icon

Meranie zraku v optike - skúsenosti a odporúčania

lneviemmeno
29. dec 2025

Dobrý deň 🙂 je mi trapne sem pisat, ale vôbec nemám skusenosti, nikdy som nemala okuliare.. dnes som si dala merať zrak v Grandoptical, horšie a rozmazane vidim v noci a pri šoférovaní hlavne, pracujem v neónkach a veľa s počítačom. Zistili mierny astigmatizmus. Vyšli mi tieto hodnoty:
Pravé oko: dioptrie -0,5 cylinder -0,25 os 172
Ľavé oko: dioptrie 0 cylinder -0,75 os 173
Myslite, že optika zmeria zrak kvalitne alebo ísť ešte k očnému lekárovi? A vyjdu ma tie okuliare cca do 250€ alebo si mám pripravit viac? Potrebujem hlavne kvalitnejšie sklá do práce k tým neonkam aby mi chránili oči. Ďakujem moc za názory ❤️

tundra
29. dec 2025

Ja mam velmi dobru skusenost v optike.250€ nie je vela,dobry ram okolo 150-300,skla su lacne aj drahe.Moje posledne okuliare, stali 550€.

anonym_d41ab8
29. dec 2025

@lneviemmeno ako ty si myslis
Ja mam zlu skusenost, nezmerali dobre
Sklicka drahsie lebo mas cylindre, ak chces musis si vybrat lacnejsi ram

anika
29. dec 2025

Ja by som vola s tymi cylindrami opatrna, optometristi budu sice namietat, ale taketo merania v optike su vylucne komerna zalezitost, samozrejme, ze sa budu tvarit, ako profi a stravia s tebou cas, ale prve okuliare - smer ocny lekar

lneviemmeno
autor
29. dec 2025
@anika

Ja by som vola s tymi cylindrami opatrna, optometristi budu sice namietat, ale taketo merania v optike su vylucne komerna zalezitost, samozrejme, ze sa budu tvarit, ako profi a stravia s tebou cas, ale prve okuliare - smer ocny lekar

@anonym_d41ab8
@anika už som sa aj objednala k ocnemu pre istotu, radšej ešte jeden názor. Keď mi dá očný lekár iné hodnoty, riadiť sa tými jeho?

tundra
29. dec 2025
@anika

@anika aka, komercna zalezitost?Ten pristroj na meranie stoji prachy a musi na seba zarobit.
U ocnej plati vysetrenie zdr.poistovna,v optike si to zaplatis sama.
Poslednych cca.10.rokov chodim len do optiky.
Nehovoriac o tom,ze v pripade pochybnosti pri merani,ta tak ci tak, nasmeruje k ocnemu.Samozrejme, musi merat zrak optometrista a nie,niekto s kurzom...

tundra
29. dec 2025
@lneviemmeno

@anonym_d41ab8
@anika už som sa aj objednala k ocnemu pre istotu, radšej ešte jeden názor. Keď mi dá očný lekár iné hodnoty, riadiť sa tými jeho?

@lneviemmeno riad sa tym,ako budes vidiet.V specialnom rame ti budu menit po stvrt dioptrie skla a ty povies,ci vidis dobre alebo nie.

zmrzlinka8
29. dec 2025
@lneviemmeno

@anonym_d41ab8

@lneviemmeno samozrejme, že je treba sa riadiť hodnotami od očného lekára.

done
29. dec 2025

@lneviemmeno zájdi do Hainburgu, optika Pearle v Galleria Danubia, meranie zdarma a ceny majú veľmi dobré. V sobotu tam býva slovenská optometristka s dlhoročnou praxou, pani Sulejmanová.

anonym_496b33
29. dec 2025

@lneviemmeno tak mna ocny lekari v znamej klinike tri roky uplne odveci merali a darmo som im hovorila, ze absolutne necitim ziadny rozdiel s okuliarmi alebo bez. Nakoniec som dostala odporucanie na konkretneho optometristu v optike a tradaaaa - mam vhodne okuliare a este aj nasiel veci, ktore si na ocnej klinike nikto nevsimol 🤷‍♀️

maddie1711
29. dec 2025

Prvé merianie vždy u lekára…. Potom si už môžeš dávať premerat v optike či sa ti náhodou nezhoršil zrak.