Máte skúsenosť s viditeľnou krvou v moči?
Ahojte prisla som si po upokojenie az do vysetreni. Ma niekto skusenost? Pred 4 rokmi som skoncila na pohotovosti s viditelnou krvou v moci, urobili cievkovany moc, utz, vzali bakteriologiu, v moci potvrdena krv, uzavreli ako cystitidu preslo to po monurale. O 4 roky min rok vbjuni znova ale uz so zrazeninami znova utz znova cievkovany moc bakteriologiu nerobili. Preslo to znova po monurale s tym ze bakteriologiu som si nechala robit neskor ale boli len ojedinele. Urolog na pohotovosti ze to nemusim riesit teraz od toho incidentu mam stale nutkavy pocit na mocenie ale moc opatovne cisty. Nasrala som sa a vypytala som si VL k urologiu on s tym ze som dlhodoba fajciarka hned cytologia, ct a cyroskopia utz mi nerobil. Predchadzajuce utz co mi robili su bez vypovede kedze ich robili s prazdnym mocakom. Mam po 40 vsade mi vychadza 80% sanca na nador a ja sa idem zblaznit este k tomu ten diskomfort, gyneko ze som uplne ok. Mal niekto nieco? Kamienky sa nikdy nepotvrdili.
a krv v moči máš stále aj teraz, alebo išlo len o jednorázovu udalosť ?
@marcel123456789 jednorazova ale mikro som.urcite potom este mala.lebo 10 dni nato mi vysla v moci na 1+, teraz opakovane uplne negativny z labaku v maji a v july. K irologovi som sla lebo furt mam blby pocit
@anonym_autor ja mám rakovinu mechúra
@marhulka13 tiez to zacalo makrohematuriou? Hned ta riesili? Mna nist 14 mesiacov ta som zvedava co z toho bude
@anonym_autor svokor takto behal a bola to rakovina prostaty. Fajčenie je veľmi významný faktor pri rakovine močového mechúra a prostaty - tiež sa ho hneď pýtali a hnali na ďalšie vyšetrenia, keď povedal, že fajčí. U neho sa to žiaľ potvrdilo. U mňa sa krvou v moči prejavil klasický zapal močových ciest, vyriešili ho ATB a žiadne problémy nemám roky - moja imunologicka mi ešte preventívne nasadila aj Imunor.
@marhulka13 tiez to zacalo makrohematuriou? Hned ta riesili? Mna nist 14 mesiacov ta som zvedava co z toho bude
@anonym_autor ja som mala makrohematuriu v novembri, nič ma nebolelo, iba krv. Dali mi iba ATB, že zápal močových ciest a že mám šťastie, že je bezbolestný. Vtedy som bola tehotná. V januári som išla na sono bábätka a keďze som mala plný močový mechúr, tak si tam gynekologicka niečo všimla a poslala ma na urológiu. Na urológii mi robili sono a nič nevideli, krv v moči bola, no mikrohem. Že to je iba zápal. No pre istotu nech prídem po víkende na kontrolu. Cez víkend som sa zobudila na mokro a všade kopa krvi. Proste ako menštruácia. Išla som na gyn pohotovosť, keďže som bola tehotná, že krvacam. Tam nevideli odkiaľ až lekár si všimol, že tá krv tečie z mechúra. Znovu na urológiu, objednali ma na cystoskopiu, tam už našli nález, hneď nástup do nemocnice a operácia. Z histologie vyšiel zhubný nádor mechúra.
Inak ja mám 41 rokov, nefajčím, nepracujem s chemikáliami, čiže nespadam do rizikovej skupiny, preto mi hovorili, že to nič nebude. Bohužiaľ
Mma sa tiez zda ze to nemusis riesit. Islo len o jednorazovy akutny problem, to co ti to sposobilo uz prestalo. Kebyze mas rakovinu tak by sa ti to neustale zhorsovalo, ale ty mas len na chvilku krv, a potom dlhe obdobie nic. Hovorim, jednorazovy problem...
@anonym_autor ja som mala makrohematuriu v novembri, nič ma nebolelo, iba krv. Dali mi iba ATB, že zápal močových ciest a že mám šťastie, že je bezbolestný. Vtedy som bola tehotná. V januári som išla na sono bábätka a keďze som mala plný močový mechúr, tak si tam gynekologicka niečo všimla a poslala ma na urológiu. Na urológii mi robili sono a nič nevideli, krv v moči bola, no mikrohem. Že to je iba zápal. No pre istotu nech prídem po víkende na kontrolu. Cez víkend som sa zobudila na mokro a všade kopa krvi. Proste ako menštruácia. Išla som na gyn pohotovosť, keďže som bola tehotná, že krvacam. Tam nevideli odkiaľ až lekár si všimol, že tá krv tečie z mechúra. Znovu na urológiu, objednali ma na cystoskopiu, tam už našli nález, hneď nástup do nemocnice a operácia. Z histologie vyšiel zhubný nádor mechúra.
Inak ja mám 41 rokov, nefajčím, nepracujem s chemikáliami, čiže nespadam do rizikovej skupiny, preto mi hovorili, že to nič nebude. Bohužiaľ
@marhulka13 uuuf. Medzitym si porodila?💚
@anonym_autor mne taketo problemy sposobuje polyp na maternici. Casto cikam.
a tych vysetreni na urologii ct atd sa nic nepotvrdilo ? preco si potom myslis ze mas nador ? po 4 rokoch uz by sa to predsa prejavilo
Mma sa tiez zda ze to nemusis riesit. Islo len o jednorazovy akutny problem, to co ti to sposobilo uz prestalo. Kebyze mas rakovinu tak by sa ti to neustale zhorsovalo, ale ty mas len na chvilku krv, a potom dlhe obdobie nic. Hovorim, jednorazovy problem...
@marcel123456789 ono mna tak upokojil urolog na pohotovosti ze nic netreba dalej hovorila som mu o zrazeninach aj ze fajcim cez 30 rokov, 2 obvodacky tiez ze nic netreba, do toho gynekolog mykol plecami. Len furt mam problem, moc som si pol roka kontrovala papierikmi ze ked nieco vyjde pojdem to riesit, znova na gyneko prehliadke rocnej tento rok som to spominala gyneko a ze mam taky diskomfort znova mykol plecami ze mohol to byt piesok, teraz som mala mierny zapal brala som ampicilin cipky, a sa mi vratil ten blby pocit takze som sa nastvala sla si po VL a na vysetreni ma pomaly odpalilo, terminy vysetreni mam ale stres taky ze koniec. V podstate kdekolvek citam tak opakovana najma u fajciarky sa ma hned riesit 🤦♀️ a ako mi vyhodilo 80% ma uz uplne slahlo. Najviac som nasrdena ze som to neriesila min rok fakt som bola vystrasena no len ked mi urolog povie ze netreba aj napriek tomu som sla k obvodnej a po menzese som uz len doniesla moc a neriesilo sa. A teraz si hlavu trepem.
A este ako na slaka mi znova nepozrel na mocak na utz lebo mi brali moc tak som ho mala prazdny. Ked som sa zacala ciac zaujimat tak v podstste aj ten v 2025 bol na hovno lebo ma vycievkovali a nasledne ho robil mohol tak akurat prd videl. A ja bola spokojna ze aspon utz cisty bol. Prdlajs.az teraz sa dozviem ze je to bez akejkolvek vypovednej hodnoty. No s psychikou koncim.
@marhulka13 uuuf. Medzitym si porodila?💚
@anonym_a84bba vlastne vo februári ma operovali, spinal som iba mohla mať a v apríli som rodila. V máji dopadla kontrola dobre, ďalšia je zas o tri mesiace. Plus ešte na pravej oblicke mám hydronefrozu a tú zvyknem cítiť.
Bolo to ťažké obdobie, všetko naraz, nikdy som v živote chorá nebola a zrazu sa to sypalo ako domček z karát
a tych vysetreni na urologii ct atd sa nic nepotvrdilo ? preco si potom myslis ze mas nador ? po 4 rokoch uz by sa to predsa prejavilo
@anonym_5eabd0 praveze som sla teraz v july lebo mi to nedalo a urolog ze ako to ze ma nevysetrili hned lebo patrim kvoli fajceniu do vysokeho rizika a napisal vsetky vysetrenia ktore mi uz minimalne mali urobit pri druhej. Jednu som mala pred rokom to bola druha a jednu pred 4 cize tri roky medzi nimi a od poslednej non stop problemy ale kedze som nemala krv v moci iba na gyndu som chodila a ta vsetko ok. Teraz naposledy co som bola tak som sa v zufalosti pytala co robit asi 3 krat tak ze ak by bol mnou nasiel by si urologa 🤦♀️ ta super.
@anonym_5eabd0 praveze som sla teraz v july lebo mi to nedalo a urolog ze ako to ze ma nevysetrili hned lebo patrim kvoli fajceniu do vysokeho rizika a napisal vsetky vysetrenia ktore mi uz minimalne mali urobit pri druhej. Jednu som mala pred rokom to bola druha a jednu pred 4 cize tri roky medzi nimi a od poslednej non stop problemy ale kedze som nemala krv v moci iba na gyndu som chodila a ta vsetko ok. Teraz naposledy co som bola tak som sa v zufalosti pytala co robit asi 3 krat tak ze ak by bol mnou nasiel by si urologa 🤦♀️ ta super.
@anonym_autor a teraz si teda bola u toho urologa ? uz mas za sebou tie vysetrenia ? sak ti mohol aj sono hned urobit
ja som mala na viacerych odberoch mocu u vseobecnej leukocyty v moci a mam cysty v ladvinach poslala ma urologoci on urobil sono a poslal ma na ct s kontrastom (taku infuzku)
tak treba pockat na vysledky a uvidis
@anonym_autor a teraz si teda bola u toho urologa ? uz mas za sebou tie vysetrenia ? sak ti mohol aj sono hned urobit
ja som mala na viacerych odberoch mocu u vseobecnej leukocyty v moci a mam cysty v ladvinach poslala ma urologoci on urobil sono a poslal ma na ct s kontrastom (taku infuzku)
tak treba pockat na vysledky a uvidis
@anonym_5eabd0 bola utz mc mi neurobil lebo pred nim som mala ist odovzdat moc .... cize nehodnotitelny. Utz som mala len obliciek a tam ok. Na vysetrenis mam len terminy ale presiel uz tyzden a ja som hlavou v riti lebo mi doslo ze ten "urolog" ktory tvrdil ze nemusim nikam ani k obvodnej a ani k urologovi mohol na utz prd vidiet ked ma 2 sek pred nim cievkovali. 😒 a po tomto vysetreni som si zacala o tom viac citat a vsetko sedi co opisuju a aj tie bolesti ktore mam uz rok cize som uplne v riti a kym dojdu vysetrenia asi sa psychicky zosypem. Lebo posledne mam v septembri.
@anonym_5eabd0 bola utz mc mi neurobil lebo pred nim som mala ist odovzdat moc .... cize nehodnotitelny. Utz som mala len obliciek a tam ok. Na vysetrenis mam len terminy ale presiel uz tyzden a ja som hlavou v riti lebo mi doslo ze ten "urolog" ktory tvrdil ze nemusim nikam ani k obvodnej a ani k urologovi mohol na utz prd vidiet ked ma 2 sek pred nim cievkovali. 😒 a po tomto vysetreni som si zacala o tom viac citat a vsetko sedi co opisuju a aj tie bolesti ktore mam uz rok cize som uplne v riti a kym dojdu vysetrenia asi sa psychicky zosypem. Lebo posledne mam v septembri.
@anonym_autor skús sa upokojiť, tie nádory sú síce zhubné a radi sa aj vracajú, no dajú sa pekne zaliecit.
@anonym_autor pozri ak by to bolo nitne zavola ta na UTZ na dalsi den, alebo si ho zaplat za 20€ ako samoplatca na sone pre svoj klud
ty ziaden nalez nadoru nemas aktualne tak neni dovod sa stresovat pockas na CT a uvidia mozno nenajdu ziaden problem
mne dali termin na CT ladvin za necely tyzden, ja teda neviem mne robili sono tiez po vymoceni sa tak hadam maju nejake postupy
prestan sa stresovat len si sama sebe psychicky ublizujes

a krv v moči máš stále aj teraz, alebo išlo len o jednorázovu udalosť ?