icon

Mám prekrvený zvukovod

mickinka
21. jan 2021

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ci mate niekto podobnú skúsenosť.. Moja mamina ma od 23.12 taky problem ze začalo to pálením a pulzovanum v uchu hlavne na dotyk a pri vstupe do ucha ju bolelo. Keďže bolo vianočné obdobie jej ORL mala dovolenku 2krat sme navštívili centrálny príjem s tým ze ucho ma ôk a dostala kvapky uniflox. Trosku prišlo k ústupu ale po pár dňoch znova začala silná bolesť, následne navštívila už svoju ORL kde jej povedala ze ma prekrveny zvukovod a predpísala jej kvapky infalin, po cca pár dňoch začala ešte väčšia bolesť tak sme navštívili opäť centrálny príjem a tam mal zrovna službu primár ktorý jej povedal ze ma riady bordel v uchu a vytiahol jej z nech niečo biele a prepísal jej kvapky betrafen podotkol ze on si mysli ze ide o pleseň s tým ze nech je jej ORL urobí výter zatiaľ máme len výsledok na baktérie ten je negatívny čakáme na výsledok z ďalšieho steru. Je strašné ubolena tabletky na bolesť nezaberajú.. Prosím vedeli by ste mi niekto poradiť? Navštívili sme aj zubarku panoramaticky snímok v poriadku, bola aj na rontgen dutín to tiež ôk aj u neurológa.. Ďakujem za každú radu.

janinah
21. jan 2021

Namočte vatovú tyčinku ktorou sa čistia uši do Betadine /roztok na kožu a sliznice z llekárne/ a vytierajte zvukovod ,do ucha sa nesmie dostať voda napr. pri umývaní vlasov.

mickinka
autor
21. jan 2021

@janinah dobrý večer, betadine dostala od svojej ORL a dáva si na fázu pár kvapiek a vloží si to tak do ucha.. Zatiaľ bez zmeny :( na to som aj zabudla ze aj to si aplikuje.. Mate s týmto problemom nejakú skúsenosť prosím?

janinah
21. jan 2021

@mickinka gáza dráždi,hlavne ak vyschne,použite tú tyčinku....bola som orl sestra

mickinka
autor
21. jan 2021

@janinah vy ste zlatíčko, my sme už úplne zúfalé cakame na výsledok ci to bude ta pleseň...kedte baktérie vraj zatiaľ negatív.

janinah
21. jan 2021

ucho zvonka-ušnica nie je červené a boľavé? len zvukovod?

mickinka
autor
21. jan 2021

@janinah na dotyk ju boli ucho ale nie usnica len ten vchod so ucha keď si ho pritlaci a zvukovod na dotyk prstom to červené nemá a ze aj bubienok ma pekný.. Vnútro zvukovodu krvavo červené zapalene.. A ma silné bolesti..

ctrl
16. mar 2025

@janinah prosim chcem sa opýtať , ja mám zistenú candidu v uchu tiež mi dali Betadine ale v správe mám napisane že 2 kvapky tak som myslela že rovno do ucha nakvapkať . Nesprávne som to pochopila? Pisete že na gazu nie a na vatu sa môže? Či najlepšie teda na vatovu tycinku 🙏