Môže kolonoskopia vylúčiť rakovinu hrubého čreva?
Pekný deň. Moje leto bolo veľmi psychicky náročné,k tomu mi začali zdravot.problémy. Divný tlak v bruchu raz na jednej potom druhej strane,úzka ceruzkovitá stolica,hnačka,alebo stále len troška zo mňa vyšlo,pocit nevyprázdnenia a bolesť v oblasti konečníka. Samozrejme som prečítala,že mám všetky príznaky rakoviny. Odvtedy neviem ani jesť,na nič iné nemyslím,idem zošalieť. V stredu idem na kolono,strašne sa bojím,čo mi lekár oznámi. Mali ste niekto také príznaky a nebola to nakoniec rakovina?Ďakujem
Super, že máš dobré správy. Ale tak niečo musel zistiť, čo ti to tam hapruje.
@neson123 nemám žiadne polipy,žiadne nádorové zmeny ani zápal...sú tam malé vnútorné hemoroidy,ale tie sú diskrétne,že to má 80% ľudí..nič sa s tým nerobí,kebyže začali krvácať v lekárni sú voľnopredajné lieky nato...ale že tie čo mám su malinké....musím sa asi zamerať na pravidelnú stravu,naštartovať metabolizmus a menej stresu....
aj ked je to neaktuálne, tak aspoň do budúcna, drgastro.sk , za mňa najvačšia spokojnosť. Kolonoskopia bola bezbolestná, išiel som v analgosedácií (ekvivalent celkovej anestézie) a top. Nič som si nepamatal, odstránili polypy, histológiu som mal do dvoch týždňov a personál bol neskutočne milý. Človek príde vystresovaný na hadičku do zadku a tak milý lekár, sestra a recepčná urobili taký efekt, že zase by som išiel. Doslovne sa teším o 3 roky keď idem na kontrolnu kolonskopiu :D a vraj tam robia aj to, že prídeš na kolonoskopiu ale vedia ti zaroveň urobiť gastroskopiu v tej analgosedácií, takže zabiješ dve muchy jednou ranou a máš pokoj a ešte aj dobry pocit.. skutočne odporúčam, aj som im povedal, že budem všade iba pozitívne feedbackovať 🙂 takže šup šup dr.gastro 🙂 D.

@tinka_9 no vidis a tolko si stresovala