icon

Máte skúsenosti s vedľajšími účinkami lieku Beloretin?

lenusqa332
8. júl 2026

Dobry den . Začala som brat beloretin ( Isotretinoin liek na akne )najprv 20mg ráno potom 10mg vecer . O 4 týždne som sla na kontrolu krvi kde mi zistili zvýšený cholesterol a trigliceryni takzvané tuky v krvi . Je to jeden z vedľajších účinkov. Znížili mi dávku na 20mg denne a mam držať dietu . O 5 týždňov mam ísť znova na odber kde sa uvidí aké budu výsledky. NO a môj vedľajší účinok okrem suchých pier je silná bolest chrbta dokonca az taka ze to boli aj pri nádychu. Ta bolesť je v strede chrbta ako je miecha boli to aj pri pohybe a ležani. Preto sa chcem opýtať stretli ste sa s takým vedľajším účinkom niketo kto bral isotretinoin? Dosť sa bojím. Aj co sa týka tych výsledkov mal niekto zvýšené hodnoty ? Mam ich ešte brat ? Ano pleť sa mi troska zmenila k lepšiemu ale beriem aj HAK tak neviem co mi pomohlo . Pretože pred rokom alebo dvoma som tiez brala kvôli pleti hak a moja pleť bola pekná. Takže neviem teraz reálne co pomohlo . Budem rada ak sa niekto ozve so svojimi skúsenosťami s týmto liekom.

anonym_3e832e
8. júl 2026

Syn mal krv ok, ale extremne suche pery, oci, silne bolesti chrbta, noh (klby) a neskutocne zadery na prstoch, zapalene, bolestive. Po znizeni davky ostali len pery a prsty. Po uplnom vysadeni vsetky neziaduce okamzite zmizli.

anonym_291297
8. júl 2026

@lenusqa332 Dcéra berie isotretonin, má menšie dávkovanie, ale možno je to podľa hmotnosti, váži 50 kg. Má suchú pokožku, pery a oči, používa hydratačné krémy, balzam a kvapky do očí.

lenusqa332
autor
9. júl 2026

Aha ja tiez mam suché pery ale ako hovorim ta bolesť chrbta uz je neskutočná budím sa na ňu vecer nemozem ani spať a teraz sa mi pridali aj teploty a bolesť svalov , ruky nohy ... neviem ci je to liekmy ale viem ze som take problémy nemala predtým...

anonym_291297
9. júl 2026
@lenusqa332

Aha ja tiez mam suché pery ale ako hovorim ta bolesť chrbta uz je neskutočná budím sa na ňu vecer nemozem ani spať a teraz sa mi pridali aj teploty a bolesť svalov , ruky nohy ... neviem ci je to liekmy ale viem ze som take problémy nemala predtým...

@lenusqa332 dcera brala spociatku 10 mg kazdy druhy den, teraz berie 10 mg 3x tyzdenne. Ta tvoja davka sa mi zda vysoka...

lenusqa332
autor
10. júl 2026
@anonym_291297

@lenusqa332 dcera brala spociatku 10 mg kazdy druhy den, teraz berie 10 mg 3x tyzdenne. Ta tvoja davka sa mi zda vysoka...

@anonym_291297 tak neviem ona mi to riešila podľa váhy mam 86kg ale tie bolesti su uz na nevydržanie celu noc sa nemozem ani pohnúť otočiť proste boli to veľmi dokonca aj pri nádychu...

anonym_291297
10. júl 2026
@lenusqa332

@anonym_291297 tak neviem ona mi to riešila podľa váhy mam 86kg ale tie bolesti su uz na nevydržanie celu noc sa nemozem ani pohnúť otočiť proste boli to veľmi dokonca aj pri nádychu...

@lenusqa332 to mi je ľúto... a čo na to hovorí lekárka, však to nie je normálne, také bolesti :(

lenusqa332
autor
10. júl 2026
@anonym_291297

@lenusqa332 to mi je ľúto... a čo na to hovorí lekárka, však to nie je normálne, také bolesti :(

@anonym_291297 no znížila mi tu dávku ako som písala na 20mg ale aj tak ma ten chrbat boli rovnako čítala som ze jeden z nežiaducich účinkov u niektorých citlivých jedincov moze byt aj skolioza tak sa teraz dost bojím a neviem co robit ci ich mam vysadiť sama alebo čakať :( mam 27 rokov a pracujem od 19-tych no naozaj take bolesti som este nemala ako teraz ....

anonym_291297
10. júl 2026
@lenusqa332

@anonym_291297 no znížila mi tu dávku ako som písala na 20mg ale aj tak ma ten chrbat boli rovnako čítala som ze jeden z nežiaducich účinkov u niektorých citlivých jedincov moze byt aj skolioza tak sa teraz dost bojím a neviem co robit ci ich mam vysadiť sama alebo čakať :( mam 27 rokov a pracujem od 19-tych no naozaj take bolesti som este nemala ako teraz ....

@lenusqa332 skus lekarke zavolatalebo poslat mail. Toto nemoze byt v poriadku.