Mávate niekto zášklby po celom tele?
Ahojte, mate aj vy svalové zasklby? Po celom tele, sú slabé, potom silné až ma trhne a potom po case prestanú.... Užívam magnezium, vápnik.. Prestali úplne vtedy keď som vysadila kávu, začala som brat persen a začala som piť ukludnujuce čaje.. Krv mam v poriadku (KO, železo, štítna žľaza, pečeň, draslík, vápnik, cukor...) už sa začínam báť vaznych chorôb (nádor na mozgu, skleróza multiplex), nájde sa tu ešte niekto taky?
Ako pise @snehulienka8 negoogli. Mna bolel zub uz dlhsie a zo vcera na dnes MASAKER. Nic som nejedla len vody na litre pila. O 12tej na obed jedna tbl o 6tej vecer na prestavke jogurt a o 11tej tiez valetol 1 1/2 tbl. V noci o jednej vstanem ze co to a tak ma naplo ze aj z nosa mi slo. Googlila som a docitala som sa ze clovek moze sa otravit vodou ze na to clovek moze zomriet co netvrdim ze nie ale nebolo mi vsetko jedno. rano jak zhulena som bola. A tak nervozna jak som sla na pohotovost ze normalne ruky a nohy som studene mala co som sa bala. Pritom mi zubar zub uz tahal ale na pohotovosti som nebola. Zub vytiahol a uz mi je lepsie hoc by som mala jest len kasovite dala som si trocha salatu a kusala som len na jednej strane 🙂
Nechaj si u Dr zobrať krv na borelie, chlamýdie, mykoplazmy..moze ísť o neoroborelozu..take stavy spôsobuju neliečené infekcie ☹
Kedze su celotelove, moze ist aj o zvysenu nervovosvalovu drazdivost, nemas v poslednej dobe vyssiu zataz po psychickej stranke? Ono je to potom ako zacarovany kruh, kedze sa navyse stresujes aj kvoli samotnym zasklbom. Skus to naozaj neriesit a dat sa do pohody a uvidis ci sa to zlepsi ;)..skleroza multiplex sa takto prejavovat nezvykne, pri nadore na mozgu by to nebolo po celom tele. Drzim palce.
Skus ist k dobremu maserovi. Mne sice len ocnym vieckom trhalo, ale vsetko to bolo z krcnej chrbtice. Mozno len potrebujes uvolnit svaly a tym aj psychiku, uvolnis sa a zrelaxujes
Ahoj,
ja mam to iste, tiez po celom tele, aj obcas na tvari,brade.
Aj v noci mi obcas trpnu ruky, a vseobecne sa budim stale uz z toho, takze neviem kedy som sa naposledi dobre vyspala.
Chodim po doktoroch- bola som u neurologa, spravili mi vsetky mozne testy aj na boleriozu aj na suchu kvapku, aj na stitnu zlazu aj ma poslal reumatologovi a na EMG vysetrenie a vsetko ok, ostalo mi iba MRI mozgu ale to mam az za mesiac.
Beriem vitaminy, a stale mi to neprechadza.
Je pravda ze fajcim o vela viac od oktobra(a to sa zacalo v polovici novembra) a pijem 4-5 kav denne, cez vikend dam si vino ci pivo(to som si vsimla ze na druhy den sa to vtedy zhorsuje)ale zas mineraly a vit. na vysledkoch som mala dobre...
A uz mi z toho sibe, teraz stale na to myslim a samozrejme aj blbosti citam na internete a sa boim...
Uz ti to preslo?
@luciac Ahoj, stale to mam, raz viacej raz menej. Beriem magnezium, B, Zinok, D ked si spomeniem(brala som aj mesiac kotvicnik schizandra a zda sa mi ze ked som to brala bolo mi ovela lepsie, vidis musim si zase to kupit 🙃) . Nejako som sa na to zvykla no. Ale ja mam vela stresov, stale sa nahanam tak asi preto to neustupuje. Trpnutie ruk v noci mavam sporadicke, nie ako pred polrokom skoro kazdu noc... A vsimla som si ze po alkohole citim viac tie zasklby, su castejsie, tak sa snazim alkoholu vyhybat.
@luciac ano po celom tele- najčastejšie na rukach aj dlane, nohach, pri kolene... Neurolog povedal ze proste mam citlivejsi nervovy system, no a ze ta tetania za to moze. Bola som aj na ortopedii, u reumatologa, u hematologa, alergologa, robili mi testy tsh - len u obvodnej ale, na cievnom som bola aj na gastro(zistili mi intoleranciu na laktozy) takze nic vazne nemam, tak som to nechala tak a snazim sa to nevnimat. Ale hovorim, mam vela stresov a vacsinou to dusim v sebe, tak to naozaj asi je s tym spojene...
@parcelka tak hlavne, ze ste v poriadku, mne by to vobec nevadilo, keby som vedela, ze je to zo stresov, aj ja som mala take stresove obdobie a sa to spustilo a teraz aj sa snazim na to nemysliet na tu vaznu chorobu ale neviem to, potom sa to toci dokola ze som v strese a neviem spat ked mi to robi ☹
@parcelka Ahoj Parcelka, prosim Ta mam momentalne taky isty problem. Na tu tetaniu Ti dali iba magnezium ci aj nieco ine? Dakujem!
@luciac Ahoj Luci, ano take silne ze uz 5 dni som vobec nespala. Som znicena. Vsetko to zacalo mesiac po ockovani :/ Vy ste ako na tom?
@kristinalu Ahoj, magnezium-zvysene davky, vit. D, Zinok. Nic viacej vlastne,teda kludovy rezim 😏, tak som si citala na internete uz potom sama a beriem aj C,B a kotvicnik.
@kristinalu čaute baby, vitajte v klube 🥺😤tak isto ako vy, po celom tele keď som v kľude - sede alebo ľahu, začalo po očkovaní. Som z toho na nervy tiež, nemôžem spať keďže ma pred spánkom trhá všade možné. Už mám za sebou neurologické - EMG v poriadku, len mierne zvýšený svalový enzým (len minimálne - žiadna výpovedná hodnota). Dovtedy som nič takéto nikdy nemala. Akú ste mali vakcínu? Treba hlásiť na Šukl.
@luciac čaute baby, vitajte v klube 🥺😤tak isto ako vy, po celom tele keď som v kľude - sede alebo ľahu, začalo po očkovaní. Som z toho na nervy tiež, nemôžem spať keďže ma pred spánkom trhá všade možné. Už mám za sebou neurologické - EMG v poriadku, len mierne zvýšený svalový enzým (len minimálne - žiadna výpovedná hodnota). Dovtedy som nič takéto nikdy nemala. Akú ste mali vakcínu? Treba hlásiť na Šukl.
@susie1 ahoj susie, mala som johnsson a presne toto iste sa mi deje, cele noci nespim... No a vyzera to na tu tetaniu, som z toho na nervy. Vy ste mali aku vakcinu? kolko ste po ocko?
@kristinalu Johnson and Johnson. Ani neviem či je to Tetania, neviem či by EMG detektovalo? Nemám iné symptómy tetanie, len tie zášklby. Idem na kontrolu na neurológia za 2 týždne, dám Dr veľa otázok a opýtam sa aj na Tetániu, ja som skôr myslela či to nie je nej Syndróm benígnych fascikulácií? Tiež sa opýtam. :( je mi z toho do plaču - vakcína je sloboda.
@kristinalu 29teho Sept, ale problémy nervy, svaly, kosti som mala hneď na druhý deň s obmenami a stále sa to "vyvíjalo" aj som po 2ch týždňoch po vakcinácií hlásila na Šukl a budem im opäť volať. A asi v polke Novembra začali tie zášklby.. :(
@susie1 aj ja idem na neuro, dam vediet ak by son mala nejake onve info. :/ no presne tie iste problemy mam :///
@susie1 prosim Ta Susie nemas na to nejaky trik co s tym? ja nevien kvoli tomu spat, to mi najviac vadi ://
Ahojte, ja mam podobný problém. Zasklby začali v decembri bola som u neurologa, ale ten ma vyšetril len paláce, žiadne testy nerobil. U obvodnej som bola na preventívne KO mam ok, zistili mi prekonané plucne chlamidie. Očkovaná som bola Jonsonom v novembri. Neurolog mi odporučil brat magnézium a milgamu zasklby na chvíľu takmer ustúpili len sem tam bol nejaký, ale už znova 2 deň sú výrazne, je to hrozne zle na psychiku, tiež neviem spať. Asi sa objednám znova k neurologovi nech urobí ďalšie vyšetrenia. Je divne, ze mi tiež neurobil tie co vám, hlavne ze za objednanie 20€ a samotné vyšetrenie 40€.

nepi kavu, negoogli choroby, pi ukludnujuce caje, chod do prirody