icon

Môže stres ovplyvniť pravidelný menštruačný cyklus?

andreasko
5. apr 2026

Mam 50 rokov a moj menzes bol pravidelny ako svajciarske hodiny az do dna kym mi nezomrel manzel
Zimrel mi 7.3.2026 menzes som cakala 30.3 a nic mohol to sposobit stres?
Bola a som stale pod stresom place neviem sa vyrovnat nahlym odchodom mojho manzela a do toho este aj menzes sa nedostavil .priznaky ako chute a podbrusko mam a nie nie spustit
Mam sa objednat lekarovi? Zacinam byt z toho vystres9vana...dakujem

anonym_f4cdc0
5. apr 2026

Samozrejme, stres spôsobuje takéto stavy. Mne po smrti priateľa meškal menzes 2 mesiace. Ale aj napriek tomu, nemôžeš byť tehotná? V neposlednom rade si vo veku, kedy ide do menopauzy, neskorej perimenopauzy.

andreasko
autor
5. apr 2026
@anonym_f4cdc0

Samozrejme, stres spôsobuje takéto stavy. Mne po smrti priateľa meškal menzes 2 mesiace. Ale aj napriek tomu, nemôžeš byť tehotná? V neposlednom rade si vo veku, kedy ide do menopauzy, neskorej perimenopauzy.

Ano aj to ma napadlo ci som priamo nevbehla uz do menopauzy

anonym_2cb61d
5. apr 2026
@andreasko

@andreasko to bude stresom, ale šla by som na gyndu....menopauze predchádza nepravidelný cyklus, môže to byť aj to....a samozrejme aj tehotenstvo

scorpionflower1
5. apr 2026

@andreasko Urcite sa ti to stalo zo stresu. Mne posledny rok takto meskal 2x zo stresu a to mi ani nikto nezomrel. Ono sa to casom napravi.

anonym_1985b2
5. apr 2026

ano, ja mam 44 a uz mi hapruje, po umrti nehovoriac. uplne vynechal.

krasneleto
5. apr 2026

@andreasko v prvom rade ma mrzi tvoja strata... su asi 3 realne moznosti... tehotenstvo, meskanie MS kvoli stresu, menopauza... odporucam spravit test... a pokial MS bude meskat viac ako 10 dni a test negativny, zaist gynekologovi

scorpionflower1
6. apr 2026
@scorpionflower1

@andreasko Urcite sa ti to stalo zo stresu. Mne posledny rok takto meskal 2x zo stresu a to mi ani nikto nezomrel. Ono sa to casom napravi.

@scorpionflower1 ja nemam ani 40 a som v perimenopauze, bohuzial. Som rada, ze som stihla aspon jedno dieta.

sara07
6. apr 2026
@andreasko

@andreasko ano môže
ale nie menopauzy ale perinomenopauza takto začina
menopauza je až vtedy ked rok nemáš menzes

anonym_8e4d80
6. apr 2026
@scorpionflower1

@scorpionflower1 ja nemam ani 40 a som v perimenopauze, bohuzial. Som rada, ze som stihla aspon jedno dieta.

@scorpionflower1 ale kde , aj počas perinomenopauzy môžeš otehotniet , zrovna na kontrole pri sone, jeden už slabne ale funguje a druhy je v top, že stále môžem mat dieta
keby sa to dalo nejak darovat alebo preniest ...

sara07
6. apr 2026
@anonym_f4cdc0

@anonym_f4cdc0 máš to naopak, najskôr je perinomenopauza a až potom menopauza

anonym_f4cdc0
6. apr 2026
@sara07

@anonym_f4cdc0 máš to naopak, najskôr je perinomenopauza a až potom menopauza

@sara07 to viem, ale u nej to uz neskora perimenopauza, ta u vacsiny zien zacina pred 45tym rokom a potom po 50tke nastava menopauza. +/- 2roky. Hovorim u vacsiny, u nej to moze byt inak a dokonca moze hned vstupit do menopauzy.

sara07
6. apr 2026
@anonym_f4cdc0

@sara07 to viem, ale u nej to uz neskora perimenopauza, ta u vacsiny zien zacina pred 45tym rokom a potom po 50tke nastava menopauza. +/- 2roky. Hovorim u vacsiny, u nej to moze byt inak a dokonca moze hned vstupit do menopauzy.

@anonym_f4cdc0 nie
najskôr je vždy perinomenopauza ktora môže mat u každej rozličný priebeh
menopauza nastavá ked žena nemá 1 rok vôbec menzes
a budeš sa divit ale aj baby po 50 majú ešte menzes a maju perinomenoapuzu - skratený , alebo silnejší alebo vynechanie, potom nabehne ,
neviem asi sme divné ročníky😍 ale máme 45 až 55 babinec a máme všetky menzes a perinomenopauzu 😂😂😂😂
proste menopauzu že hned do nej vstupi je vtedy ked rok čiže 12 mesiacov ucelených nemá menzes ... niek krátkodoby vypadok ...

žiadna neskorá perinomenopauza neexistuje, proste u každej baby je to iné , a vôbec nie je pravidlo že to začína pred alebo okolo 40

sara07
6. apr 2026
@anonym_f4cdc0

@anonym_f4cdc0 schválne som si dala námahu kolko ktorá má rokov , ani jedna nemá ešte menopauzu čo su po 50 ani 55 , asi sme divné ročníky 😂😂😂😂

anonym_f4cdc0
6. apr 2026
@sara07

@anonym_f4cdc0 nie
najskôr je vždy perinomenopauza ktora môže mat u každej rozličný priebeh
menopauza nastavá ked žena nemá 1 rok vôbec menzes
a budeš sa divit ale aj baby po 50 majú ešte menzes a maju perinomenoapuzu - skratený , alebo silnejší alebo vynechanie, potom nabehne ,
neviem asi sme divné ročníky😍 ale máme 45 až 55 babinec a máme všetky menzes a perinomenopauzu 😂😂😂😂
proste menopauzu že hned do nej vstupi je vtedy ked rok čiže 12 mesiacov ucelených nemá menzes ... niek krátkodoby vypadok ...

žiadna neskorá perinomenopauza neexistuje, proste u každej baby je to iné , a vôbec nie je pravidlo že to začína pred alebo okolo 40

@sara07 to si stoji za to minat tu cas? Mne nie sis.

sara07
6. apr 2026
@anonym_f4cdc0

@anonym_f4cdc0 konkrétne autorka príspevku má 1 cyklus vynechany, nie 12 cyklov
čiže v menopauze ešte nie je .. perinomenopauze ano ak nie je tehotna

sara07
6. apr 2026
@anonym_f4cdc0

@sara07 to si stoji za to minat tu cas? Mne nie sis.

@anonym_f4cdc0 ano stojí ,nemám rada ked niekto píše bludy

anonym_72c9b1
6. apr 2026

ano, silny stres blokuje dostatocnu tvorbu hormonu progesteron, a aj ked mas dost estrogenu, menzes sa nespusti...tvorba progesteronu je dla dr. cisto emocionalna zalezitost...pre spustenie menzessu je potrebne rozmedzie napr. 40-400 jednotiek, ak mas napr. 4 jednotky, menzes sa nespusti...mozes si ist dat zistit...