Môže klimatizácia spôsobiť prechladnutie?
Za posledný mesiac som uz druhý raz "prechladnutá". Upchatý nos, škrabe ma v hrdle, niečo ako začínajúca angína. Minule som sa z toho dostala za štyri dni domácimi metódami, ale prišlo to zas, a mám podozrenie, že je to z klímy, ktorú máme v robote. Predtým som nikdy nepracovala v klimatizovaných priestoroch, a teraz som tam niekoľkokrát do týždňa tak 2-3 hodiny. Myslíte, že mi môže klimatizácia spôsobovať takéto problémy?
No jasne klimatizácia môže spôsobiť kopec problémov - ale zas vôbec nemusí. Aj auto Vás môže povoziť - ale teoreticky aj zraziť...
Problém je v tom, že klimatizácia je vysoko odborná záležitosť a hocikto ju nevie obsluhovať. Nestačí ju zapnúť a vypnúť, má množstvo funkcií atď. Prekvapilo ma, že problém s klímou máte teraz v zime - asi Vám vetrajú priamo čerstvým vzduchom bez ohrevu, pretože šetria ako všade... Klimatizáciu by zrejme nemal kto zapnúť, na to treba v nákupnom centre aj niekoľko dní prípravy a to sa robí tak v Máji...
Peter
ziataje jasne ze moze, v v tych filtroch o ktore sa potom nikto nestara sa zhromazduju bakterie a pliesne;. 😉 takze , dobry zdroj..
mas ludi s alergoiu ktory mozu tak len hned vyjst , lebo ju neznesu. 🙂
@zitaje je to z klímy - sople, skrabanie v krku, bolesti lopatky,... Ach jo🙄

Zitaje, myslim, ze moze. Ja si prave doliecujem nadchu, ktoru som dostala po navsteve jedneho kosickeho nakupneho centra...stale toho isteho uz stvrtky krat po sebe...pomimo to nemam ziadne dychacie problemy.