icon

Molusky - lastovičník

lujzalujzicka
21. okt 2022

Ktora tinktura Vam pomohla ? Poprosim hned link . Dakujem

e1i
21. okt 2022

@lujzalujzicka kamoska s malou 2r bola na koznom zoskrabovat, tinktury nepomohli. Ale odvtedy majú pokoj

horensky
21. okt 2022

@lujzalujzicka nasa 14 mescna dcera ma molusky, odporucam zakupit krem molusan, nie je ho dostat nikde v lekarni, da sa objednat cez internet
V lekarni je mozne zakupit molusk, luh, ktory je urceny tiez na molusky

mima172
21. okt 2022

Mala ich moja dcéra, keď mala 1 rok. Výškrab, či iné ibvazivne metódy som odmietla. V prvom rade treba posilniť imunitu dieťaťa. Samotné molusky som 3x denne vysúšala (alpa + Imazol) + kúpeľ vo vode so soľou z Mŕtveho mora. Bol to boj, no zmizli a už sa neobjavili (snáď sa už ani neobjavia, je to pliaga).

horensky
21. okt 2022

@mima172 dobry vecer, prosim Vas mozem sa s vami poradit ?
Dcerke ostala uz len jedna moluska na brade, ostatne sa krasne vysusili, na koznom nam bolo povedane, ze prva vyrazka je matka a ta je ta potvora ktora sa roznasa,
Dcerke pri pouzivani luhu molusk praskla moluska, vytlacili sme bielu hmotu kase no ostal koren ktoreho sa nevieme zbavit.
Mate s tym skusenost ako na to ??

mima172
21. okt 2022

@horensky Áno, niektoré "držali" ako kliešť 🤨 Skúste to sušenie. To mi odporučila kožná, keď potvrdila molusky ako prvotnú liečbu (u nás jediná liečba, nakoľko som výškrab odmietla). Postup: tyčinku na čistenie uší namočte do Alpy, jemne "ďobkajte" po moluske 4-5x. Následne chvíľku počkajte a opäť tyčinkou na čistenie uší ďobnite na mousku Imazol krémpastu. Dávajte si pozor a naozaj dobre mierte len na molusku. Snažte sa malej brániť v rozškriabaní. Menšie zlo je určite jemne prelepiť, ako dopustiť rozškriabanue a vznik nových. Pri vysusani totiž molusky viac svrbia.

horensky
21. okt 2022

@mima172 dakujem Vam za rady, skusim to s tou alpou vysusit. Som uz zufala, rovnako odmietam vvyskrab no trva to u dcerky uz 6mesiacov a ta jedna moluska matka nie a nie zmiznut.
Prajem pekny vecer

mima172
21. okt 2022

@horensky U nás to trvalo "len" 4 mesiace.
Držím palce ✊

beby44
12. jún 2024

@lujzalujzicka Dcerke pomohol Lastovicnik.