icon

Môže sa reflux zhoršiť pred menštruáciou?

13. nov 2023

Môže sa diagnostikovaný reflux zhoršiť pár dni pred ms?

majamat
•
13. nov 2023

pred ms mam zhorsene vsetky dg, co mam.

jednoducho pre organizmus to moze byt zataz, preto moze mat akykolvek problem horsi priebeh.

simisi
•
13. nov 2023

U mna áno,dokonca aj v strede cyklu

bluecapybara
•
13. nov 2023

Ano, vraj ta zmena hladiny hormónov povoľuje ten zvierač na žalúdku.

autor
•
15. nov 2023

Ďakujem beriete aj nejaké tabletky?

majamat
•
15. nov 2023

ja som davnejsie zistila, ze ma palieva zaha koli nedostatku kyseliny v zaludku, okrem toho pocit plnosti zaludka, pocit na vracanie.
ci ma reflux neviem,a le mozne je ze ano. je to dg, ktorus i clovek vie vypestovat aj nepsravnym stravovanim. a ja mma stravu niekedy fakt hroznu.

a teda ked mi je takto nanic ( vacsinou v obdobi pred ms a vtedy aj jedavam viac a horsie ), tak mi pomaha Pancreolan, aj 2tbl, ked mi zle travi a niekedy k tomupijem este vodu z kyslych uhoriek. a teda ak je to zle, donuti ma to k diete, ale niekedy neviem odolat. no co viem, ze ked je najhorsie, nemozem pit kavu, caj, mlieko, mineralky, nemozem rajciny, jest mozem lahsie stravitlene jedla, ale nerobi m dobre take "naslahane jedlo" obcas som si robila jogurt jablki nastruhane, vlocky, ci orechy. taky mix na ranajky. ni neviem ale z toho mi byva blbo. potrebujem ziest nieco, co ma urcitu hustotu - chlieb/pecivo. mavam doma celozrnne,

casto sa stretavam s tym, ze vela ludi usudzuje z palenia zahy, ze maju kyseliny vela, ale zaha pali aj ked jej je malo. potom si casto nasadia nespravne liky - malox, renie. ono na to palenie v pazeraku to pomoze, no z dlhodobeho hladiska to zhorsi stav v zaludku, preto sa palenie vrati. vsak tam v letaciku je aj npaisane, ze na kratkodobe pouzitie.

autor
•
15. nov 2023

@majamat no ja mám reflux duo. To znamená že sa mi vracia aj žlč… mávala som reflux od Mallorka no teraz po operácii zlcnika sa to zhoršilo

majamat
•
15. nov 2023

tak tam veru neviem co sa uziav,a le asi vacsinou sa pouzivaju podobne lieky.

urcite pomoze odlahcena strava, nieco na pretravenie, vlyucit potraviny, ktore sposobuju nedovieranie zaludka - to su prave tie,c os om napisala - kava, mlieko, alkohol, paradajky, tusima j fajcenie skodi. no chapem, ez pred ms je to asi dost tazke.