Môže stres ovplyvniť pravidelný menštruačný cyklus?
Mam 50 rokov a moj menzes bol pravidelny ako svajciarske hodiny az do dna kym mi nezomrel manzel
Zimrel mi 7.3.2026 menzes som cakala 30.3 a nic mohol to sposobit stres?
Bola a som stale pod stresom place neviem sa vyrovnat nahlym odchodom mojho manzela a do toho este aj menzes sa nedostavil .priznaky ako chute a podbrusko mam a nie nie spustit
Mam sa objednat lekarovi? Zacinam byt z toho vystres9vana...dakujem
Samozrejme, stres spôsobuje takéto stavy. Mne po smrti priateľa meškal menzes 2 mesiace. Ale aj napriek tomu, nemôžeš byť tehotná? V neposlednom rade si vo veku, kedy ide do menopauzy, neskorej perimenopauzy.
Ano aj to ma napadlo ci som priamo nevbehla uz do menopauzy
Ano aj to ma napadlo ci som priamo nevbehla uz do menopauzy
@andreasko to bude stresom, ale šla by som na gyndu....menopauze predchádza nepravidelný cyklus, môže to byť aj to....a samozrejme aj tehotenstvo
@andreasko Urcite sa ti to stalo zo stresu. Mne posledny rok takto meskal 2x zo stresu a to mi ani nikto nezomrel. Ono sa to casom napravi.
ano, ja mam 44 a uz mi hapruje, po umrti nehovoriac. uplne vynechal.
@andreasko v prvom rade ma mrzi tvoja strata... su asi 3 realne moznosti... tehotenstvo, meskanie MS kvoli stresu, menopauza... odporucam spravit test... a pokial MS bude meskat viac ako 10 dni a test negativny, zaist gynekologovi
@andreasko Urcite sa ti to stalo zo stresu. Mne posledny rok takto meskal 2x zo stresu a to mi ani nikto nezomrel. Ono sa to casom napravi.
@scorpionflower1 ja nemam ani 40 a som v perimenopauze, bohuzial. Som rada, ze som stihla aspon jedno dieta.
@scorpionflower1 ja nemam ani 40 a som v perimenopauze, bohuzial. Som rada, ze som stihla aspon jedno dieta.
@scorpionflower1 ale kde , aj počas perinomenopauzy môžeš otehotniet , zrovna na kontrole pri sone, jeden už slabne ale funguje a druhy je v top, že stále môžem mat dieta
keby sa to dalo nejak darovat alebo preniest ...
Samozrejme, stres spôsobuje takéto stavy. Mne po smrti priateľa meškal menzes 2 mesiace. Ale aj napriek tomu, nemôžeš byť tehotná? V neposlednom rade si vo veku, kedy ide do menopauzy, neskorej perimenopauzy.
@anonym_f4cdc0 máš to naopak, najskôr je perinomenopauza a až potom menopauza
@anonym_f4cdc0 máš to naopak, najskôr je perinomenopauza a až potom menopauza
@sara07 to viem, ale u nej to uz neskora perimenopauza, ta u vacsiny zien zacina pred 45tym rokom a potom po 50tke nastava menopauza. +/- 2roky. Hovorim u vacsiny, u nej to moze byt inak a dokonca moze hned vstupit do menopauzy.
@sara07 to viem, ale u nej to uz neskora perimenopauza, ta u vacsiny zien zacina pred 45tym rokom a potom po 50tke nastava menopauza. +/- 2roky. Hovorim u vacsiny, u nej to moze byt inak a dokonca moze hned vstupit do menopauzy.
@anonym_f4cdc0 nie
najskôr je vždy perinomenopauza ktora môže mat u každej rozličný priebeh
menopauza nastavá ked žena nemá 1 rok vôbec menzes
a budeš sa divit ale aj baby po 50 majú ešte menzes a maju perinomenoapuzu - skratený , alebo silnejší alebo vynechanie, potom nabehne ,
neviem asi sme divné ročníky😍 ale máme 45 až 55 babinec a máme všetky menzes a perinomenopauzu 😂😂😂😂
proste menopauzu že hned do nej vstupi je vtedy ked rok čiže 12 mesiacov ucelených nemá menzes ... niek krátkodoby vypadok ...
žiadna neskorá perinomenopauza neexistuje, proste u každej baby je to iné , a vôbec nie je pravidlo že to začína pred alebo okolo 40
@anonym_f4cdc0 nie
najskôr je vždy perinomenopauza ktora môže mat u každej rozličný priebeh
menopauza nastavá ked žena nemá 1 rok vôbec menzes
a budeš sa divit ale aj baby po 50 majú ešte menzes a maju perinomenoapuzu - skratený , alebo silnejší alebo vynechanie, potom nabehne ,
neviem asi sme divné ročníky😍 ale máme 45 až 55 babinec a máme všetky menzes a perinomenopauzu 😂😂😂😂
proste menopauzu že hned do nej vstupi je vtedy ked rok čiže 12 mesiacov ucelených nemá menzes ... niek krátkodoby vypadok ...
žiadna neskorá perinomenopauza neexistuje, proste u každej baby je to iné , a vôbec nie je pravidlo že to začína pred alebo okolo 40
@sara07 to si stoji za to minat tu cas? Mne nie sis.
@anonym_f4cdc0 konkrétne autorka príspevku má 1 cyklus vynechany, nie 12 cyklov
čiže v menopauze ešte nie je .. perinomenopauze ano ak nie je tehotna
ano, silny stres blokuje dostatocnu tvorbu hormonu progesteron, a aj ked mas dost estrogenu, menzes sa nespusti...tvorba progesteronu je dla dr. cisto emocionalna zalezitost...pre spustenie menzessu je potrebne rozmedzie napr. 40-400 jednotiek, ak mas napr. 4 jednotky, menzes sa nespusti...mozes si ist dat zistit...