Mám po 40ke a menštruáciu mám slabšiu a kratšiu každý mesiac
Zena po 40tke,menstruacia sa mi zmenila posledne 6.mesiace uplne na slabe krvacanie a kratke 3dni max...k tomu sa pridala aj migrena a bolesti chrbta,v zivote som to nemala...
idem na gyndu buduci tyzden, si dat urobit hormonalny test..mate niekto take skusenosti..
@alenamihal ja mam 50 a posledne 3 cykly mam slabsi menzes a 2 razy prisiel inokedy, ako som ho cakala (pred tym ako hodinky) - raz par dni skor a raz par dni neskor. A potom zas nacas. Akurat som bola na preventivke, povedali, ze uz sa zrejme blizi prechod. Ine priznaky nemam. Hormonalny test mi nenavrhli.
No moze to byt prichadzajuci prechod ja mam ochvilu 47 a stale mam cyklus este normalny u kazdeho to moze zacat inokedy
@alenamihal no mne sa stalo presne toto iste, ale mala som 26 rokov. Tiez som chytila paniku, isla som ku gynosovi, lenze to bol ten typ, co by predpisal antikoncepciu aj na bolesti v kolene. Urobil mi HP, vraj mam malo estrogenu a dal mi ATK, ale nic sa nezmenilo.
Zmenila som dr. ta mi urobila HP a zistila, ze mam nizsie AMH (signalizuje pocet vajicok vo vajecnikoch aj predcasnu menopauzu) nastrasila ma, ze mam uz po 30. a mam mat dieta hned, lebo mozno uz v tej chvili budem mat problem, moj muz musel ist na spermiogram. No a cudujsasvete, otehotnela som hned na 1x, takze ziaden problem nebol. Ale AMH vekom klesa, takze ak sa rozhodnem pre druhe dieta uz problem mozem mat.