icon

Moja fóbia z hadov

gabriela255
6. máj 2014

Ahojte, chcem sa spýtať, či tu nájdem spriaznené spolufóbišky 😀 Chcela by som vedieť ako zvládate jar...po kľudnej a bezpečnej zime. Mám obrovskú fóbiu, minulý rok nastalo stretnutie asi po 3 rokoch... nádhera. zážitok 😒 po panickom záchvate som začala zvracať... A to nehovorím aký problém som mala potom vstúpiť na trávu ☹ Milujem prírodu ale na každej prechádzke, výlete stále sledujem svoje kroky a pozerám, čakám kde sa objaví ☹ Chcela som s tým začať niečo robiť, ale ja sa bojím aj obrázku ☹ nájde sa tu niekto podobne vyšinutý? 😀

Strana
z2
kuwait
6. máj 2014

@stardust chovat sa neda a kto by mi tu urobil zabijacku?to by bol problem to radsej uspokojim svoje chute ked cestujeme ,ja mam kabelku z hada a preto nejak voci nim nemam fobiu ale ziveho pytona by som urcite nechcela v prirode stretnut

luvika
6. máj 2014

@kuwait no ja neviem, mne to nepomoze..ved ja som raz povysavala jedneho, ale to som sa brutalne prekonala a zacala som potom poskakovat ako sibnuta od strachu, ze presiel tou dlhou rurou niekde popod moju ruku....potom musel ist muz hned vyniest vrecusko, lebo by som nezaspala, co ak odtial vylezie a pomsti sa mi 😀 akoze ja viem, sibe mi, tie moje predstavy su asi chore, ale nemozem za to...niekedy sa mi dokonca az sniva, ze som na wcku alebo v kupelni a neviem vyjst, lebo je pred dverami giganticky ....piiip...ble. No fuj...ja sa bojim na to pozriet, pomysliet, nie to este zabit...ked si predstavim ze na jednej strane papuce je moja ruka a na druhej on a ze sa obaja dotykame toho isteho, no co siii...osalila by som sa.

kuwait
6. máj 2014

@luvika Musis ho zabit tak ze ho vidis rozplesteneho,ked si ho vysala tak ti mysel hned zapracovala kde je?kam lezie?Kde zas vylezie?

luvika
6. máj 2014

@kuwait no neexistuje :D to radsej budem fobiovat do konca zivota nez toto podstupit...

tenerifka
6. máj 2014

@gabriela255 Jedina moznost je co najviac minimizovat mozne stretnutie s hadom, toto sa asi vyliecit neda, ma to vela ludi (vratane mna). My sme boli pred rokom na dovolenke v Azii na miestach, kde su aj dzungla aj more plne jedovatych hadov, nestretli sme ziadneho, ale manzel videl 2 x v mori pri snorchlovani (nie su vobec agresivne), tiez som mala malu dusicku ze co ak nahodou nas nejaky uhryzne a ako sa dostaneme k lekarovi, ale prezili sme 😀 .
Naproti tomu som isla na tohtorocnu dovolenku v Dominikanskej v klude, ved co sa moze stat v hotelovom rezorte , ze, a tam mojej dcere spadol z palmovej strechy na hlavu cierny had, ja som pri tom nebola a dobre ze tak, lebo by ma asi trafilo na mieste, ani nevieme, aky had to bol, ale asi nie jedovaty.....

tenerifka
6. máj 2014

Toto je ten smrtelne jedovaty morsky had, ktoreho videl manzo

gabriela255
autor
6. máj 2014

@tenerifka čo ti k tomu povedať...pekné gesto, ani som nečítala čo si napísala....

evita123
6. máj 2014

prečítala somsi len príspevok od "autorky témy", ale nedá sa nezapojiť... Keď som bola malá pozerala som sa s úplným kľudom na bratrancovho hada, ako žere myši, pamatám si dokonca, že bol bola na výstave hadích koží... a potom ani neviem ako a kedy.. sa u mňa zrodila fóbia.... keď si pozerám nejaký časopis a je tam fotka hada, úplne ma strasie a časopis v panike zatvorím... 😀 ak je had v TV, je jasné, že nastáva opäť zimnica a rýchlo prepínam inde.... v predajni so zvieracími miláčikmi obchádzam všetky akvária, teráriá, aby som náhodou nezažila šok... syn ma minule naháňal s umelým hračkárskym hadom, chcel mi ukázať, že je to hračka, že sa nemám báť, aj tak sa mi to hnusí a desí ma to.... . potom had prišiel k úrazu (Tomi mu nechtiac otrhol gumenú hlavu) a prišiel mi ukázať.. "aha mami, had už zomrel, neboj sa" a pevne dúfam, že sa z hadom vo voľnej prírode nestretnem, pretože to by ma asi museli kriesit... 😀

dendy1
6. máj 2014

@gabriela255 ja hady nemusím, ale mám skvelú kamošku a tá má takú fóbiu z hadov, že toto slovo pred ňou nemôžeme ani vysloviť 😢 Chudatko. A toľko ľudí používa napríklad slovné spojenie: bolo ich tam ako hadov.... 😉 a pod. a keď ju pri tej téme strasie a nemôže pokračovať v debate tak to akurát každý začne rozoberať ....no začarovaný kruh...
Ale ina spolužiaka si postupne navykla, keď si jej syn zadovážil malé haďatko a mal ho u otca. Teraz ho už má doma (sú rozvedený) a už sa ho aj dotkne. Aj ja som ho prstom pohladila 😀 a to tiež skôr cuvam.

aduskatt
6. máj 2014

@gabriela255 ano, aj ja sm na tomtak a je mi zle, len ked to slovo vidim napisane, preto opustam tuto diskusiu, nezvladam toho zivocicha ani na obrazku, ani slovne, nijako☹((

gabriela255
autor
6. máj 2014

@evita123 na to sa teším mimochodom ako ma vlastne dieťa bude týrať 😅 och 😖 dúfam, že bude rozumný a pochopí 😉
@dendy1
@aduskatt mňa tiež vždy strasie pri slove, spomienke, obrázku, vyšší príspevok ma skoro vykotil zo stoličky, až mi zle prišlo 😒

evita123
6. máj 2014

@gabriela255 on to nemyslel, zle, praveže sa mi snazil "vysvetlit",ze sa hrackarskeho hada nemam bat, nuz ale co, maminka je aj z hracky v panike 😀 a suhlasim, vyssi prispevok aj mne nahodil zimomriavky...

misacina
6. máj 2014

@aduskatt podobne:(

eryykah
6. máj 2014

Ja sa nemozem pozriet ani na kabelku z hada, ked sme boli v USA tak som sa dlllllho musela presviedcat aby som nabrala odvahu ist na Floridu, Everglade sme museli obist oblukom 😠
Ked sa mi sniva o hadoch, tak ma vzdy postipu a citim to stipnutie este dlho ked sa zobudim, ble. Priatel uz ma upozornuje, ze je v telke alebo niekde v clanku had, pretoze nemam problem s hysterickym zachvatom.
Radsej styri tarantuly a skorpiony po sebe ako vidiet hada.

tenerifka
6. máj 2014

Vsetko je to v hlave, jedna vec je stitit sa ich a druha mat panicky strach. Pri panickom strachu(z napadnutia, z uhryznutia) mi to pride skor ako neinformovanost, ak viem, ze had tak ako hocijake ine zviera pred clovekom uteka, a napadne len v sebaobrane, tak sa podla toho zariadit (pri prechadzke v prirode robit hluk-staci mierna vrava).....Stitenie sa hadov je o inom, to sa neda "vyliecit", skratka je to hnusna predstava (pre mna aj pavuky, muchy ci iny hmyz-nechytila by som nic z toho do ruky), ale na obrazku mi nevadia, skor mi takto pridu tieto tvory zaujimave, lebo inak by som si ich detailne neprezrela.
Vyhybat sa miestam, kde je zvyseny vyskyt hadov moze byt namieste, ale mozno sa s nimi stertnut prave tam, kde to najmenej ocakavame(ako v mojom pripade)

Strana
z2