icon

Máte skúsenosti s lupusom?

2evka2
27. feb 2026

Ahojte, prosim ma niekto lupus? Mne vyšli pozitivne sreeningy, mam isť na reumatolôgiu

chrobacik41
27. feb 2026

@2evka2 ahoj, co by si potrebovala vedieť? Moja maminka má tiež toto ochorenie, a aj ja mám bohužiaľ nábeh.

kiki68
27. feb 2026

@2evka2 sesterka ma, zistili to na imuno po 9 potratoch. Lebo vsetko ine bolo ok, nikdy nemala nejake problemy, prejavy.

2evka2
autor
27. feb 2026
@kiki68

@2evka2 sesterka ma, zistili to na imuno po 9 potratoch. Lebo vsetko ine bolo ok, nikdy nemala nejake problemy, prejavy.

@chrobacik41
@kiki68
Ma nejake lieky? Ako funguje? Tiež boli stale unavene a bolesti ruk a nôh?

2evka2
autor
27. feb 2026
@chrobacik41

@2evka2 ahoj, co by si potrebovala vedieť? Moja maminka má tiež toto ochorenie, a aj ja mám bohužiaľ nábeh.

@chrobacik41 to je dedičné?

kiki68
27. feb 2026
@2evka2

@chrobacik41
@kiki68
Ma nejake lieky? Ako funguje? Tiež boli stale unavene a bolesti ruk a nôh?

@2evka2 nemala ziadne prejavy, jej to zistili pri testoch po tych opakovanych potratoch do 12tt. Ked uz proste isli radom po vsetkom. Vraj ma nejaky vzacny typ toho

janickadr
27. feb 2026

Diagnoza rozhodne nestoji len na laboratornych vysledkoch. hlavne treba nejake tazkosti a pod... A dedicne mozu byt niektore okrajove parametre, nie cela diagnoza...

2evka2
autor
28. feb 2026
@janickadr

Diagnoza rozhodne nestoji len na laboratornych vysledkoch. hlavne treba nejake tazkosti a pod... A dedicne mozu byt niektore okrajove parametre, nie cela diagnoza...

@janickadr mam aj ťažkosti… viete o tom viac?

anonym_29625a
28. feb 2026

Mamina moja má, ale “iba” kožný, má vypadané hodne vlasy, a veľké jazvy, bohužiaľ na to neexistuje nejaká liečba pre ňu vhodná keďže má aj cukrovku a ďalších veľa diagnóz

2evka2
autor
28. feb 2026
@anonym_29625a

Mamina moja má, ale “iba” kožný, má vypadané hodne vlasy, a veľké jazvy, bohužiaľ na to neexistuje nejaká liečba pre ňu vhodná keďže má aj cukrovku a ďalších veľa diagnóz

@anonym_29625a mne sa take hrce robia ako žihlavka ale mam systemový