Moje príznaky a skúsenosti s tohtoročnou koronou
ahojte, chcem sa len podelit o moje priznaky s tohtorocnou koronou. Baby to je tak otrasne ochorenie. Dnes je to strvty den a uz mi bolo naozaj vsetko, trikrat som umrela. ja som ockovana v tej zakladnej faze ale rozmyslam, ze sa dam ockovat znova buduci rok, tento rok to uz asi nema zmysel.
Takze zacalo to krcmi v bruchu, asi takymi ze som sa zvijala 6 hodin v noci od bolesti, rano nastupil silny kasel, unava, triasky. Prvy den 38, pokracovali krce, druhy den som nevedela doma vyjst po schodoch, horucka 39. Bola som u lekara, kde som s vypatim vsetkych sil vydrzala 10min, lieky: antihistaminika, antibiotika (crp som mala vysoke), isoprinosine, kodein na kasel a dnes stvrty den som po 2 tyzdnoch dostala menstruaciu? krvacam tak, ze ani tampon plus vlozka nestacia. Za 4 dni som schdula 2.5 kila, nic mi nechuti.
Verim, ze vas to obchadza, alebo to mate v jemnejsej forme. ja som mala jedine stastie, ze mi hned nasadili vsetky mozne lieky.
Pekny den vsetkym.
@anonym_autor prajem skore uzdravenie, zle sa to cita. Ja pracujem s ludmi, denne sa stretnem tvarou v tvar s 50-timi a aj viac, a mala som pred par tyzdñami nejaky virus, ale rychlo to preslo, tak netusim, ci to bol covid alebo nieco ine, chripka urcite nie, ta byva u mña horsia. Covid som mala hned uplne ten prvy zaciatkom roka 2020 (ten bol u mña naozaj silny, ale vtedy som netusila, ze to je covid, este sa o tom velmi nerozpravalo) , nedala som sa ockovat, a odvtedy kazdy dalsi covid mal velmi mierny priebeh.
@anonym_autor Želám skoré uzdravenie.My sne mali covid ešte v septembri o ktorom by som si dodnes myslela, že je to taká "lepšia chrípka,,Stratili sme však obaja čuch a chuť,a tak sme si urobili test, ktorý nás vyviedol z omylu
@anonym_autor zažila som to, potrvá to kým dáte do poriadku, ste však v stave ,,nezomieram," na to sa sústreďte. Kasel ešte 3/4 roka, rekonvalescencia bude dlha, nepanikarte. Ste zamestnaná, i tak Vas poohovoria aj keby ste v praci bola,lebo je to ľudská vlastnost, ľudia Vám závidia aj chorobu,že nemusíte do prace...karma - zdarma. Za seba poviem, bola som 3x očkovaná a neurobila by som to znova. Mala som ťažký priebeh a Mudr. Čisto nezodpovedny človek, vraj odborník aha. Zlahcovanie všetkého a ideálne do ambulancie nechodít osobne, len volať, tzv telemedicina. Budete ôk, myslite pozitívne aj malinke zlepšenie zdravotného stavu je progres v liečbe. Hlavne nezúfajte.
Moja kamarátka 4x očkovaná, mala covid v lete a teraz zasa. Imunita po očkovani 0.
@anonym_autor Tak zelam.skore uzdravenie. Len otazka, mala si aj pozitivny test?
Lebo ak mas vysoke crp, tak je to nieco bakterialne a kovid je virusove ochorenie. A kamoska mala podobne, ako ty opisujes, ale kovid test negativny, preto ma to zaujima.
@anonym_autor Tak zelam.skore uzdravenie. Len otazka, mala si aj pozitivny test?
Lebo ak mas vysoke crp, tak je to nieco bakterialne a kovid je virusove ochorenie. A kamoska mala podobne, ako ty opisujes, ale kovid test negativny, preto ma to zaujima.
@anonym_457637 ano, mne lekar robil. Zaujimave je aj to vysoke crp
@anonym_457637 ano, mne lekar robil. Zaujimave je aj to vysoke crp
@anonym_autor virusove ochorenie casto skomplikuje nasledna bakterialna infekcia, preto sa aj pocas chripkovych epidemii rutinne predpisuju atb. Skore uzdravenie zelam… ja mam za sebou zapal pluc, 11 dni vysoke horucky, to bol iny masaker. Covid aj chripka opakovane negativna.
Ja som ockovana tusim 4. alebo 5. krat. Minuly rok som nestihla, pred terminom som covid dostala. Mala som to ako silnejsiu nadchu. Imunita voci covid trva kratko, preto som sa tento rok zaockovat dala. Ono to, ako ta to ochorenie "hitne" nezalezi len od celkoveho stavu imunity(ako tu zjednodusene pisete), ale aj od mnohych faktorov, ktore v case infikovania ovplyvnit nevieme (stresovejsie obdobie, zle vyspatie, ina viroza, menstruacia, presilenie, vysoka virusova naloz). Ak na toto ochorenie existuje ockovanie, ockovat sa budem stale. Aj na ine. Aj proti chripke som ockovana. Viem, ze to nepredstavuje 100% ochranu, ale moja skusenost je vyborna. Citim, ze moja imunita nikdy nebola silnejsia.
Ja som ockovana tusim 4. alebo 5. krat. Minuly rok som nestihla, pred terminom som covid dostala. Mala som to ako silnejsiu nadchu. Imunita voci covid trva kratko, preto som sa tento rok zaockovat dala. Ono to, ako ta to ochorenie "hitne" nezalezi len od celkoveho stavu imunity(ako tu zjednodusene pisete), ale aj od mnohych faktorov, ktore v case infikovania ovplyvnit nevieme (stresovejsie obdobie, zle vyspatie, ina viroza, menstruacia, presilenie, vysoka virusova naloz). Ak na toto ochorenie existuje ockovanie, ockovat sa budem stale. Aj na ine. Aj proti chripke som ockovana. Viem, ze to nepredstavuje 100% ochranu, ale moja skusenost je vyborna. Citim, ze moja imunita nikdy nebola silnejsia.
@dadis ja po tom zapale pluc uvazujem o ockovani proti chripke, ale zatial sa obavam, stale sa necitim fit po zapale pluc a v prvom rade mi odporucali cim skor cierny kasel, lebo mam protilatky 0. Neviem, kolko pockat s tym ockovanim. Covid som mala 1x, uplne lahky priebeh a stale som v kontakte s niekym chorym na covid, tak si tak nejak hovorim, ze na ten mam asi aku taku imunitu. Chripku som za svoj dospely zivot mala 2x a viem, ze to je tazke ochorenie.
Pri prvom covide som sa dávala dokopy 4 mesiace. Mala som ťažký zápal pľúc a tekutinu v pľúcach, bojovala som o každý nádych. Nevládala som prejsť 10 metrov bez zadýchania ešte aj mesiac po. ATB som brala skoro 2 mesiace v kuse. 2 mesiace po prvom covide, čo som doberala ATB som dostala covid číslo 2. Ten mal miernejší priebeh. A po doliečení zápal stredného ucha. Ja som bola 4 mesiace off úplne. Po doliečení covidov, uší som si zlomila ruku pre istotu...
@dadis ja po tom zapale pluc uvazujem o ockovani proti chripke, ale zatial sa obavam, stale sa necitim fit po zapale pluc a v prvom rade mi odporucali cim skor cierny kasel, lebo mam protilatky 0. Neviem, kolko pockat s tym ockovanim. Covid som mala 1x, uplne lahky priebeh a stale som v kontakte s niekym chorym na covid, tak si tak nejak hovorim, ze na ten mam asi aku taku imunitu. Chripku som za svoj dospely zivot mala 2x a viem, ze to je tazke ochorenie.
@simsalabim Keď som bola na preventívnej prehliadke, tak tam bola aj jedna dôchodkyňa a hovorila mi, že jej lekárka navrhla, že jej dá očkovanie proti zápalu pľúc, že ako dôchodkyňa má nato nárok v Dôvere, bolo to asi pred 3 rokmi a hovorila, že od vtedy nemala zápal pľúc. Ja som tiež raz mala zápal pľúc a to veru malo oveľa horší priebeh ako chrípka alebo covid. Musím sa spýtať našej obvodnej, či by mi také očkovanie urobila, ja by som si to aj zaplatila, kedže ešte nie som dôchodca. Proti chrípke ani covidu som nebola ešte očkovaná, lebo to malo vždy taký ľahší priebeh.
@simsalabim Keď som bola na preventívnej prehliadke, tak tam bola aj jedna dôchodkyňa a hovorila mi, že jej lekárka navrhla, že jej dá očkovanie proti zápalu pľúc, že ako dôchodkyňa má nato nárok v Dôvere, bolo to asi pred 3 rokmi a hovorila, že od vtedy nemala zápal pľúc. Ja som tiež raz mala zápal pľúc a to veru malo oveľa horší priebeh ako chrípka alebo covid. Musím sa spýtať našej obvodnej, či by mi také očkovanie urobila, ja by som si to aj zaplatila, kedže ešte nie som dôchodca. Proti chrípke ani covidu som nebola ešte očkovaná, lebo to malo vždy taký ľahší priebeh.
@petronelag ono ockovanie proti zapalu pluc je proti pneumokokom. Ale zapal pluc mozu sposobit sj virusy, plesne a ine bakterie. U mna to boli chlamydie. Mali ich aj dcera aj manzel a im v podstate nic nebolo. Ja som si ista, ze pred 100 rokmi by som bola zomrela. Bolo to nieco strasne. Teplota nesla vobec zrazit liekmi, iba trochu zabalmi, pulz som mala 110 v klude, par krat som cestou na wc odpadla, za tyzden som schudla 3kg (uz ich mam naspat 😅). Rodina bola uplne vystresovana.
@petronelag ono ockovanie proti zapalu pluc je proti pneumokokom. Ale zapal pluc mozu sposobit sj virusy, plesne a ine bakterie. U mna to boli chlamydie. Mali ich aj dcera aj manzel a im v podstate nic nebolo. Ja som si ista, ze pred 100 rokmi by som bola zomrela. Bolo to nieco strasne. Teplota nesla vobec zrazit liekmi, iba trochu zabalmi, pulz som mala 110 v klude, par krat som cestou na wc odpadla, za tyzden som schudla 3kg (uz ich mam naspat 😅). Rodina bola uplne vystresovana.
@simsalabim Je to veľmi závažné ochorenie, ja sa opýtam našej obvodnej a aspoň proti tým pneumokokom alebo uvidím čo doporučí.
Moja kamarátka 4x očkovaná, mala covid v lete a teraz zasa. Imunita po očkovani 0.
@anonym_96740b imunita po ockovani je cca 3 mesiace. aj po prekonani
@anonym_96740b imunita po ockovani je cca 3 mesiace. aj po prekonani
@amonet tak by to malo byť, ale nie vždy je
@anonym_autor veľmi držím palce nech si čím skôr zdrava. Ja som mala pred rokom a muž sa bal ze do rána umriem ako som kaslala. Mesiace po tom mi vypadla polovica vlasov
@anonym_autor veľmi držím palce nech si čím skôr zdrava. Ja som mala pred rokom a muž sa bal ze do rána umriem ako som kaslala. Mesiace po tom mi vypadla polovica vlasov
@monikamama velmi dakujem vsetkym za povzbudive slova, doma som nasla lieky na zastavenie krvacania, tak aspon mozem lezat s vlozkou a nemusim byt stale v sprche. Citim sa ako zdrogovana, ja som nebola 10rokov chora a takyto mix liekov… verim, ze uz bude lepsie
@monikamama velmi dakujem vsetkym za povzbudive slova, doma som nasla lieky na zastavenie krvacania, tak aspon mozem lezat s vlozkou a nemusim byt stale v sprche. Citim sa ako zdrogovana, ja som nebola 10rokov chora a takyto mix liekov… verim, ze uz bude lepsie
@anonym_autor Prajem skore uzdravenie. Toto by mali citat vsetky, co bagatelizuju ockovanie s covid. Stale to nie je uplne neskodny virus. Ochrana ockovanim po tych rokoch bola uz minimalna. Ale po takomto priebehu by som sa ja osobne dala ale zaockovat az o niekolko mesiacov.
Držím palce, nech to neprejde do Long covidu. Ja mám biednu imunitu a nechápem, ako dobre zvládam covid. A naopak poznam ludi, co boli cely život zdraví a nemôžu sa z toho dostať.
Aká je výška CRP? Lebo čo lekár, to iná reč.
Tak ma to zaujíma.
Môj bývalý zubár považoval za vysoké tak 300.
Moja bývalá obvodná mi ATB dala pri 15.
K tomu krvácaniu - nepraskla ti cysta alebo čo? Asi by som zvážila návštevu odborníka.
Ja som bola neskutočne šťastná, že som ho dostala. Paradoxne ma vyliečil hneď prvý deň z niečoho, čo ma trápilo mesiac a nikto mi nevedel pomôcť. Mala som horúčky max. do 39 asi týždeň, nezrážala som ich ničím. Nebrala som žiadne lieky, len vitamíny, čaje. Veľa spala a potila sa.
Aká je výška CRP? Lebo čo lekár, to iná reč.
Tak ma to zaujíma.
Môj bývalý zubár považoval za vysoké tak 300.
Moja bývalá obvodná mi ATB dala pri 15.
K tomu krvácaniu - nepraskla ti cysta alebo čo? Asi by som zvážila návštevu odborníka.
@elz1920 cysta asi nie, ta bolest uz presla, krvacanie mam omnoho slabsie
Držím palce, nech to neprejde do Long covidu. Ja mám biednu imunitu a nechápem, ako dobre zvládam covid. A naopak poznam ludi, co boli cely život zdraví a nemôžu sa z toho dostať.
@anonym_051bdb ja to mam prvykrat, zazrakom ma to obchadzalo, ockovat sa ja dam urcite po tejto skusenosti
Tak ja som očkovaná tri krát, ešte v začiatkoch. Pracujem s ľudmi, covid si môžem žívať každý rok 🙄 ale fakt mizerne je mi iba prvé 3-4 dni, potom sa to rýchlo zlepšuje, iba kašeľ ostáva. Prešla som rôznymi druhmi, ale u vsetkého mám tri rovnaké príznaky. Návaly potu, normálne mi steká po čele. Strašna bolesť nosových dutín, akoby mi kosť praskala, i keď mám nos voľný. A únava, nevládzem ani chodiť. Keď mám toto, viem na 100% že zas covid 🙄
@anonym_autor prajem rýchle uzdravenie. Akonáhle príde imunita na to, čo a ako, bude rýchlo lepšie.
Vysoké crp je pri bakteriálnej infekcii a nie pri vírusovej, či?

ježiiiš, držím palce 💪