icon

Mám strach z rektoskopie

16. aug 2021

Prtosim Vas mal to niekto robene? Idem na to o 2 dni a mam neskutočny strach. Ako to prebieha, bolesti su pri tom?Čo Vm pri tom zistili? Mam po hysterektomii tlak v konečniku , dnes som bola u lekara a povedal, že treba vylučiť nador, tak už ani spať nebudem od strachu, čo tam zistia.

dijka123
•
16. aug 2021

neboj sa neboli to len niektorich ale ak ta bude velmi. da sa dopichnut dormicum aby si necitila a bola oblbnuta ale zober si doprovod nikdy nechod sama

simsalabim
•
16. aug 2021

Mna to nebolelo vobec, az ked prisli po prvu crevnu klucku to zacalo, ale hned prestali a dalej nesli. V podstate hovorili, ze crevo vysetria aj dalej, ako by pri rektoskopii mali, idu, kym sa da. Pre mna osobne bol horsi ten pocit dehonestacie… kedze je to vysetrenie, ake je 🤷‍♀️

gaaaa
•
16. aug 2021

Rektoskopia trvá chvíľočku pozrú konečník a kúsok čreva.Mám to za sebou viac krát.Neboj určite to zvládneš aj bez oblbováku,ale ak máš veľký strach tak si daj.Držím palce....

marcellka32
•
16. aug 2021

Dáva sa oblbovak, a dá sa to aj v polohe na boku

78787878
•
16. aug 2021

Daj si pichnut naladovku... stoji par eur a mas po probleme. Vysetrenie je inak chvilkova banalita.

kikus7
•
16. aug 2021

Mne robil gynekológ vyšetrenie ultrazvukom cez konečník. Predpokladám, že toto bude niečo podobné. Nebolelo to, neboj. Možno je to len trošku nepríjemné. Ale v mojom prípade bol lekár veľmi jemný a použil veľa lubrikačného gélu. Žiadne oblbováky som nemala. Iba sme sa rozprávali.

autor
•
17. aug 2021

A v akej polohe sa robi rektoskopia? Mam napisane flexibilny rektoskopia asi predpokladam, že pristrojom, ako na kolonoskopiu.

simsalabim
•
17. aug 2021

Poleziacky na boku.

cacianka
•
17. aug 2021

Ked môj 80r.svokor zvladol aj kolonoskopiu bez oblbovaku a este sa na nás škeril, domov chcel ist 30km busom že čo....
Tak to zvladnes, neboj sa. Je to tréma a stres, ale potom to opadne a hlavne ti to pomôže riešiť problém. 🍀🍀🍀

gaaaa
•
18. aug 2021

To je tenšia hadička ako na kolonoskopiu...

autor
•
18. aug 2021

Och žienky, tak mi zajtra držte prsty, nech sa objasni moj problem, dufam, že to budu iba hemoroidy, alebo niečo nezavažne.

autor
•
18. aug 2021

Ešte sa chcem opytať, aj Vam davali klystyr pred vykonom a večer ste mali užiť Bysacodyl?

dijka123
•
18. aug 2021

klystir sa nedava dava sa len moviprep alebo clensia na vycistenie criev ale to doma dva dni pred vys

autor
•
18. aug 2021

Mne praveže povedal, že mi daju v nemocnici klystyr pred vyšetrenim.

ejbyk
•
18. aug 2021

Zvladla som kolonoskopiu po tenke creve bez nicoho...bala som sa...a nehovorim ze to vobec nebolelo ale dalo sa to zvladnut. keby mam isto znova idem opat a bez uspatia ci oblbovakov. do pol hodky od vyšetrenia som išla do práce....