Máte nebezpečné znamienko na tele?
Ahojte žienky, včera som bola na kontrole znamienok u
Dermatologičky.
Na toto maličké čierne znamienko mi povedala, že ho treba preventívne vybrať. Vraj stačí až v septembri. Ja som z toho v uplnom strese ako to vyjde na histológii a či sa mi do toho septembra nezmení.
Urobilo sa mi cca pred rokom odvtedy sa nijak nezmenilo. Do lekárskej správy napísala že má pravidelnú štrukrúru. Pozerala ho samozrejme dermatoskopom. Je rovnomerne s kožou, nieje vypuklé.
Ale aj tak som ostala veľmi vystresovaná. Máte dáke takéto znamienko na svojom tele? 🥺
Mozno keby si ho vyfotila uplne zblizka? Skus, lebo na tej fotke vyzera celkom ok
@simonakrnacova123 Ja uz som mala asi 5-6 takych, ktore ma kozna poslala preventivne vybrat. Vzdy bola v naleze dysplazia, cize abnormalne bunky, ale nebolo to zhubne. Ona hovorila, ze keby sa to napriklad spalilo na slnku, ze je tam nejake nebezpecenstvo zvrhnutia.
@marianarem aha čiže pri mori si mám znamienko radšej prelepiť?😭 som z toho v strašnom strese do septembra 🥺
Mozno keby si ho vyfotila uplne zblizka? Skus, lebo na tej fotke vyzera celkom ok
@reela ono vyzerá na živo ok len je čierne, nieje hnedé🥺 preto povedala ze musi ist von🥺 inak tvar má ohraničený pekný okrúhly.
@reela ono vyzerá na živo ok len je čierne, nieje hnedé🥺 preto povedala ze musi ist von🥺 inak tvar má ohraničený pekný okrúhly.
@simonakrnacova123 tak ak tam nieco je, tak predpokladam len tu dysplaziu, ak to ma okraje ohranicene, tvar je okruhly, tak sa nemusis bat do toho septembra
Neboj, keby sa jej zdalo fakt nebezpecne, posle ta na vyber okamzite.
@zuz0110 ďakujem troška ma to upokojilo ♥️lebo ja už si predstavujem tie najhoršie scenáre, keď čítam koľko je melanóm rozširený 😢
Ved naco sa stresujes, chod si ho dat vybrat hned , a budes mat pokoj, bud sukromne alebo k nej zbehni, ze chces papier na chirurgiu.
@simonakrnacova123 ver mi, že keby mala podozrenie na niečo zlé, pošle ťa ho vybrať hneď. Ja mám naozaj veľa znamienok, chodím pravidelne na kontrolu, a vybratých mám asi 12 kusov podozrivých. Keby som mala zakaždým stresovať, tak už som na psychiatrii.
Takže daj sa do kľudu.
Alebo si ho choď dať vybrať hneď keď sa tak bojíš.
@zuz0110 ďakujem troška ma to upokojilo ♥️lebo ja už si predstavujem tie najhoršie scenáre, keď čítam koľko je melanóm rozširený 😢
@simonakrnacova123 ja som mala cierne znamienko, ktore zacalo krvacat, supat sa, vyzeralo naozaj strasidelne a bolo to nezhubne. A tiez som sa uz videla tam. Vies kde.
Už také nemám, lebo chodím pravidelne na kontrolu a tiež mi ich vybrali. Len jedno bolo také, že ma hnala hneď - do týždňa bolo preč a bolo nezhubné. Mám príbuzných, čo sa u nich melanóm vyskytol a to bolo tiež rýchle, oni to Dr. vedia zhodnotiť. Moje ostatné znamienka išli preč do polroka od kontroly, samozrejme som ich sledovala.
@marianarem aha čiže pri mori si mám znamienko radšej prelepiť?😭 som z toho v strašnom strese do septembra 🥺
@simonakrnacova123 Tak ked si v strasnom strese, nedas si ho radsej vybrat teraz? Ale inak ano, urcite by som ho chranila pred slnkom a celkovo aj celu kozu pred spalenim.
@simonakrnacova123 Tak ked si v strasnom strese, nedas si ho radsej vybrat teraz? Ale inak ano, urcite by som ho chranila pred slnkom a celkovo aj celu kozu pred spalenim.
@marianarem lekarka mi povedala zw teraz urcite nie lebo o necely mesiac ideme k moru a jazvicka a celkovo rana by sa mi v mori nezahojila dobre 😢
@simonakrnacova123 áno. Prelepit
Každý rok mi vyberajú tri, viac poisťovňa nepreplati. Vždy sú na hrane. Lekárka mi vždy vyberie tri, ktoré musia ísť hneď von. Ideálne je robiť to najneskôr vo februári. Teraz mi to robili koncom marca a ešte mám jazvicky. Na hrudníku mi nevadia, ale jednu mám nad kolenom a to je nepríjemné. Teraz sme pri mori, prelepujem, aby sa mi to neopalilo
@simonakrnacova123 cierne su nebezpecnejsie
Ja len na jednej ruke mám cez 100znamienok, lekárka mi každý rok povie, ktoré preventívne majú ísť preč, už to tak neprežívam. Ja sa mám v lete natierať opaľovacím krémom s SPF 50+ aj keď som iba doma na záhrade.
Určite by som to znamienko pri mori prelepila a kúpila si kvalitný opaľovací krém.
Každý rok mi vyberajú tri, viac poisťovňa nepreplati. Vždy sú na hrane. Lekárka mi vždy vyberie tri, ktoré musia ísť hneď von. Ideálne je robiť to najneskôr vo februári. Teraz mi to robili koncom marca a ešte mám jazvicky. Na hrudníku mi nevadia, ale jednu mám nad kolenom a to je nepríjemné. Teraz sme pri mori, prelepujem, aby sa mi to neopalilo
@tilly Určite viac nepreplatí? Ja som mala cca pred 2 rokmi tých znamienok viac a áno, na jeden raz vyberali len tri, ale išla som na dvakrát a poisťovňa preplatila.
@simonakrnacova123 tak toto je úplne maličké, nevýrazné, myslím že ťa chcela upokojiť a preto navrhla že preč, podľa mňa je normálné
Ved naco sa stresujes, chod si ho dat vybrat hned , a budes mat pokoj, bud sukromne alebo k nej zbehni, ze chces papier na chirurgiu.
@anonym_baab17 neurobia jej to teraz
Urobilo sa mi na boku zadku jedno cierne alebo tmavohnede znamienko, ma okolo 8-9mm, neviem ho zmerať presne ,lebo si tam nedotiahnem bez natiahnutia kože, je krásne okrúhle, voľným okom vidiet, ze je ohraničené, je mierne vypukle, citim ho ked si prejdem po zadku. Najprv bolo dlho malinke, ale po dovolenke pri mori 2024 mi narástlo. Je pravda , ze zadok som mala uz veľakrát spálený. No nikde na tele nemam take znamienko, vsetky su hnedé, male ,ploche , a uz vôbec nie na miestach ako bok zadku ,svieti tam jediné. Najprv som ho stale sledovala, ked som ho citila , ale za rok uz viac nenarastlo, tak ma aj prešla myšlienka, ist ho dat skontrolovať. Vďaka, ze si sa podelila ,asi ho pojdem dat kuk.
@simonakrnacova123 ukľudní sa, prosím ta! Však ti ho vyberu a bude! Oni preventívne odporúčajú dať vybrať všetky, čo vyzerajú čo i len trochu neštandardne. Nie preto, že už umieras, ale pre to, že nechcú riskovať, že z toho nejaký ten problem môže byt. Mne už vyberali 3.
Urobilo sa mi na boku zadku jedno cierne alebo tmavohnede znamienko, ma okolo 8-9mm, neviem ho zmerať presne ,lebo si tam nedotiahnem bez natiahnutia kože, je krásne okrúhle, voľným okom vidiet, ze je ohraničené, je mierne vypukle, citim ho ked si prejdem po zadku. Najprv bolo dlho malinke, ale po dovolenke pri mori 2024 mi narástlo. Je pravda , ze zadok som mala uz veľakrát spálený. No nikde na tele nemam take znamienko, vsetky su hnedé, male ,ploche , a uz vôbec nie na miestach ako bok zadku ,svieti tam jediné. Najprv som ho stale sledovala, ked som ho citila , ale za rok uz viac nenarastlo, tak ma aj prešla myšlienka, ist ho dat skontrolovať. Vďaka, ze si sa podelila ,asi ho pojdem dat kuk.
@anonym_91e3f5 áno určite choď dať pozreť, mňe by o tomto mojom maličkom znamienku ani len nenapadlo že ho treba dať vybrať 🥺 čiže cez dovolenku budem preliepať 🙂
@anonym_baab17 neurobia jej to teraz
@rozculena áno presne ja som chcela nak mi ho vyberie hneď, doktorka povedala že stačí september teraz by sa to veľmi zle hojilo kedže ideme aj k moru
@rozculena áno presne ja som chcela nak mi ho vyberie hneď, doktorka povedala že stačí september teraz by sa to veľmi zle hojilo kedže ideme aj k moru
@simonakrnacova123 robím sestricku a ambulantne vyberáme znamienka. A aj teraz a pacienti chodia k moru. Prelepia a v pohode. Tvoje je malinke, nerozumiem prečo ti povedala ze sa bude zle hojit. Po vybratí to natieram este tekutým obvazom, pacient sa môže umývať, sprchovat...
@tilly Určite viac nepreplatí? Ja som mala cca pred 2 rokmi tých znamienok viac a áno, na jeden raz vyberali len tri, ale išla som na dvakrát a poisťovňa preplatila.
@marianarem dôvera len tri, aspoň tak mi to moj chirurg hovoril

@simonakrnacova123 Ja uz som mala asi 5-6 takych, ktore ma kozna poslala preventivne vybrat. Vzdy bola v naleze dysplazia, cize abnormalne bunky, ale nebolo to zhubne. Ona hovorila, ze keby sa to napriklad spalilo na slnku, ze je tam nejake nebezpecenstvo zvrhnutia.