icon

Môže bodanie pod srdcom naznačovať zápal osrdcovníka?

29. júl 2025

Ahojte, v pia sme 7h cestovali. Dlho som sedela. Ako sme vystupili doma, asi som sa zle pohla, bodli ma pod podprsenkou, na lavej strane. Zopakovalo sa to viackrat pri nadychu. V sobotu cez den parkrat, v nedelu 1x a vcera zase. Teraz som sa pretacala a ta bolest ma zobudila. Pichnutie/bodnutie pod srdcom. Bude to chrbtica, abo moze to byt zapal osrdcovnika, ked nemam ine priznaky? Vie mi to vylucit obvodna? Dakujem.

mamina7070
•
29. júl 2025

mna by len zaujimalo ako si dosla na tu diagnozu? Si kardiak?

tatiana149
•
29. júl 2025

Mňa pravidelne picha pri srdci, na srdci, pod srdcom. Vysetrenia vysli ok, akurat chrbtica. Zacala som pravidelne cvičiť a hľa...velmi sa to zlepsilo. Vtedy ma pichalo snad nonstop, teraz malokedy. Chodim ale cvicit s fizio čiže nie sama. Úľava ale neprišla hneď ale postupne. Najprv masaze, a postupne pridavat cvicenia. Mala som pichanie 5 rokov. Teraz asi 3 mesiace mam viditelne zmeneny život. Mozem sa hybat poriadne a nemyslim uz na choroby, ktore som si ordinovala. Treba ale vylucit najprv ze to je srdce. Tiez reflux to moze robit, co aj mam.

lucka_ke
•
29. júl 2025

podľa popisu to vyzerá na chrbticu, zrejme si si pricvikla nerv, skús Guajacuran z lekárne na uvoľnenie a nejaký Voltaren/Flector (tabletkový je bez predpisu) a potom keď prejde bolesť pomaly rozhýbať, prípadne zájsť na masáž

anavixy
•
29. júl 2025

To si urcite musela vygooglit aj ine dg, naozaj tato ta najviac zaujala?

terezka1947
•
29. júl 2025

@anonym_autor môže to byť kľud e chrbtica....ale áno,aj zápal osrdcovnika(lenže to by si sa fakt mala väčší problém nadýchnuť a pridružila by sa k tomu minimálne aspoň zvýšená teplota)

veselo_neveselo
•
29. júl 2025

@anonym_autor Preco prave zapal osrdcovnika? To by si sa asi celkovo citila vemi zle, a nie len tu-tam pichnutie.
To budes mat od chrbtice.

autor
•
29. júl 2025

Lebo ja vzdy myslim na najhorsie🙈😅

autor
•
29. júl 2025
@mamina7070

mna by len zaujimalo ako si dosla na tu diagnozu? Si kardiak?

@mamina7070 nie, nie som🙂

autor
•
29. júl 2025

Zhodou okolnosti som pozerala video jedneho pekara z popradu, ktory ma crohna a jeho pichalo pod srdcom a mal zapal osrdcovnika. Ja mam tiez problemy s crevom, mam intolerancie, tak som si to spojila😕

tatiana149
•
29. júl 2025
@anonym_autor

Zhodou okolnosti som pozerala video jedneho pekara z popradu, ktory ma crohna a jeho pichalo pod srdcom a mal zapal osrdcovnika. Ja mam tiez problemy s crevom, mam intolerancie, tak som si to spojila😕

@anonym_autor ja mam tiez intolerancie aj problemy s crevami, mam aj tetaniu a chrbticu. Pichalo ma furt. Aj reflux mam aj hicico ine. Ale fakt ja to vidim na bloknutie v chrbtici. Nejaky nerv cvakol.