Mohla som sa nakaziť počas tehotenstva?
Bola som pracovne s človekom, ktorý bol príšerne chorý, ledva rozprával, bez respirátora a rúška a pritom vie o mojom tehotenstve, nakoľko je to môj kolega. Mám celkom rizikové tehu, som 16tt, tak sa dosť bojím. Ja pracujem aktuálne z domu, no dnes som musela zavítať do firmy zhruba na 15min. Všetci mali rúška/respirátori, ale on nič. Pochopila som, že tam evidentne koluje nejaký vírus, keďže boli viacerí chorí. Bola som od neho asi na meter ďaleko, nezakašľal ani raz, maximálne mi podal do ruky papiere. Pratala som sa od neho čím skôr, hovorím, max. 10-15minút to trvalo. Mohla som za túto chvíľu od neho niečo chytiť? Poprosím komentáre k veci…nakladanie, že môžem hocičo chytiť hocikde si odpustite- nechodím nikam a dávam si veľký pozor. Vďaka.
Baby ďakujem za komenty, som zdravá vďakabohu, nenakazila som sa. K respirátoru- trpím úzkostnou poruchou, s nosením respirátorov som mala veľký problém aj počas covidu, pretože sa mi zsčalo okamžite strašne ťažko dýchať, lapala som po dychu. Teraz v tehu mi môj gynekológ vyslovene nedoporučil sa takto stresovať, len v urgentných prípadoch, keď idem napr. nevyhnutne do veľkého kolektívu. S mužom si dávame kvôli mne veľký pozor, no viem, že aj tak môžem čokoľvek chytiť aj u lekára a pod.
Môj kolega je dement, ktorý to zrejme robí naschvál, pretože to robí permanentne odkedy si ho vo firme pamätám. Vedeli o mne, že prídem, vedia o mojich ťažkostiach, preto sedeli všetci v respirátore, okrem neho.
Každopadne ďakujem za každý koment.
Verím,že si bola s ním krátko. Držím palce!

Pravdu? Som doma 🙂 a aj tak som sa ako jedina nakazila kovidom 🙂 resp iba ja som mala najhorsie priznaky a ukazal aj test.
Bola som iba na poradnu. Kedy som bola iba so sestrickou a lekarom-obaja boli zdravi. Ruky som si po odchde umyla…
Neviem ci predsa tam alebo mi to proste len niekto z domu privliekol.
Tomu nezabranis ☹ i ked tvoj kolega mohol.