icon

Mám si dať ďalší glycerínový čípok pred vyšetrením?

12. máj 2024

Ahojte zajtra mam prokto vysetrenie a mala som si zaviest 2x glyc. cipok. Urobila som to, hned neprijemne pocity do sekundy, tlacilo ma na stolicu a take malinke “krce” az ma zalial pot. Podrzala som to 4 min a uz som musela. Cipky vysli v celosti von, podla mna ani nestihli zaucinkovat. No a boh vie co som nevykakala, takmer nic… Obavam sa, ze nebudem dost precistena. Mam si dat dalsi? 🥲

andaluzia12
•
12. máj 2024

Určite ráno pred vyšetrením …

egonsk
•
12. máj 2024

rano si mas dat tie cipky, vecer su ti takmer zbytocne. To, ze ucinkovali si praveze zazila, creva hned vypudili aj vianocnu kapustnicu z toho co si tam mala este v poslednom useku creva ... Preti to treba rano sprqvit. Normalne po rannej kllasickej stolici pockaj cojaviem pol hodinku, nech sa skludnia creva, potom im dopraj cipky, lahni si a skus vydrzat co najdlhsie (zvierace zatnut a dychat ako pred porodom 😉) a potom nech ti nikto neblokuje na wc, ked tam vystrelis z postele 😂 .... ak by si mala este pocit, ze tam mozes nieco mat, mozes este jeden cipok dat a zopakovat si ten beh po 5 minutach ... Po tomto sa poriadne poumyvaj, nachvilku si lahni nez sa skludnia creva (mozno 15-30minut ) a nasledne horsa k lekarovi a vela zdaru prajem 😉

autor
•
12. máj 2024

@egonsk na ich webe pisu, ze vecer si dat 2 a rano nic (protocare). A na rannu ceremoniu podla tvojho opisu nemam cas, idem tam zavcasu rano a este 1h cestujem do ba…

egonsk
•
12. máj 2024

no ja som ti poradil podla toho ako som ja to mal a do prdele mi kukalo uz tolko doktorov, ze by z toho bol i celovecerny film. Takze urob ako chces, prinajhorsom ti spravia vyplach a povedia aby si nabuduce postupovala inak 😉🤪
Jo a tiez som cestoval hodinu do BA... budik ranny zafunguje ked treba 😁

autor
•
12. máj 2024

@egonsk na oficialnej stranke protocare pri instrukciach priprava na proktologicke vysetrenie pisu 2x glyc. capik do konecnika vecer pred vysetrenim a rano nemusite nic aplikovat… vies si to dohladat ked mi velmi neveris 😄 takze postupujem presne podla ich instrukcii

luccija
•
12. máj 2024

Cipok niekedy nezaberie.Skoda mohla si si dať gulatax dnes ráno.Daj si ďalší, keď celý vyšiel von on by sa mal rozpustiť a so stolicou sa vylucit.
Čipky vyšli stolicu si poriadne nemala tak opakuj

e1i
•
12. máj 2024

Muz bol v tt na vysetreni a mal v pokynoch 2 cipky 2h pred vysetrenim

simca06022011
•
12. máj 2024

netreba nic dalsie extra, ak si sa napr. dnes poriadne vykakala. Mne to vysetrenie robili uplne v pohode bez akejkolvek pripravy. Mozes to skusit zvnoa, ale dala by som si IBA JEDEN ten cipok na jeden raz. On zacne drazdit aj sam jeden, nie to este dva... a inak tiez si myslim, ze cipok ako taky, je skor pred vysetrenim ako vecer pred vysetrenim.

gemerka17
•
12. máj 2024

Večer ti to nemusí stačiť. Najmä ak sa ráno naješ, tak čreva sa pohnú. Ráno aplikuj kľudne ešte 2 čipky. Inak sa lekár nedostane tak hlboko.