icon

Môže únavu spôsobiť aj krátky menštruáčny cyklus?

victoria87
28. dec 2011

Ahojte,som neskutočne unavená, malátna, zhoršila sa mi vidietene pleť..neviete čím to môže byť? Okrem iného ma ešte aj trápi, ale to už takmer pol roka, exém na rukách. Rozmýšľam, či v tom "nemôže" mať prsty aj moja menštruácia..od skončenia šestonedelia menštruujem, nikdy však rozdiel medzi menštruáciami nebol viac ako 2O dní, momentálne je to už len 14 dní (a keď rátam aj také mierne špinenie, tak 11...)..a je to dosť silné. Nemôže ma toto unavovať? Vraj menzes počas kojenia môže byť kadejaký, tak neviem (kojím už 7 mesiacov).. Keby ste mali nekaý nápad, skúsenosti..budem rada🙂

halienka
28. dec 2011

@victoria87 najlepšie zájsť za dr. a dať si spraviť krvný obraz, ja som mala niečo podobné a mala som málo železa, tak som dostala lieky + vit. B a po využívaní mi bolo rapídne lepšie. Ale únava môže byť prejavom kadečoho, no pri tej čudnej menštruácii to kľudne môže byť nedostatkom železa, nehovoriac, že pri kojení odovzdávaš kopu prospešných látok do mliečka, takže môže byť jednoducho vyčerpaný organizmus - jedno s druhým. Možno by aspoň teraz cez sviatky pomohli nejaké vitamíny pre kojace ženy, trošku by ti snáď doplnili potrebné látky a ak by bolo treba tak po sviatkoch skús k doktorovi...

anjelicek26
28. dec 2011

@victoria87 - podla mna ti tu pomoze len endokrynolog, podla mna mas nieco zo stitnou zlazou, aj ta menstruacia je predsa riadena hormonalne ;) Aj unava, vseobecna malatnost... zodpovedalo by to... zavolala by som a dala spravit termin, vseobecna doky ti uz moze zobrat krv dopredu.

krhlicka
30. dec 2011

@victoria87 Ahoj,ja som na tom podobne. Pocit unavy aj po zobudeni, ,,ako keby na mna nieco liezlo'',bez energie...Dojcim 5ty mesiac.Nepomaha ani spanok pocas dna s malou. Pocas tehu som bola anemicka a boli to podobne pocity ako teraz. Skusim nasadit zelezo a uvidim,ci sa nieco zlepsi.Drzim ti palce,daj vediet,ak nieco nove zistis.

victoria87
autor
30. dec 2011

@krhlicka ja som tiez bola pocas tehu anemicka..tiez som teda teraz opat zacala brat zelezo. Ale ta menstruacia ma znepokojuje..uz ju mam silnu 7 dni, predtym tri dni spinenie a to po 11 dnoch od predchadzajucej..:/// tak neviem ci to suvisi nejak s tou anemiou..ale to asi nie. Neviem no. Po sviatkoch hura k doktorom ako mi radila aj @halienka ktorej tiez dakujem za odpoved 🙂

halienka
30. dec 2011

@victoria87 to nie je ani zač 🙂 ja skôr myslím, že to bude taký mechanizmus, že nejaká hormonálna nerovnováha spôsobila tie čudné časté a dlhé menštruácie, a následkom tých menštruácií môže byť anémia a únava. Ale anémia asi nie je príčinou toho, že máš tie zvláštne menštruácie. Teda dúfam, že som to napísala zrozumiteľne 😀 držím palčeky aby ti to čo najskôr prešlo 😉 🙂

victoria87
autor
31. dec 2011

@halienka uplne zrozumitelne 🙂 dakujem, tak to asi bude logickejsie ako naopak 😅 🙂 no nic, navstivime doktora a uvidime. 🙂