Mávate zápal močových ciest po styku?
Ahojte...mám takýto problém, po pohlavnom styku za 1-2 dni dostanem zápal močových ciest, bola som kvôli tomu na pohotovosti a dali mi antibiotiká, ktoré pomohli. Lenže keď mame s partnerom znovu pohlavný styk zápal sa objaví opätovne. Viem že budem musieť ísť k doktorovi ale chcela by som sa spýtať či sa nejaká z vás s takýmto niečim nestretla? Ďakujem za odpovede.
@anka3998 Kedysi som s tým mala tiež problém.
Ste si partnerom spolu dlho? (moze to znieť divne, no mne povedala lekárka, že ak je žena dlhšie sexuálne neaktívna a zrazu začne sexuálne žiť, že sa zápaly môžu často vracať a tento problém časom odoznie - u mňa tomu tak našťastie bolo 🙂)
Pred stykom a po styku sa vymocite? Dôležité je najmä po styku a ideálne do max 10 minút.
Partner nepociťuje nejaké problémy?
Viete, nechcem strašiť, no nemusí ísť len o "obyčajný" zápal močáku, môže sa jednať o niektorú z prenosných chorôb od ureaplazmy, cez chlamýdie až po kvapavku.
Tak šup šup v pondelok k lekárovi.
Držím palce 🙂
tak bud si zle vyliecena alebo ta vzdy nakazi partner .Ja som takto nakazila manzela
Mm s tým tiež problém niesi sama. Cikat a umyť pred akciou a to isté po. Ja mam tiež po pôrode problém so zväčšenim pyskov, natiahli sa po dvoch pôrodoch a aj z toho sa robi častý zápal močových ciest taktiež aj máš vaginálne infekcie prenesie sa to do mocovych ciest. Je to začarovaný kruh :(
Aj ja mam taky isty problem :( a som z toho na nervy.No a vo stvrtok som si bola dat moc vysetrut Vsetko ok bajterie tuez nemam no niake kristaly ci co mi nasli v moci tak v pondelok uvidim co povie doktor.Prekonala som uz xy zapalov az takych ze krv som curala no teraz ma uz stale reze ak krizebolia a to sex uz behrozi aj jed viem ze po nom aj ked sa vycuram aj tak ma chyti zapal.Ach jo tiez nechapem preco ha Nam jedneho muza uz 15 rokov taknechapem
@anka3998 Mala som to raz, od vtedy vzdy dodrziavam pravidlo ze sa treba vycurat a umyt po sexe. Ak sa ti to opakuje moze to znamenat vela veci. Mozu to byt streptokoky, chlamydie, atd. Kludne to moze mat partner bez toho aby mal priznaky a u teba sa to prejavuje zapalom. Treba aby ste sa dali obaja vytestovat. Pripadne skuste kondom ak to pomoze budete vediet ze ti nieco prenasa. Ak nic nepomoze mozno treba zbehnut k imunologovi. Drzim palce.
Raz som to mala opakovalo sa to a bolo to ze ecoli povedal urolog.. ked som zmenila partnera uz som to nikdy viac nemala. Su to bakterie normalne pritomne v tele ak sa premnožia tak mà zena problem a chlap ani Nevie ze to mà. Cize vysetrit by sa mal u urologa aj partner.
Treba ísť ku doktorovi - gynekológia a urológia všetky vyšetrenia a takisto partner k urologovi. Bohužiaľ, je veľmi veľka šanca, ze on ma nejakú baktériu. A tebe nepomôže sa preliecit antibiotikami keď ju znovu dostaneš. Držím palce, riešila som podobný problém viem ake bolestivé to je.. A samozrejme stále ísť na wc a do sprchy hned po tom(na wc aj pred tým podla urológa) .. To je najlepšia prevencia 🙂
@anka3998 ahoj, dôverne poznám. Po tom co s doktorom vylúčite všetky bacily, choroby a infekcie u teba i partnera, tak treba dodržiavať to, čo píšu dievčatá: vycurat a poriadne umyť hneď po akcii. Nie je to 100 % záruka, ale ak asi nič iné nepomôže. Ja som s mojim mužom už veľa rokov a stále sa to raz za čas vráti. Inak trvám aj na tom, aby si pred akciou aj on umyl pišoláka. Keď videl ako pri zápaloch trpím, tak s tým nemal vôbec problém.
@anka3998 ahoj, mala som niekolko rokov tieto problemy, dodrziavala som vsetky zname odporucania, no pomohla mi ale jedna zazracna bylinka a tou je kapucinka lekarska. musis ju ale brat preventivne, da sa kupit vo forme kvapiek, ja mam skusenost len s tabletkovou formou. okrem toho zlepsuje imunitu 🙂 drzim palce

@anka3998 ahoj po sexe sa vycurat a sprcha. 🙂