icon

Môže sa herpes prejaviť aj v uchu?

31. mar 2025

Ahojte, moze byt herpes v uchu aj tak , ze ho nie je vidiet? Najprv mi zacalo brniet a boliet v polovici tvari , myslela som ze idem mat herpes na perach . Nakoniec zacalo boliet ucho ako pri zapale . Spuchlo mi uz aj dasno a celkovo som slaba . Moze to byt herpes v uchu?

janinah
31. mar 2025

Ano.nasaď si milgammu.vytieraj ucho s betadine a chod na orl amb.

janulienka78
31. mar 2025

môj muž mal pásový opar na uchu-z vonkajšej strany. Začalo to bolesťou ucha a asi po 10 dňoch sa mu vyhodil maličký vodnatý pľuzgier. Ten sa nakoniec rozšíril na polovicu hlavy a krku. Nikdy v živote nezažil také bolesti ako vtedy...

tenerifka
31. mar 2025

Ano, herpes zoster v uchu, je tam riziko vzniku zapalu mozgu. Dcera s tym bola 6 dni hospitalizovana a dostavala antivirotika do zily. U nej sa to vcas podchytilo, pri prichode na pohotovost mala zavraty, nystagmus a na uchu malu chrastu. Okamzite jej zacali robit vysetrenia vratane MR, CT, lumbalky (tekutina vysla zakalena) a kompletneho rozboru krvi na vsetky mozne protilatky. Ked sa vylucila bakteria, boli nasdene antivirotika, a ked sa vylucil aj herpes simplex (ktory by mohol mat fatalne nasledky), tak uz bolo na 90 % jasne, ze je to zoster. Ale lekari nic nenechali na nahodu, preklepli ju uplne celu, dcera vtedy mala cerstvych 18 a bolo to cez covid, nemohli sme ju ani ist navstivit, bolo to 6 najdlhsich dni v mojom zivote