Môže to byť borelióza?
Pozdravujem vas koniky, som tu novy, neviem ako to tu chodi tak ale vyskusam, mal som kliesta, dvoch, jeden bol uz pekne nacicany, vybral som ich obidvoch sam, nejakym pripravkom som nakvapkal, vraj ho dehydrune a zabije, vytiahne z neho sracky a vraj ho ide bez problemov potom vybrat, nikdy som nepouzival podobne pripravky, normalne pinzeta co najviac ku kozi a vytrhnut von, a nikdy som nemal ani taky velky flak po tom pi4usovi, ani po tom druhom nie je skoro nic.....a bolo to tak pred tyzdnom a dnes mam teplotu 38 a pocit chripky, bolia ma oci a klby ako pri chripke, tak neviem ci to je len chripka alebo to mozem mat tu sracku od kliesta 😊 dakujem vam za nejake odpovede, pripajam aj nejaku fotku
Na fotke to neviem dobre rozlisit, ale pride mi to hlavne na tej druhej ako zacinajuci erythema migrans, ktory je zakladnym prejavom boreliozy. Urcite si to daj co najskor skontrolovat lekarom, nepodcen to.
Tieto aktuálne príznaky by sedeli aj na prvú fázu kliešťovej encefalitídy. Treba vyhľadať lekára.
chod k lekarovi na odbery, moj chlap to mal taketo, iba male fliacky okolo kliesta, do 2t "chripka" a bola to borelioza.
chod k doktorovi rovno pytaj antibiotika, vyzera to na borelu ked mas aj chripkove prejavy....hlavne trvaj na prelieceni najmenej 4 tyzdne inac zle dopadnes...

Pisem ako magor, borelioza....a som muz asi na damskej stranke, tak mi to prepacte 😁🙈