím stále
Brala som sirupy kvapky inhalatory spreje cmulacie tablety , dokonca bylinkový čaj čo radil pľúcny ( slez , Kamilka , Plucnik ..sypaný )
Bola som na RTG pľúc všetko v poriadku , výter z hrdla všetko ok
Znížená spirometria skrz vyššej váhy
Ale dusím sa stále
Keď sa rozkaslem trvá kým to prestane
Cukríky voda nepomôžu ani čerstvý vzduch
Dusím sa stále
Alergie nemám
Nikto nepozná príčinu môjho kašľu 🤷🏻
Nejaká rada hocičo ?
Obmedzuje ma to v živote
Keď kašlem moc zvraciam a točí sa mi hlava
Autorka, cierny kasel. Pytaj testy.
Môže to byť z tých liekov na tlak, ako ti niekto vyššie písal. Ak nie,je veľmi pravdepodobné, že to bude reflux. Ten spôsobuje takéto ťažkosti a môže prerasť až do astmy. Treba si dávať pozor na stravu, hlavne keď si obezna. Tvoje argumentácie, že doteraz ti nič nebolo a zrazu ti je, s tým nemajú absolútne žiaden súvis. To telo raz začne štrajkovať. To, že ti doteraz nič nebolo, ešte neznamená, že to nemáš zo stravy. Vygoogli si čo a ako sa máš stravovať pri refluxovej diéte. Ziaden kofeín, žiadne sladkosti, vyprazane, mastne, žiadne mentolové veci, vylúčiť mak, cibuľu, cesnak a ďalšie potraviny. Jesť malé porcie a samozrejme lieky oOmeprazol ti predpíše hocijaký lekár, aj prakticky. Treba spraviť niečo sama od seba a nechodiť po všetkých lekároch, keďže to máš z veľkej pravdepodobnosti zo stravy.
@anonym_autor píšeš, že výtery ti robili, ale brali ti aj krv?Suseda mala plucne chlamýdie a teraz už ma astmu.kedy si bola u alergologa?
@anonym_autor skoro ako ja .25. Dec som dostala chripku cez 39 horucky , len som spala . ,odnieslo si to zahnisane hrdlo riadne .na silvestra som zacala kaslat a kaslem doteraz. Opat som pn . V pondelok som sla na urgent v noci . Zobudila som sa na ostru bolest v hrudniku a problem s dychanim .nakoniec po dvoch infuziach to na obed povolilo . Asi medzireberne svaly natiahnute alebo nieco take . Teraz som opat horuckovala . Tepy v pokoji cez den 100-120 zadycham sa hned , u dr dychanie ciste ale ja sa necitim vobec dobre . Vcera som precitala jednu stranu z knihy detom a nenormalne zadychana . Hned unavena . Zistili mi len anemiu . Uz ma to hneva , lebo som velmi akcny clovek a velmi vela mi toho uteka .
Stopla som treningy v gyme na 1,5 mesiaca . V praci mam volno este tyzden , ale doma 4 deti .a ja ked 30 min nieco urobim , telo ma nuti si sadnut ,ci lahnut vyvyseno a pospat 15 min a tak dookola .
@zafir01 to je z anemie ten tep telo nevládze, ale ty sa rada presilujes
@anonym_autor neviem ti poradit, ale popravde v decemrbi som bola chora aj ja od cca 2tyzdna az v podstate do prveho januaroveho.. otrasne kasle, ziadne bolave hrdlo ani nic, ulava prisla po trifede zltom a pneumolysine, ziadne mukolytika typicke a riedenie hlienov atd mi nepomahlao a prave hrosie mi bolo. A vies co, zachvaty kaslu mam do teraz. Ked ma to chyti, tak sa nejdem dokaslat. Vsetko mam ok, atb som ani nebrala.
Co mne ako tak teraz zabera su take cukriky cmulacie :DD tuto som ich napr teraz vygooglila: https://herbahouse.sk/d/microse-bylinne-dropsy-... Ale aj tak sa idem dokaslat aspon parkrat za den.. bola som aj na orl, vytery ok, ako zateka mi nieco trochu ale nic extra.. tiez mi nepomohli vobec.
Ale inak aj ked sa tu tak velmi branis tomu, ak je to z liekov na tlak (kludne moze byt), tak to sa moze objavit aj neskor, cize kludne si nemusela tento neziaduci ucinnok mat, ale uz mozes... nic nemusi byt trvale. Cize ak by ti to neprechadzalo, vezmi aj toto do uvahy.

@terezia74 prosím a zlepšilo sa to? Kľudne IP ak máte nejaké rady ako pomôcť dieťaťu so skrytým refluxom.kasel nonstop.
@kandrea zmenou stravy, dieta, pil napr iba čaj sladeny medom a čistu vodu, zo sladkostí horkú čokoládu, žiadne cesnakove, rajcinove, mastné jedlá, prísna diéta. Chorobnosť bola menšia a časom z toho vyrástol.